Herşey yolunda mı gidiyor bize mi öyle geliyor?
Herşey yolunda mı gidiyor bize mi öyle geliyor?
Bugün olaylara ‘pesimist' bakacağım. ‘Kötümser' dememek için ‘pesimist'i seçtim.

Yorumlar23

  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    dünya hakimiyeti!. siyonist tekel şirketler bütün dünyada şimdi de, tohum-ilaç-gıda işine girdi. afrika, asya, yağmur ormanları vb. yerli halkların ziraat ve ticaretini ele geçiriyor. tohum ve hayvnlar patentleniyor. en son çin doğal tedavi şirketlerini alıp, doğal ilaçları patentledikleri söyleniyor. wikileaks, abede hükümetinin elçileri vasıtası ile gmo ekimi baskılarından bahsediyor. kemal derviş gmo tohumlarla geldi. babası, sonradan çok pişman olan abede başkanı woodrow wilson'a merkez bankasını özelleştiren guruptan olan james paul warburg, abede senatosunda verdiği ifadede." biz isteseniz de istemeseniz de dünya devleti kuracağız, tek soru, o devletin işgallerle mi, anlaşmalarla mı olacağı", demiş. medya ve bankalardan sonra ilaç ve gıda ile insanlar kontrol altında tutulmak isteniyor. sudanı bölüp, nili tutan siyonistler için fırat- -dicle, mezopotamya toprakları için çok önemll
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Demos Kratos 11 yıl önce Şikayet Et
    3- Uzerimizde oynanmak istenen yeni oyun bu olabilir mi: Sunni-Sii Catismasi. Devami-3) Kurt-Turk Catismasi yerine batinin basimiza ordugu yeni corap Sunni-Sii horoz dovusu olabilir. BIr tarafta ABD-Ingiltere-Israil fitnesinin kurmaya calistigi Turk-Kurt-K.Irak Kurdu-Irakli Sunni Araplar ile Suriye-Urdun-Filisitn sunni devletleri bloku, yani Eski Osmanli Bloku, yada kendi tabirleriyle Yeni-Neo-Osmanlicilar ile, Rusya ve Cin'in gaz ve taktik verdigi Sii Iran, Esad ve Hizbullah bloku. Bati-ABD'ye karsi Rusya-Cin veya Shanghai Orgutu Blokunun kapisacagi zaten belli, ama Soguk Savas zamaninda yaptiklari gibi adamlar dogrudan birbirleriyle savasmayacaklar. BIzi, Muslumanlari kullanacaklar. Bir taraf Siilere, bir taraf Sunnilere silah satip taktikler verecek. Biz ise onlarin yerine olecegiz, Korelilerin veya Viyetnamlilarin gecmiste yaptiklari gibi. Kurt sorununun cozumu. Israil Ozuru, Suriye'deki gelismeler, Arap bahari... sanirim hepsi bu yeni buyuk oyun icin yeniden dizilen taslar sadece.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Demos Kratos 11 yıl önce Şikayet Et
    2- Uzerimizde oynanmak istenen yeni oyun bu olabilir mi: Sunni-Sii Catismasi. Devami- Irak, Kurt-Turk catismasinin yerine ikame edilmek istenen Sunni-Sii oyununun savas sahnesi olarak dizan ediliyor. Sunni-sii ayrimi daha onemlidir Irakta ve halen de etnisiteden ondedir. Kuzey Irak'ta Turk-Kurt veya Barzani-Tayyip yakinlasmasi da buna dayanir. Hatta Irak''li sunni Arap azinlik da tarihsel olarak sunni-Turk-Kurt blokuna yakindir. Liderleri C.Baskani Yardimcisi Hasimi Malikinin baskisindan once Barzaniye, sonra da Turkiye'ye sigindi. Irak'in %60i Sii Arap olup liderleri Maliki kolaylikla basbakan secilebiliyor ve tabiki hemen Sii Iran'a yanasiyor. Karsisinda ise Turkiye destekli Sunni Arap-Kurt-Turmen blokunu buluyor. Bu bloka geri kalan Sunni-Hasimi ulkelerden Suriye'nin de dahil olmasi da an meselesi olup Rusya-Cin-Iran destekli Esad'in gitmesine bagli. Ardindan da Urdun bloka girince ABD-Ing.-Israil fitnesi, 100 yil once dagittigi Sunni-Osmanli blokunu tekrar diriltmis olacak ki bunu Sii Iran'in karsisina dikebilsin.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Demos Kratos 11 yıl önce Şikayet Et
    Uzerimizde oynanmak istenen yeni oyun bu olabilir mi: Sunni-Sii. Ben de gelismelere supheci ve ihtiyatli bakiyorum ve bir sekilde bize Kurt-Turk kavgasi ettirenlerin elinde daha zalim bir senaryolari olmasa bu kavga oyununu sahneden indirmezlerdi diye dusunuyorum. Empati yaparak acaba ABD-Ingiltere-Israil ser odaginin Kurt-Turk karti yerine uzerimizde oynayabilecegi daha buyuk karti nedir diye dusundugumde aklima ilk gelen Islam aleminin Sunni-Sii bolunmuslugu geliyor. Evet, buradan gercekten de ekmek cikar fitnecilere ve bu oyun Kurt-Turk fitneciligi gibi sadece Turkiyeyi icerden karistirmaz, tum islam dunyasini birbirine katar ki krizlerle bogusan Bati alemine nefes aldirir. Tarihini biraz bilen, sunni dunyasinin lideri Osmanlinin Iran ile olan davasini bilenler anlayacaktir ne demek istedigimi. Osmanli'nin Iran'i dizginleyen Bagdat seferleri meshurdur. Sanki yeni bir Bagdat seferinin taraflari insaa ediliyor gibi: Kurt sorununu cozen Turkiye Kuzey Irak'ta Barzani ve Hasimi ile, Maliki ise Iran ile yakinlasiyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • MEHMET BODUR 11 yıl önce Şikayet Et
    DEMOKRASİYE DEVAM (2). .Demokrasi linux gibi bir programdır. Telifi kimsenin değildir. Herkesin katkısına açıktır. İnsanların özgürlük hareketidir. Bence tohumunu da peygamberler atmıştır. Şimdi bayrak batıda ama yarın doğuda ya da kuzeyde de olabilir. Her kültürü bir arada en iyi yaşatabilen toplum en demokrat toplumdur. Elin oğlu onlarca kültürle bir arada yaşarken (mesela Avustralya, Yeni Zelanda, İsviçre) bir iki kültürle bir arada yaşamayı bilmeyenlere demokrasiyi nasıl anlatabilirim ki?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • MEHMET BODUR 11 yıl önce Şikayet Et
    MUSTAFA AKGÜL: NEDİRDEN ZİYADE ORTADOĞU HALKLARI DEMOKRASİYE NİYE DÜŞMAN ONU ANLATAYIM.... Padişahlara, krallara, sultanlara kul olmaya (onlar halkına kullarım diyordu ve hala da mevcut olanları o gözle bakıyor) alışmış, onların bir kısmını "Allah'ın yeryüzündeki gölgesi) masalını dinleye dinleye büyümüş, tuttuğu (takım tutar gibi) ideolojinin ya da mezhebin bir gün cihana hakim olup Abd gibi adalet ve medeniyet getireceğine inanmış, onun için de jakoben sistemin bir gün kendisine de lazım olacağını ve toplumu (tepeden) dizayn edeceğini sanan beyinlere demokrasiyi anlatmak sence ne kadar mümkün?..
    Cevapla
  • Yasin Umut 11 yıl önce Şikayet Et
    İnsan hem tarih bilmeyip hemde ülkesine ve tarihine düşman olunca saçmalar. Montrö Boğazlar sözleşmesi nedir SAYIN YAZAR? Kapı gibi gerçektir hemde! Boğazlar Türklere kalmıştır! Bunun gibi gerçek kazanımlar mıdır bu saydığınız teraneler. Özürmüş. Niye? İncinmiş gururun için. Pratikte ki kazancı ne? PKK silah bırakmıyor, ülke dışına çıkmıyor tehditle cumhuriyeti yıkıp Türklerin elinden ülkesini alıp ona ortak oluyor hemde KENDİ ULUS DEVLETİ KÜRDİSTAN kurulurken Türk ulus devletini sonlandırıyor. Başarı nerde? Ekonomin bütün değerli kaynakların üç kuruşa peşkeş çekilmeye devam etsin diye sıcak para ile ayakta! Sen HATAY zaferini de yok saydığına göre SAYIN YAZAR, senin derdin Türklerle!
    Cevapla
  • mustafa akgül 11 yıl önce Şikayet Et
    kamil hisarlı bey,nasıl böyle düşünebiliyorsunuz anlayamıyorum?yahudileşme. aslında tamda bu düşüncedir.bu düşünce siyonist yahudilerin düşünceleriyle bire bir örtüşüyor.böl parçala mezhepleri birbirine tak.işte bu dur yahudileşme.(şahsi olarak algılamayın)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mütebessim 11 yıl önce Şikayet Et
    Henien leküm. Mehmet Ali Hocam, yazınızın sonunda alıntıladığınız pasajda geçen "... o bahar hediyelerinden birkaç tanesini medresemin mezartaşı denilen ve kemiklerimizi misafir eden ve Horhor toprağının kapıcısı olan kalenin başına takınız.." ifadeleri, daha önce de dikkatimi çekmişti, acaba Üstad'ın mezarının yerine dair bir ipucu vermiyor mu? Ben mi yanlış anlıyorum acep? Var mıdır burayı iyi anlayan? Hoş, Üstad, mezarının yerinin bilinmesini istememiş, o yüzden pek de araştırmamak lazım belki ama.. merak işte..
    Cevapla
  • Mütebessim 11 yıl önce Şikayet Et
    Temkin. Hadiselerin gelişimi, ayan beyan, Batı (Amerika, Avrupa) ile Doğu (Rusya, İran, Çin) arasındaki iyice ısınmaya başlayan rekabetin, özellikle Ortadoğu'daki enerji kaynaklarını ele geçirme rekabetinin bir eseri olduğuna işaret ediyor. Son dönemlerdeki, hem hükümet, hem BDP'lilerin Amerika ile yaptığı görüşmeler de buna işaret ediyor. Kimse, hükümet ve siyasiler de dahil, bunu söylemiyor, herkes kendi hanesine puan yazma derdinde. Benim endişem, bizi bir beladan kurtarıyor görünüp daha büyüğünü mü başımıza sarıyorlar? Eğer kötü planlar yapıyorlarsa, inşallah o kötü planları başlarına yıkılır ve bu barış süreci onların düşünmedikleri şekilde güzel gelişir ve hayırlı sonuçlanır. Bunun için duacı olmak lazım. İnşallah hayırlısı. Ayağa kalkacaksak tam vaktidir.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mustafa akgül 11 yıl önce Şikayet Et
    m.bodur abime bir soru?ya nedir bu demokrasi bi anlatta bizde öğrenelim?. dediğim gibi elimde olsa seni eski romada arenada dövüştürürdüm.acaba elinde kılıcıyla saldıran katillerede demokrasiden bahsedermiydin?
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • kamil hisarlı 11 yıl önce Şikayet Et
    yahudileşme israil oğullarına mahsus bir hal değil. mesela iran bugün islam dünyası ve insanlık için yahudilerden daha büyük bir tehdittir. yahudilerle ilgili gaybi haberlere (mesela kıyametten önceki yahudi-müslüman savaşına) bir de bu açıdan bakmak lazım.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • MEHMET BODUR 11 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN YAZAR'A BİR SORU: ARAMIZA KAN MI SOKTULAR, YİNE DIŞ MİHRAK MASALI MI DİNLİYORUZ?. Valahi billahi bizim hiç suçumuz yok onlar aramıza kan soktular. Bu mudur yani? Yahu sen dövüşmeye bahane arıyorsan, kavgayı seviyorsan, oturup konuşmayı beceremiyorsan, demokrasi kültürüne yabancıysan kim sana ne yapsın. Yarayı biraz kaşıdılar lakin bu yarayı bu milletin faşo damarları yaptı...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • hasan mollahasanoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    mollahasan. aç gözunu seyret tekrarı yok bunun selamlar
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Hiçkimse 11 yıl önce Şikayet Et
    Elbette herkes meşrebince davranacak,çıkarını gözetecek.Fakat yönlendirme kanalları ne kadar güzel,ne kadar dayanıklı olsa, BİR RAHMET SAĞANAĞI HERŞEYİ ÖNÜNE KATIP,DÜMDÜZ EDER yokuş,iniş kalmaz ortada.. Onların bir hesabı varsa,şüphesizki ALLAH' ın da (c.c) bir hesabı var.Tarihe şöyle bir bakarsak.ZALİMLER hep en güçlü,en yenilmez olduklarını sandıkları anda, ARTIK BİZE KİM NE YAPABİLİR Kİ ? dedikleri anda HELAK edilmişler.Görelim MEVLA neyler,neylerse güzel eyler.KIYTIRIK bir insan uydurması ideoloji olan KOMİZNİZM' in müridleri hiç bir garantileri,bir MÜJDELERİ,HAKLI bir tek yönleri YOK iken ÜMİTSİZLİĞE KAPILMIYORDA,BİZ Mİ KAPILACAĞIZ? Sayısız MÜJDE ve KAZANILMIŞ HAK ortada dururken? (batı karşısında İSLAMIN RÖVANŞ HAKKI).Tedbiri elden bırakmadan,temkinli ama ATAK, diklenmeden HOROZLANMADAN,VAKİTSİZ ÖTMEDEN, DİK DURARAK o CENNET vari ZAMANLARA ERİŞECEĞİZ inşaALLAH !!!
    Cevapla Toplam 6 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat