VE Sıffin perdeyi araladı...
VE Sıffin perdeyi araladı...
Hz Ömer'e, Hz. Osman'a ve Hz. Ali'ye şehadet şerbetini içirten o gözü dönmüşlük sizi es mi geçer? O ateş yandığında hiç birinizin kutsalı, ötekini durdurmaya yetmez.

Yorumlar9

  • cemil soysal 10 yıl önce Şikayet Et
    ULUL EMR-1. Birilerinin hoşuna gitmese de KURANDA GEÇEN İFADE ULUL EMR konusunu bazı hocalar unutmuşa benziyor. Tekrar hatırlatmak istedim tamda bugünlerde... Ayette ''Sizden olan ULUL EMR'E'' itaat edin diyor... YANİ DEVLET REİSİNE İTAAT(BEYAT) farzdır... Belli şartları vardır itaat etmek için o şartları taşıyorsa devlet reisine(halife veya sultan) itaat farzdır.. Eğer devlet reisi İSLAMA ters hareketler yapmıyor ise , halkın İslamı yaşamasına engel işler (kanunlar) yapmıyorsa ve bizzat kendisi de halk tarafından iyi kötü biliniyor ve ALLAHIN emirlerini iyi kötü yaşamaya çalışıyor ve yaşatmak için mücadele ediyorsa BEYAT FARZDIR.. hem normal halk hem de HOCAEFENDİLER, ŞEYHLER,ŞIHLAR BEYATLA sorumludur(farzdır çünkü). DEVLET REİSİ HOCALARA DEĞİL ; HOCALAR,ŞEYHLER DEVLET REİSİNE BEYAT EDER çünkü ADİL devlet başkanı ahirette peygamberlerle haşrolacak. bu makam evliyalıktanda, hocaefendiliktende üstündür...
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Sıffin değil, Kur’an hizmetini içerden vurma. Sıffin Harbi, sahabelerin içtihad ihtilafından doğmuştur. Şimdiki ihtilafa örnek gösterilemez. Günümüzde Kur’an hizmetinde dünyevi debdebeci muhalefeti zuhur etti. Yazıda belirtilen tehlikeler doğru. Ama asıl tehlikeli küfür cereyanları, deccal, süfyan ve büyük deccal Beni İsrail’dir. Deccal eriyip giderken, Süfyan’ın tahtı sallanıyor ama bid’a rejimi yerinde duruyor. Büyük deccal ise dünya hakimiyetini perçinlemiştir. Şualarda okumuştum. Ahir vadede süfyan ile büyük deccalin (Yahudi) ittifakından söz ediyordu. Şimdi bu ittifak devrede. Bu ittifakın gizli dinsizleri 1940’larda olduğu gibi Kur’an hizmeti içerden vurmak istiyorlar. Bedüzzaman o zaman Emirdağ lahikasında o tehlike için “din perdesi altında bazı safdil hocaları veya bid'a taraftarları veya enaniyetli sofi-meşreplileri, bazı kurnazlıklar ile kullanmaya çabalayacaklarını” yazmıştı. Şimdi de aynı tezgah işliyor. Nasıl mı?
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • yusuf soguk 10 yıl önce Şikayet Et
    Sıffin. Güzel bir tanım, meşru otoriteye isyanın, İslamın içeriden durduruluşunun ve İslamın Hz. Ali öncülğünde dünyaya yayılmasının içeriden durdurulmasıdır Sıffin, tam çıkış anında, zirve yürüyüşünde iç darbedir Sıffin. Sıffin heva-heves sahiplerinin Mana sahiplerine fitne fücur ile saldırmasının, Kuranın dahi mızraklara takılabilindiği bir kirli isyanın semboludür. Bugünde her türlü hainlik, ayak oyunları ve alçakça yöntemler kirli senaryolar kullanılıyor, asırlar geçmiş ama taraflar değişmemiş.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne deccaller kalacak ne de Hasan Sabbahlar. Ahir zamanın vazifesi, Kur’an ve iman hizmetidir. Çünkü inançlara her koldan saldırı var. Ebedi hayatlar katlediliyor. Ama safdiller anlamıyor. Dünyevi hizmetlerle hedef saptırıyor. Nasıl mı? Başörtüsü teferruat diyerek, ittihad-ı İslam’a çalışmayarak, ehl-i bid’aya göz kırparak, seküler mektepleri hizmet diye pazarlayarak. ABD’yi dünya gemisinin kaptanı ilan edip ona iltica ederek, oradaki karanlık odaklarla işbirliği yaparak, Calud (İsrail) yerine Tağut’a saldırarak. Seçilmiş lidere diktatör diyerek, anarşiyi gayretullahla koruyarak, İsrail’e meşruiyet izafe ederek, Kur’an Yahudileri lanetlemedi diyerek. iktidara muhabbeti gayri meşru ilan ederek İman hizmeti ,Hasan Sabbah gibi batıni örgütlenme ve siyasilere entrika düzenlemek de değildir. Ama gecenin en karanlık anı fecir anıdır. Deccali de, Süfyanı da Hasan Sabahların hizmeti karanlığını da Nur-u Kur’an’ın fecri dağıtacak,.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • Muhammed Ali 10 yıl önce Şikayet Et
    İran gizle ve büyük. bir düşmandır. Osmanlı en büyük savaşlardan birisini İran ile yapmıştır. İran rejiminin islamiyete katkısı olmadığı gibi hep müslümanlarla uğraşmıştır. Şiiliği bir mezhep olarak değil siyasi argüman olarak kullandılar. Kadınları casus oalrak kullanırlar. En son Muta nikahı ile aileleri yıkmaya önemli devlet, iş, sanat adamlarını şantaj yapmaya kadar...
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Çetin Ceviz 10 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir yazı, yazarın diline sağlık. her iki tarafta da malesef fitneye gelmeye müsait çok kişi var ve her iki laflarından birisi karşı tarafı rencide edici nitelikte. birisi diğerini kck ile, diğeri de onu 28 şubat zihniyetiyle kıyaslıyor. ikisini de reddediyoruz. artık aklıselim hakim olmalı, eleştiri olsa bile kırıcı değil, yapıcı olmalı.
    Cevapla Toplam 13 beğeni
  • Bülent ACIKÖK 10 yıl önce Şikayet Et
    bana göre. Allah azıtana bela verir hem cemaat hem hükümet.şu anda yaşanan birazda bu, bu taraftan bakalım olaya
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • müslüman kurtuldu 10 yıl önce Şikayet Et
    İSRAİLDEN İZİN ALINMALI DİYEN O ŞAHIS. Bizden olamaz. İslam ümmeti böyle münafıkların kurtulmalı artık. aynı düşmanca tutumu küfre karşı mücadele veren bütün müslümanlara karşı da gösterdi. isterseniz yayınlamayın. sayın yazar okusun yeter. Münafıklar ne zamandan beri müslümanların kardeşi oluyor.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Ayasofya Açılmalı 10 yıl önce Şikayet Et
    incelidigi yerden kopsun. zaten islam dünyasi cok geri kaldi kurtulmasi imkansiz.büyük ihtimalle 20 sene icinde yok olacagiz.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat