'Cihana gelmeden maksat şu tatbikatı görmektir'
'Cihana gelmeden maksat şu tatbikatı görmektir'
Fizikçiler, bu kainatın, saniyenin 10 üzeri eksi 53 ile 10 üzeri eksi 43 zaman dilimi içinde gerçekleşip tamamlandığını söylerler. Odan sonrası malum...

Yorumlar20

  • muhammed seyfi 10 yıl önce Şikayet Et
    Hizbu'n Nasr. Sayın hocam düşmana karşı okunacak duayı müminlere karşı okumanın hikmetini nasıl anlayabilirz???
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    13 Aralık yıldız yağmuru neyin habercisi. 1* 1435 ile ilgili 13 tevafukunu anlatırken 13 Aralık günkü yıldız yağmuru eksik kaldı. Hz. Peygamberin zuhuru öncesinde sıkça görülen yıldız yağmurunu ehl-i hak, sema ehlinin şenlikli bayram sevinci olarak görür. Çünkü Hz. Peygamber ehl-i küfür ve dalalet için bir niran-ı muhrika (yakan ateşler) ve ehl-i hidayet için envar-ı müşrika (doğan ışıklar) kaynağı olduğundan gaybi ve semavi işarettir. Bediüzzaman Rumuzat-ı Semaniye’de kainatın Cenab-ı Hakkın Kuran-ı Kebiri olduğunu, ulvi ve sufli surelerinuin birbirine bakıp birbirinin nüktelerini izah ettiğini anlatır. Sema Suresi’nde Allah isimlerinin yazılı olduğu yıldızlar ve onlardan fışkıran nurani noktaların birer işaret hükmünde olduğunu belirtir. Ve “Kendimizce bir fal-i hayr addetmeliyiz”der. Sema Suresi’nin ayetlerinden yıldızlar, Hz. Yusuf’a (SA) rüyasında saltanatının ihbar-ı gaybi habercisi oldu.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Cenab-ı Allah’ın yemini fecre, 89. sure, seçim 89. gün, . 2* Fecr-i Sadık’ın mübeşşiri Bediüzzaman, yıldız yağmurunu Tekvir Suresi’nin 2. ayetinin numunesi olarak görür. Sonraki 5-6 surede de semavi hadiseler var. 2. Feth-i İstanbul için hicri1435 tarihi çok önemlidir. 13’lü tevafuklarla da destekleniyor.Yalnız ülkemiz değil bölgemize tasallut olan fitne boğaza dayandı. Bir çeşit İstanhbul işgali, 31 Mart gibi bir durumla karşıyayız. Akifi’in şiiriyle: Bunaldı milletin afaka bir sabah ister. 89. Sure Fecr, yılın 89. gününe işaret ediyor sanki. 30 Mart seçimine. 1+3’ün ilki zaferi o gün mü? 13 tevafuku onu gösteriyor. Ayrıca fethi engelleyen bir Cibal-i Baba da sahnede ve hedef tahtasında. 89. gün sonu olabilir. Öyle olunca feth-i mübin yakındır. Yıldız yağmuru, 17 Aralık,25 Aralık operasyonlarına niran-ı muhrika olur inşallah. Ra’d 13 hükmünü icra edecek. Cibali Baba taifesi zor durumda. Tokat indi inecek. Mevlam güzel eyler. İnşallah.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • şakir yüksel 10 yıl önce Şikayet Et
    Ömer emre kardeş!. takma rüyaları kafana! Memlekette büyük olaylar olacağı/olduğu vakit, insanların ekseriyeti böyle rüyalar görür. Memleket sevdalısı olduğuna delalettir.
    Cevapla
  • Uçan Osmanlı 10 yıl önce Şikayet Et
    kekeme hamdi kardeş.... Risaleleri sadeleştirerek tahrif eden kim? Beddua etmedi diyorsun bedduanın öncesini dinle bakalım. Zaten Gülen hazretleri bir şey söyler nedense 7,5 milyar yanlış anlar. Ben bu zamana kadar Gülen'in bende yanlış söz söyledim dediğini duymadım. Yanlış yaptırmıyorsunuz maşallah madem o kadar hamiyetlisiniz kardeş içinizden halletseniz hocam yanlışsın bak 80 darbesinde söylediğine... 28 şubatta, mavi marmara da söylediklerine yapma etme deseydiniz bende sizin elinizden öpeydim. Diyorsun ki abilere danışılabilir; sen meseleyi anlamamışsın mubarek o abi dediğin kimseler Risale-i Nurların hem hamisi hem naşiri hem varisidir. Mektup yazabilirlermiş... Heralde yani sana da sormasınlar bi zahmet. Biz bu gün Gülen hareketini tasvif etmiyor değiliz baştan beri bu böyle. Ama bir islam kahramanı olan başbakana bu kadar ağır gitmesi artık yeter dedirtti. Nurcu demeyin kardeşim camiamıdır hareketmidir deyin ama Nurcu olmaz.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın hocam ,Doktorlar bir hastanın ilacını verdiği zaman o hastanın hastalığını teşhis eder ona göre ilaç verir. fakat bazı insanlar var hastalığını kabul etmiyor. Doktor Adama ilacı verdiği zamanda kabul etmiyor doktora diyor ki bana zehir veriyorsun. . Daha şifaya medar olan ilaca zehirdir diyen insana ilaç versen kaç para eder. Şuan hindistanda bir buçuk milyar insan ineğe tapıyor. inek preste deki inek kötüdür.Şimdi kardeşim hangi asırda yaşıyoruz bakın adam aya gidiyor,uçağı yapıyor,tren yapıyor, en iyi silahı yapıyor gider bir ineğe tapar haydi onu bu davasından vazgeçir..Görmüyorsanız ben ne yapayım....
    Cevapla
  • kekeme hamdi 10 yıl önce Şikayet Et
    uçan osmanlıya. Uhuvvet ve ihlas risalelerini okumadığın belli oluyor muhterem. Üstadı sevmek için, onun eserlerini okumak için, onun yolundan gitmek için siz zat-ı muhteremden izin almak mı gerekiyor? Abiler mektup yazabilir. O onların ufkudur. Ona biz bir şey diyemeyiz. Sen fikir almak istersen kırkıncı hocaefendiye danışabilirsin. Mehmet ali bey çok güzel bir yazı yazmış. İlla fitneye bulaşması mı gerekiyor. Cemaat düne kadar başbakanı destekledi. Hatta ak partinin güçlenmesinde sizden daha fazla emeği var. Şimdi ortada bir sıkıntı varken cemaati aforoz ediyorlar. Hocaefendi kimseye beddua etmedi. Açın iyice dinleyin. haram yiyene, çalana, çırpana söylüyor. Ve ahitleşme var orada. Şu ortamda hz.Ali de gelse dinlemezsiniz.Ortalık sisli, kurt havası... Vurun cemaata... Nasıl olsa savunan kimse yok. Allah var ama... Rabbim magfiret etsin.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ömer Emre 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir rüya ve tevafuk. Aşağıda yorum yapan kardeşlerden biri rüyasında polise ulaşamadığını söylemiş. Bunu okuyunca şok oldum. Çünkü bende aynı zamanda aynı şekilde bir rüya gördüm. Anlatayım: Rüyamda düğün gibi bir şey var. herkes dans ediyor. fakat en arkada birkaç kişiden oluşan 2 çingene grubu kendi aralarında kavgaya tutuşuyor. bu sırada çingenelerden biri bıçak çıkarıp diğerlerini bıçalıyor. ben "heralde sadece yaralamak için yaptı" diyorum fakat yere düşenleri defalarca bıçaklıyor.herkes bu durumu seyrediyor.kimse müdahale etmiyor.ben dehşete kapılıyorum.polisi aramaya çalışıyorum fakat bir türlü ulaşamıyorum.içim çok sıkıntılı.bir süre sonra nineme "cesetleri naptılar"diye soruyorum."köy evinin bahçesine gömdüler"diyor.bundan sonrasını tam net hatırlamıyorum fakat sanki en sonunda sanırım -jandarmaya- ulaşıyorum.çok enteresan bir rüyaydı.allah hayır etsin.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi anlıyor musun reis rüyayı
  • abdullah ege 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu o adama ki, kendini bilip haddinden tecavüz etmez.. Hattâ "Hazret-i İsa Aleyhisselâm gelir. Hazret-i Mehdi'ye namazda iktida eder, tâbi' olur." diye rivayeti bu ittifaka ve hakikat-ı Kur'aniyenin metbuiyetine ve hâkimiyetine işaret eder. Şualar ( 587 ) İsavari camia Alemi İslamın mehdimisal başbakanına tabi olsa problem kendiliğinden çözülür.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Uçan Osmanlı 10 yıl önce Şikayet Et
    Gülen gurubu ne zamandan beri Nurcu? - 2. 2- Memleket yakılmış yıkılmış bu zevatın umrunda mı? Şaşırmışsınız bedduaya... Buna bilinç altı boşalması denir. Erbakan hakkında konuştuklarını unutmadık. Ben birbirine kardeş cemaat diyen bir çok Nur cemaatı biliyorum. Ama hiç birisinin gülen gurubuna Nurcu ve ya kardeş dediğini yurmadım. Lütfen düzeltin. Hocanız tamam sizin yine hocanız olsun ama tekrar ediyorum lütfen Nurcu demeyi bırakın biz artık aşırı rencide oluyoruz.Abdullah Yeğin ağabeyide mi hiç takip etmiyorsunuz? Üstadın talebelerinin Gülene mektubunu bilmeyen kaldı mı? Halen bunlara Nurcu demeyiniz. Hele Badıllı ağabeyin mektubunu okuyunuz. Her halde onlar sizin için referans değeri taşır. Lütfen ama size yakışmıyor. Gülen gurubu deyin, cemaati deyin ama Nurcu asla!!!
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • - mert - 10 yıl önce Şikayet Et
    inanin on gündür düsünüyordum yazayimmi yazmayimmi diye. bu yaziyi okuyunca size 17 aralikdan bir hafta önce gördügüm rüyanin bir ip ucunu vermek istiyorum. eger isterseniz tamaminida anlatabilirim. yerde gördügüm sayisi belli olmayan yetiskin (yani köpek büyüklügünde olan yavrular) ölü aslan yavrulari neyi temsil ediyor ?! aciklarsaniz sevinirim. bir ipucu daha. o tabloyo görünce cep telefonuma sariliyorum ve polisi arayip haber vermek istiyorum. fakat ne polislere ulasabiliyorum nede sonrada onlar beni anliyor nede ben onlari anliyorum. telefonda careasizce yardim ariyorum. hatirlarsaniz aynisinida sayin vali mutlu yasamisti o sabah. hüseyin capkini aramis ama karsilkisz kalmis aramasi.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Uçan Osmanlı 10 yıl önce Şikayet Et
    Gülen gurubu ne zamandan beri Nurcu?. Muhterem Mehmet Ali bey yazmayım diyorum ama... En azından dün bu sitede yayınlanan Abdülkadir Badıllı abinin videosunu izleseydiniz. Siz bu cemaatlere yakın bildiğimiz birisi olduğunuz halde ne demek milli görüşçülerden oy almayı başarabilen bir başbakan? Gülen gurubu 2002 de bile vermedi. Kaldı ki Gülen'de Eceviti destekleyerek meslek liselerinin üniversite maduriyetine + Kur'an kurslarının kapatılması + imam-hatip liselerinin kapatılmasının mimarıdır. Ayrıyeten Ecevite halen sırf okullarına sahip çıktı diye şefaat etmeyi kafasına koyan birisinden bahsediyorsunuz.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • kamil hisarlı 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir ayet. "Andolsun, biz İsrailoğullarından kesin söz almış ve onlara peygamberler göndermiştik. Onlara her ne zaman nefislerinin hoşuna gitmeyen bir şeyle bir peygamber geldiyse, bir bölümünü yalanladılar, bir bölümünü de öldürdüler. (Maide,70)" Bu ayetin maksadı antisemitizm asla değildir, haşa olamaz da. İsrailoğullarının çok bilgin alimlerini yanlış yola sürükleyen şeye bütün insanlığın dikkatini çekmektir. Onlar hidayet ve nur kaynağı olan Tevratı yutmuş, eşek yükü kitap okumuş insanlardı, nasıl böyle bir hataya düştüler. Cevap ayetin içinde zaten: İşine gelmemek, menfaatine uymamak... Tarihten ibret almak lazım hele tarihin özü olan dinler tarihinden muhakkak lazımdır. Demek ki saf ve temiz vicdanların ufku olan nebilerin ufku, dar menfaat düşünceleriyle kavranamazmış.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Yusuf’u kuyuya 11 kardeşi atmıştı . Sayın M.Ali Bulut alâdan tarassut edip yazıyorsun. Hüsnü-ü zannın da, güzel düşünüp güzel görmen de ve göstermen de hiç bitmiyor. Bediüzzaman gizli dinsizlerin bazı safdil hocaları veya enaniyetli sofi-meşreblileri, kurnazlıkla, İstanbul'da ve Denizli civarında dine karşı kullandıklarını ve yeniden olabileceğine dikkat çeker. (Emirdağ Lah.) Hz. Yusuf’u kuyuya kardeşleri atmıştı. 11 kardeş. Şimdi ise münafık, kafir, safdil cemaat, neocon, siyonist, küresel sermaye, faiz lobisi, polis-yargı cuntası ve baron kardeşler kuyunun başında. (Ne olacağının semavi işaretini yazacağım) 2002’de millet 28 Şubat 'ta devrilen Refahyol’u yeniden iktidara getirdi. O demokrat+milli görüş koalisyonu idi. Milli Görüş siyasidir, Nurun hizmeti imanidir. The Cemaat ise, The hocanın tarifiyle din+para+medya ile hizmetmiş. (13.08.1993). The Cemaat, Nur dairesinde değildir. Sapla saman karıştırlmamalı.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Mütebessim 10 yıl önce Şikayet Et
    Mazlumun Ahı. Değerli Hocam. Sizin görüşlerinizi önemser ve takip ederim. "Beddua" diye meşhur olan çıkışın, neden yapıldığını, nasıl o noktaya geldiğini ben de merak ettim. Açtım, konu ile ilgili uzunca yazıyı okudum: Mazlumun Ahı, Titretir Arşı başlığı ile Osman Şimşek tarafından yazılan yazıyı. Hem konuyu öğrendim, o noktaya nasıl gelindiğini anladım, hedeftekinin ne olduğunu, hem de ortalıkta dolaşan, ve benim de yanlış olduğunu bildiğim, "Peygamber Efendimiz ve İslam büyüklerinin, Üstad'ın beddua etmediği" bilgisinin yanlışlığını da teyit ettim. Hem size, hem de iyi niyetli okurlara tavsiye ederim.. Şahsen ben, internet üzerinden o videoyu izlerken çok korktum, ağladım. Mazlumun Ahı, Titretir Arşı.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat