Şeyh ile İmam arasındaki ruhaniyet benzeşmesi
Şeyh ile İmam arasındaki ruhaniyet benzeşmesi
Size, İslam'ın iki ekolünün Şia ve Ehli Sünnet'in en mütedeyyin, en tutarlı iki örneğinden yola çıkarak birkaç söz söylemek istiyorum.

Yorumlar19

  • hanif koray 9 yıl önce Şikayet Et
    imamın masumiyeti inancını tekfir edeni ben de tekfir edeyim. caferileri ve şiileri tekfir ettiğinizi söylediğiniz bu yazınızı tekfir etmeyen ne olsun.
    Cevapla
  • Halil SİNANOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    "ŞERİAT",ÖĞRENİLMEDEN ,TARİKAT OLMAZ !. Şeriat ilmi,"Helal va Haramın" bilgisidir."Temel İlimler" öğrenilmeden sonraki adım olan "Tarikat" ın mahiyeti bilinemez.Müslümanların diğer müslüman ile ve gayrı müslimler ile pozisyonlarını şeriat belirlemiştir.Maalesef tarikatların kahir ekseriyeti müntesiplerine "ilim tedrisi " değil" propağanda" ile muamele etmektedir.İlim tutarlı,sürekli ve zordur.Halbuki propağanda basit ve hızlıdır.Kişide ilmi altyapı olmaz ise propağandadaki tutarsızlıkları ayırd edemez.Bu karşılaştığımız,cemaatiEl kaide,Hizbullah sorunları çıkar...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    desifre 34 @kardeş tasavvuf ve tarikat haktır.bir kısım nadanların su-i istimalarıyla bu meslek ve meşrebler çürütülemez. tasavvuf,tarikat, velayet, seyrü sülük haktır.Tasavvuf haktır fakat erbabı yoktur.tasavvuf haktır bugünkü tarikat değil. Gerçek tarikat resul-i Ekrem (asm) den kalmadır. O da miraç gecesindeki tecelliyatı anlamaktır. Yani peygamberimizin miraç gecesindeki seyri sulukudur. Kimin bunu yapmaya gücü ve niyeti varsa bu hakikata geçebilir çalışabilir kazanabilir bunda serbesttir.Ona bir diyeceğimiz yok.öyle halkı toplayıp sadece şeyh inin kerametini anlatmak medreselerinde kur’an ve hadis yok her şey var.bu tarikat değildir bunlar delaveredir hurafadır.sahabeyi kiram bu yolda gitmiş ve hakikata vasıl olmuşlar.yani bu hakikat daha öncede vardı.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • desifre34 10 yıl önce Şikayet Et
    "Benzerlikler''den ibret almayan.... Zeki bey bu ne bicim mantik? Siz olayi nereye götürdünüz? Burada bir ITIKADI mesele var, yani sözümona KOYU DINDARlarin inanislari kiyaslaniyor. Kurana acik secik TERS olan inanislari örtbas etmek bir yana, söyleyeni kinamak ve alakasiz kiyaslamalar ile gecistirmek size yakisirmi? Savunuyorsaniz TEK bir hadis/ayet getirin. Rabita varmiymis (hasa)...
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Zeki Aslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Benzerlikler. Hasan Bey, benzerlik olunca ikisi de aynıdır hükmü mü çıkar? Rahibeler örtünüyorlar, islamda da tesettür var. o zaman örtünmüş bir müslüman kadın, hristiyan mı olmuş oluyor? Tasavvuta zikir var. Budizm de de mantra var buna benzer. Allah'ın emri olan zikrullah, budistlikten mi gelmiş olur? Bazıları(bazı ilahiyatçılar), rabıtanın da budizm, hinduizm kaynaklı olduğunu iddia ederk, tasavvufu reddederler. İblis Tasavvufa alternatif icad ederek meditasyon, yoga uydurmuşsa, tasavvufu(gerçek islami hayat) yaşamayalım mı? Böyle benzeşme mantığı yürütülemez.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    ekrem kehribar kardeşim,Adamlarınşeyhlerine sarıklarına ve cübbelerine verdiği değeri inanın kurana ve hadise vermiyorlar. . Vallahi sahabenin ne sarığı vardı nede cübbesi halid ibni velidin sadece bir tek siyah bir külahı vardı. Bizler tarikatın hakkaniyetini ispat ederiz sahtekarlarında bu kuranla ilişkilerini olmadığını ispat ederiz. Ne zamanki bu kuranı ve hadisi millete açık bir şekilde ders verirlerse doğrudur. Çünkü bu din açıktır herkesin dinidir. Sadece bir taifenin dini olamaz. Sadece kendisi öğrenir halkı kandırmak papa usuludur.Adamlar kuranı bırakmışlar şahıslara bağlanmışlar. kardeşim ağabeyler şeyhler bizi kurtarmazlar. İçi necaset dolu olanlar kimseyi kurtarmazlar. Onlarda aynı senin gibiler senin için nasıl necaset doluysa onlarında aynı öyledir. En büyük kabul ettiğin şahıs tuvalete sıkıştığı zaman kendini kurtarabiliyormu işte bunlar beşerdir sana bir şey yapamaz.vallahi hiç kimse kurtaramaz. Faktaki o şahış eyer bu kur'ana dayandıysa o zaman bu kur'an seni kurtarır o şahıs değil.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    ekrem kehribar ağabeyimize kuran ile şahıs arasındaki fark. sayın abim bende risale-i nur okuyucusuyum Haşa sui zan için değil Bediüzzaman sakalını bırakmamış diye benimde bırakmamaya hakkım yoktur. Evlenmemişse benimde evlenmemeye hakkım yoktur.onun için Rehberimiz sadece resul-i ekremdir (asm)Mugtedi kur’an ve hadisdir şahıs değil. Şahısların harekatı doğruda olabilir yanlışta olabilir. Kitap ve sünnete göre oldumu uyacaksın. Bunlara muhalefet olduysa uymayacaksın işte Kur’anla şahıs arasındaki fark budur.Hatta ebu Talip o kadar fedakarlığıyla beraber hz peygamberimizi(asm) o kadar müdafa ettiği halde beşeriyetini müdafa ettiği için ahirette kurtarıcı olmadı.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • desifre34 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir müsrik argümani: melek peygamber. Mekkeli müsrikler KUL ve ELCI peygamberi kabullenemediler (tipki gecmis peygamberlerde oldugu gibi):---“Bu elçinin özelliği ne ki? O da yemek yiyor, o da sokaklarda geziyor! Ona bir melek indirilse de birlikte uyarıcılık yapsa olmaz mı?” (Furkân, 25/7).....“Rablerinden kendilerine ne zaman yeni bir ihtar gelse, onlar bunu, hep alaya alarak, kalpleri oyuna – eğlenceye dalarak dinlemişlerdir. O zalimler şöyle fısıldaştılar: Bu (Muhammed), sizin gibi bir beşer olmaktan başka nedir ki! Siz şimdi gözünüz göre göre büyüye mi kapılıyorsunuz?” (Enbiyâ, 21/2–3)....(müsriklerin Allaha inandigi cabuk kabullendin kardes? Normalinde inkarci olarak görüyorsunuzda ondan...)....Hakikat acidir ama HASTALIKtan kurtulmak icin aci bir ilac lazim...
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • ekrem kehribar 10 yıl önce Şikayet Et
    ama peygamberimize inanmadılar. mekkeden kovdular onu.bende 17 seneden beri kadiri tarikatındayım.inşallah marifete geçenlerden eylesin cenabı hak.sen sahtekarlara rast geldiysen bizi neden suçluyorsun yok aklını kiraya verenler diye haklısın insanlarımızın kafası karışık hakikat anlatılmıyor.Bizler kimseyi yargılamayız kendimize bakarız çünkü suç bizde dinde değil.Hz Ali kv diyor ki inandığın gibi yaşamazsan yaşadığın gibi inanmaya başlarsın.Peygamberimizi tanımayan kişi Allah cc tanısa ne olur,dünyada 3 türlü insan vardır.Kafir,münafık mümin,başka yoktur.yok ateist,yok,budist,yok alevi,yok sosyal demokrat,yok kominist,yok laik,yok muhafazakar,görüyorsun değilmi dinden uzaklaştık ne fikirler ürettik Allah cc seni hakiki mürşidi kamile intisap eylesin.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • desifre34 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir soru.... "müsrik" kim oluyor? Ekrem kardesim...bak Mekkeli müsrikler Allahi INKAR ETMIYORDU!!! Bu cok önemli bir nokta, cünkü genelde klasik bir ögreti olarak Mekkeliler inancsiz medeniyetsiz olarak gösterilir. Bu yanlis!!! Mekkeliler KOYU DINDARDI. Ve Islamin mücadele ettigi sey Allah ile kul arasinda aracilari iledir. Ateistler bile Allaha inanir fakat senin din anlayisini benimsemedigi icin biz onlara GAVUR deriz vs....Bende eskiden kadiri tarikatindaydim. Ama düsünmeye basladim ve öyle tevhide aykiriligi fark ettim. Allah yolunu acsin kardesim.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • desifre34 10 yıl önce Şikayet Et
    ekrem kehribar kardesim bak.... Sahislara SIRK denmez. Yapilan aracilik ve yardim istemeye SIRK denir (mantik budur yani). Ayeti kendi kafamiza göre yorumlamayalim lütfen. O ayetin Türkiye-ABD iliskileri ile ne alakasi var anlamis degilim 1). 2)ncisi o ayet Allah ile kul arasinda bir sey giremeyecegini söylüyor. Zaten tasavvufcular ayetleri istedigi gibi yorumluyor ondan sonra kendilerini dogru yolda zannediyorlar. Bu DINDARLARI DIN ile kandirmaktir. Ama indirilmis din degil....
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • ekrem kehribar 10 yıl önce Şikayet Et
    Hallacı mansurda cehenneme yönelir. yarab kadıyı bağışlamazsan bende cehenneme gideceğim der.sen benden dahamı affedicisin der ikinizde cennete girin der cenabı hak.Hallacı mansur o zata dönerek mürüvette zulmedeni bağışlamaktır.sorularına cevap bulan zat o yolu bırakmamış.Hallacı mansurda enel hak deyen kişi.o zamanın kadısı şimdiki kardeşlerimiz gibi yanlış anlamış sen Allahım diyorsun diye idama çarptırmış.Allah cc bizleri hakiki mürşidi kamillerle beraber olmamızı nasip eylesin.Amin.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Nasuh BİLEN 10 yıl önce Şikayet Et
    İyi mi - kötü mü yaptım-yapıyorum benzeşmeleri daha faydalı ve bir yol açıklaması. Kimse kimseyi kurtaramıyacağına göre neler oldu neler var hayallerinden sıyrılıp kendimize bakalım.
    Cevapla
  • ekrem kehribar 10 yıl önce Şikayet Et
    ARAF SURESİ 3 ayetin. Tefsiri.Bir önceki ayette geçen ikaz ve hatırlatmanın açıklaması mahiyetindeki bu ayette hem müşriklere hemde müminlere hitap edilmekte,birincileri öncelikle inkar ve şirkten,müslümanların da günah ve isyandan uzaklaşıp korunarak indirilen kitaba uymaları;Allahın dışında bir kısım insanları veya başka varlıkları tanrı yerine koyarak rehber edinip onların peşine düşmemeleri;sadece Allah'ın kitabına tabi olmaları emredilmektedir.müminlerin gerçek velisi yani onları seven,yardım ve himaye eden,indirdiği kitapla yollarını aydınlatan hakiki dostlar Allah'tır.Şu halde müminler de o'nu dost ve yardımcı bilip o'nun peygamberini önder,kiyabını rehber edinip o kitaba uymalı,din konusunda onun hükümlerine aykırı görüş ve inanç sahiplerine itaat edilmemelidirler.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ekrem kehribar 10 yıl önce Şikayet Et
    sen deşifre 34. Hasani basriye,Abdulkadir geylaniye,Akşemseddin hz,yunus emreye,şirkmi diyorsun.Asıl şeriatı, tarikati ,marifeti,hakikati,Resulullah ve ashabı yaşamıştır.O ayet peygamberlerden hariç şeytanın yolunu veli edinenler için yazılmış.şu anda türkiyenin abd yi veli edindiği gibi.Ben inanıyorum mürşit kuranı ve sünneti yaşayıp yaşatanlardır. mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır.Gel şehzadem gel sende yan yaş yerine dökelim kan hak didarı isteyen can gelsin bera ber yanalım gel hoşça yanalım.Tasavvuf Allahı cc görür gibi ibadet etmedir.Biz onu göremiyoruz amma o bizi görüyor.Allahım ülkemize islami bir sahip gönder Amin.Hz Ömer,Hz fath gibi.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat