Risalelerin Diyanet eliyle basılması ne anlama gelir?
Risalelerin Diyanet eliyle basılması ne anlama gelir?
Başbakanımız Sayın Erdoğan, İşaratu'l-İ'caz'dan sonra Risale-i Nur'un diğer eserlerinin de Diyanet tarafından basılacağını haber vermesi, fevkalade sevindirici.

Yorumlar13

  • programlayan 10 yıl önce Şikayet Et
    bismillah. Sevgili ağabey, sondan 3. yazınıza yorum olarak sizden yol göstermenizi istemiştim. Allah (c.c) sizden razı olsun, bundan önceki yazınızda, tam da ruh halimize tercüman olacak bir yazı yazmışsınız. Ancak o ve bu son yazınızdan birer cümle cımbızlayacağım izninize, "Bu ayeti doğru anla! Kötü yöneticiler yüzünden bir toplum helak edilmiyor. Toplum helak edilmeyi hak ettiği için Allah onlara hak ettikleri belaya çarptırılmaları için o idarecileri veriyor… Islah edilmesi gereken lider değil, sensin kardeşim sen ve ben! Yani toplum! ve son yazınızdaki son cümle. İkisini alt alta koyunca karşımıza çıkan tablonun sonucu malumunuz. Peki, siz gerçekten bu halde bile destek verilmesi gerektiğine inanıyor musunuz? Kul hakkına gireni Allah affeder mi? O (haşa) O'nun ilgi alanına girer mi? Hocam ne olur, az daha bilgi.
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Vahiy: Kur’an’ın toplanması ve anlaşılması bizim işimiz. Deccal ve süfyanın hakimiyetinin yüzüncü yılında Risale-i Nur’un devlet eliyle basımı, hayırlı bir devrin habercisi olacak inşallah. Kıyamet Suresi’nin 16 ayetinde Hz. Peygambere Kur’anı acele etmeden okunması emrolunurken, 17 ve 19. ayetlerde Kur’anın bir araya getirilmesi ve de açıklanmasının Allah’a ait olduğu bildirilir. Demek ki Kur’anla ilgi hususlar doğrudan ilahi meşiete attir. Deccelizm ve süfyanizme yol açan inançsızlık ve Türkleri Kur’undan soğutma fitnesine karşı ilahi hamle Kur’an’ın manevi mucizesi olan Risale-i Nur olmuştur. Bediüzzaman’ın has talebesi Mustafa Sungur’un cenaze namazına katılan Başbakan Erdoğan’ı Aralık 2012’de ziyaret ağabeyler kendisine Bediüzzaman’ın malum 3 isteği anlatılır. Mehmet Fırıncı’nın TV’de anlattığına göre Başbakan “İnanın hayatımda ilk defa bu sözü duyuyorum” der ve Diyanet Başkanı’na Risale-i Nur’un basımı iznini verir.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Başbakan’ın izni tarihi bir dönemin başlangıcıdır. Başbakan Erdoğan Bediüzzaman’ın bu üç isteğine alaka gösterip Diyanet’e basma izni verirken o tarihte Risale-i Nur’un malum cemiyet tarafından sadeleştirme adıyla tahrifi ameliyesi hız kazanmıştı. Risale-i Nur’un tahrif edilerek etkisinin kırılması derin odakların projesi ve askerliğinden bu yana onlarla işbirliği yapan hocanın en büyük arzusudur. İşte böyle bir hengamede imdat-ı ilahi bu suikasti devletin eliyle bozuyor. Nur ağabeylerin Başbakan’ı ziyaretinden sonra gündeme süratle gelen bir diğer konu ise Ayasofya’nın asli haline getirilmesi hususudur. Bu konuda yoğun hazırlık ve çalışmalar yapıldığı hatta muhalefettin de rol kapma sinyalleri yoğunlaştı. Bunun hayırlı neticelerini Sayın Yazar açıkça anlatıyor, sağolsun. Deccalizm ve süfyanizm 4 dönemdir. Deccal yıkıldı gitti. Süfyanizm ise ayak sürtüyor. Risalelerin devlet eliyle basımı ve Ayasofya onun sonudur, inşallah.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • nizam-ı cedit 10 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet'in bütün diğer dinlere cemaatlere bakışının bir yansıması... bu kitapların Diyanetçe basılması neden bizleri korkutabilir.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    tekeller kırılırken.(asıla bağlı kalmak kaydıyla). haşhaşiyyundan kurtarılması demektir. bu biiir.. gerisini de yorumcu arkadaşlar ve yazar yazsın artık.gerçi bende teksirle basılandan, 1958 baskılı olanlarına kadar mevcut. galiba ilk baskılar..onun için fırsat bu deyip, risaleleri değiştirmeye niyet etmesin.KİLİSEYE BENZER CAMİ,HRİSTİYANA BENZER MÜSLÜMAN, İNCİLE BENZEYEN KURAN hayali görenler umutlanmasın.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Üstad diyorki"Osmanlı hükûmeti Avrupa ile hâmiledir; Avrupa gibi bir hükûmeti doğuracak. Avrupa da İslâmiyete hâmiledir; o da bir İslâm devleti doğuracak" . "İslam'ın, tüm dinlerin üzerine zahir olması"Ayetini demişsin.iyide Osmanlı avrupaya hamiledir.Bu hadise gerçektir vede öyle çıktı çünkü başta Türkiye ve bütün alemi İslam giyimi ile örf ve adetleriyle Avrupalaştı..ikinci soru ise Avrupa islamiyete nasıl hamile kalacak işte asıl soru bu Bir erkek lazımdırki avrupayı hamile koysun işte o erkeği bulunki avrupayı hamile koysun ne demek istediğimi anladınmı.ortada erkek yok. Kadın var (Avrupa) fakat erkek yok. Onların erkekleri vardı bizleri hamile bıraktı. Bizim erkekimiz yokturki onları hamile bıraksın. İşte üstadın bahs ettiği mesele budur.ne zamanki kılıç meydana çıktıysa erkek odur. Onlar erkek oldular bizi vurdular biz onlara hamile kaldık. Onların kılıncıyla onlar oldu erkek bizde olduk kadın. Ben erkek dediğim zaman haşa yanlış anlaşılmasın ben silah erkeğinden bahs ediyorum.kuranın tabiriyle erkek kimdir kılıcı elinde kafirlerle harp edendir.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Muhittin Aydogan 10 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah ENSAR'a. Arkdaş öncelikle risale-i nurun nelerden bahsettiğin ve esas gayesini öğrenmeni tavsiye ederim.. İman hakikatlari dersini vermenin yanı sıra risalei nurun en baş birinci gayesi ittihadı islamdır. En birinci gerçekleştirmek istediği vazifede ittihadı islamdır.. Ha riasel-i nurları kullanarak(-ki nurcular bunların nurcu olmadığını senelerdir söylüyor ama anlayan-idrak eden-dinleyen yokki), onun iman hakikatleri gücünü tesirini kullanarak bazı komitelerle işbirliği yapan bir grup risale-i nuru bağlamaz. İfsad politikalrı ve ittihadı islamı bozmaya çalışan yapıları ile zaten risalei nuru bilmesen bile nurcu olmadıklarını anlaman gerekirdi..
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Ömer Faruk 10 yıl önce Şikayet Et
    İHTİLAFAT. İHTİLAFAT=1435 Ebced hesabıyla.... Allah yardım eylesin hMüslümanlara ve müttakilere...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Mehmet 10 yıl önce Şikayet Et
    Yikilsin o Devlet!!!. Eger Türkiye Cumhuriyeti devleti, Kuranin Türkcesi yerine bir günahkarin yazdigi bir kitabi basip bunu dagitacaksa, yikilsin o devlet, o devletki benim anavatanimda olsa yikilsin, Allahin sözünün üstüne söz olursa ilk ben dikilirim o devletin karsisina ve baska yerde devlet kurar yikarim o Türkiyeyi.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • yusuf budak 10 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah... Allah, Ayasofya'da namaz kılmayı ve Bediüzzaman hazretlerinin verdiği müjdelere şahitler olmayı hayrın her türlüsüne mazhar olmakla birlikte hepimize lütfetsin..
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • yusuf kenan 10 yıl önce Şikayet Et
    En son belirttiğiniz gibi Ayet yok hocam. Baktım ama bulamadım, ayrıca ne zamandır pensilvanyayı savunmadan bir yazı yazmışınız çok da güzel olmuş.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Nermin İnce 10 yıl önce Şikayet Et
    .... helal Başbakan'a, böylece Risale-i Nur'lar en güvenli şekilde bizlere ulaşmış olacak
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • abdullah ensar 10 yıl önce Şikayet Et
    ümmetin nurculardan çektiği nedir?. nedir bu Allah aşkına? ümmetin ahir zamanda nurculardan çektiği nedir? durmadan bir nursi merhum ve risale övgüsü, mehdicilik oyunu ve son çıkan müslüman hükümete karşı saldırılar. yine sizin bir grubunuz. bırakın artık cemaatçilik oynamayı, ümmet olma şuuruna erin biraz Allah aşkına!
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat