Devlet-İktidar-Muhalefet
Devlet-İktidar-Muhalefet
Devlet kurmak fikri, dinin bir emri değildir. Beşeri bir ihtiyaçtan kaynaklanmıştır. Kuran'da da devlet kurmakla ilgili açık bir emir yoktur.

Yorumlar7

  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Aslan Güneş, 2. Fetih, meşiet-i ilahiyenin iznine tabi. Her işte meşiet-i ilahi hükmeder. Kur’an ve ilham-ı ilahi ile vazifeli zatlarla bildirilen müjdelerin mahiyeti vukuundan sonra anlaşılır. Her müjde kendini, ikram-ı ilahi olarak seherinde belli eder. Son olaylar Hendek kuşatmasıyla örtüştü. Sonra tevafukların münasebeti sırrı ve Risale-i Nur’un işaratına uygun düştü. Gayb ancak Allah’ın ilminde olduğundan fetih perdesi aralandı: Tevafuklar 1435’i işaret ediyor. 13 tevafuku çok önemli. Sayın Bulut, 16 Eylül'deki yazısında bütün alemin Lev-i Mahfuz’a 13 harfle yazıldığını belirtti. 1435 de 13 rakamıyla müjdelerini izhar etti. İman ve Kur'an hakikatleri muvacehesinde tevafuklara baktık. Bu yıl ve gelecek 5-7 yıl fütuhata gebe. Mehdiyetin manevi cihadı sürdükçe surlar aşılır manevi fetih başlar ve alem-i İslam ayağa kalkar. Ayasofya aslına rücu eder. İnşallah ikram-ı ilahiyle göreceğiz.Ama daima ubudiyet ve taatta olmak şarttır.
    Cevapla
  • aslan güneş 10 yıl önce Şikayet Et
    2.fetih. Abdurrahim abi 2.fetih ve ayasofya nın kapısını aralamışsın biraz daha aç ilmine sağlık
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • tomas diskayolis 10 yıl önce Şikayet Et
    Devlet. Devlet, ortak yaşayışı düzenler, hak hukuku sağlar. İnsanlar arasında adaleti tesis eder. Kul hakkını önlemeye çalışır. Devlet insanların yaşayışını kolaylaştırır. Ortak birlikteliği sağlar. Eğer devlet kurallar ve hukuk üzerine kurulursa, zaten islamın, yani bizi yaratanın bizlere söylediklerini uygulamaya çalışır. Ama eğer devlet, güçlünün gücünü tesis etmek, zayıfın fakirin veyabir zümrenin hakkını diğerleri üzerine kanalize ediyorsa, bu bir devlet değildir, bu adaletsiz düzendir ve insanlar buna savaş açar. Anarşi çıkar. Asıl olan bu ülkede işleyişi, kuralları doğru koymak ve uygulamak. Sonrasında zaten halkın oy verdiği seçilenler görevlerini yaparlar, daha iyi yapan, yapabilecek olan gelir. Bu son olaylar, bu memleketi yönetmek isteyenlerin ne kadar hudutsuz olduklarınıda gösterdi. Ben akp den, seçimleri kazanmada göstediği gayreti, ülkedeki demokrasi ve işleyiş mekanizmalarını düzenlemedede göstermesini beklerim.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın hocam,Devlet kurmak dinin bir emridir.. kuranda ise bakara 30 ve sad 26 ayetler dini islam halifesiz ve devletsiz icra ve tatbik edilemez. onun için islamiyyet bir devlet şeklini önermez diyenler. ulema-i islamın ve müfessirlerin beyanatlarına baksınlar.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • muhammed genç 10 yıl önce Şikayet Et
    Emri bil maruf nehyi anil münker. Emri bil maruf nehyi anil münker İyiliği emredip kötülüklerden kaçındırmak Bu emir Kur'an-'ın temel emri kimi mezheblerin temel itikadı Vel tekün minlküm ümmeten yedune ilel hayri.....sizden bir kısım topluluk hayra çagırsın bu emir de Kur'an'ın emri Yani devleti emreden bizzat Kur'ndır. Biline...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Kamplaşmayı 3’lü ittifak körüklüyor. Kur’an devlet vaz etmemiş ki, İslami yöntemi vaz etsin. Ama danışmayı esas kılmış. Yönettiklerinize danışın buyurulmuş ki, bu da demokrasinin mebdeidir. Cumhuridir. Vahiy dindar bir cumhuriyet murad etmiş. Kalplerin tevhidi dahil her alanda ittifak ve itthad istemiş. Hilafet de bunun çatısıdır. Risale-i Nur baştan sona bunları tarif eder. Suçlu cezasız kalamaz, ama Hz. Ömer’in (RA) pencereden girerek suçlu yakalamasına da izin vermemiş. Ayrıca suç failini bağlar, çevresini değil. Böyle olunca paralel devlet değil, cemaatin sadık ve nurani tabanı masumdur. Adalet-i mahza bunu icap ettirir. Zaten iktidar yetkilileri bunu defaatle açıkladılar. Şimdi paralel devletin entrikacı darbecilerinin yaka paça adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Kamplaşma iktidarın değil, 3’lü ittifakın (Nocon-siyonist-paralel devlet).eseridir. İşte düşman bu. 2. fetih bunu hedefliyor. Nedir bu 2. fetih?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    2. Fetih nedir, nasıl olacak ve neyi işaret ediyor. İstanbul’un 2. Fethi bütün manevi tebşiratta var. Beni Asfar’ın (İngilizler ve müttefikleri) hilafeti İslamiye’yi ilga amacıyla İstanbul’u ve alem-i İslam’ı işgaline karşı istiklal mücadelesidir. Bu işgalin 25 yıl fiziki, 50-60 yıl hatta 75 yıl kadar bilvekale tahakkümle süreceği anlaşılıyor. Bu savaşın adı 2. fetihtir. Risale- Nur’da müjdesi ve 3 şartı var. Nasıl bir fetih? Formül ilginç. Maddi değil manevi cihadla, Tekbir ve tehlillerle. Çünkü Beni Asfar'ın vesayetle tahakkümünden fikri uyanışla kurtuluş mümkündür. Bu da mehdiyetin fasıllarıyla hayat buluyor.1.5 milyarın her gün birden hür olarak Allahüekber diyebilmesidir. Bu da en büyük farz vazife olan ittihad-ı İslam’la mümkün. Bu vazife ise bayraktara(Türklere) aittir. Onun hadisle müjdelenen Mehdiyet devrinde 1-2 melikinin eliyle olacak. İşaret fetih, parola Ayasofya'dır. 30 Mart surların delik deşik olduğu gündür.Sonra???
    Cevapla Toplam 7 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat