AYM twitter kararına gerekçe ararken...
AYM twitter kararına gerekçe ararken...
Anayasa Mahkemesi 2 Nisan 2014 günü twitter.com isimli internet sitesine erişimin engellenmesi yolunda TİB'in verdiği kararı ifade özgürlüğünün ihlali kabul eden bir karar verdi.

Yorumlar19

  • Hasan KARA 10 yıl önce Şikayet Et
    Gözden Kaçanlar. AYM şunlara cevap versin. 1-AYM'ye bireysel başvuru hakkını kimler yapabilir? 2-Mağdur olan kişi veya kurumlar başvururken, diğer hukuk yollarını tüketmek zorunda değiller midir. 3-En önemlisi Twitter T.C'nin bir kuruluşu değildir. Engellenen bu şirketin ülkemizdeki yayınıdır. Bireysel başvuruyu öncelikle bu kurumun varsa Türkiye'deki bürosu mu yapmıştır. 4- AYM'nin kararına sebep olan başvuruyu yapan bireyin bu şirket üzerinde herhangi bir hakkı var mıdır. 5-Örneğin; Kanal A Tv ceza alsa ve yayını engellense ben bir seyirci olarak izleme hakkım engelleniyor diye AYM' ye başvurabilir miyim.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • osmanmert 10 yıl önce Şikayet Et
    parelel yapı aym ye de sızmış. yahu adam gibi atama yapınsana
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Murat Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir! Ancak;. Millet bu hakkını yetkili organlar eliyle kullanır(!) Halk meclisi seçsin, maaşlı atanmışlar halkı temsilcilerini denetlesin! 1960 darbesi ile içimize sokuşturulmuş bu kurum ne yazık ki oyuncak haline gelmiştir. Bir klavye kahramanı adına sosyal medya dedikleri üzerinden başka bir kişinin haklarını gasbetsin bunun adı da özgürlük olsun. Yok böyle bir özgürlük ve adalet. ABD'nin wikiliks belgelerine uyguladığı yayın yasağı ile bu belgeleri sızdırana uyguladığı yaptırımlar orta yerde iken ABD büyükelçisi de ülkemizdeki bir uygulama için ahkam kessin. Bizim AYM'de buna çanak tutsun. Ne ala memleket ve ne ala hukuk!
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Murat Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    Re'sen Karar!. Anayasa Mahkemesi'nin re'sen karar verme yetkisi var mı? Yani herhangi bir konu kendisine getirilmeden toplanıp karar almaya yetkisi var mı?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Murat BÖÇKÜN 10 yıl önce Şikayet Et
    takke düştü kel göründü. aym aslında paralel yapının son kurşunuydu diye düşünüyorum.. ama dayanamadılar son kurşunuda attılar.. daha fazla bu silahı ruhsatsız kullanmalarına müsaade edilmemeli..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ali Alaca 10 yıl önce Şikayet Et
    AYM. Her kurumu denetleyen bir kurum ver, AYM denetleyen kurum yok, dediğim dedik çaldığım düdük, verdiği yanlış veya taraflı olarak kasden verdiği yanlış kararı yok sayacak bir düzenleme yok, AYM'sini acilen denetleyek, verdiği yanlış kararları iptal edecek bir yapı oluşturulmalı
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • system 10 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemeler Kapansın. Mahkemeler kapansın tüm davalara AYM baksın. Yada darbeci tüm yapılar kapatılsın..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Kadıoğlu25 10 yıl önce Şikayet Et
    anayasa mahkemesi artık. hukuki geçerliliğini kaybetmiştir. mahkemenin ve üyelerinin fesh edilmesi ve yeniden yapılandırılması gerekmektedir. bu mahkemenin verdiği kararları bizler kabul etmiyoruz.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • NAİL ERDOĞAN 10 yıl önce Şikayet Et
    yedirmeyiz. Seçim yenilgisini hazmedemeyenler yine marjinal grupları sokağa döktü. Mevlam bunları ıslah elyesin yanlış yoldan döndürsün. kendini 3 kuruşu satan sokağa dökülen vatan sevğisi din iman gücü olmayanları Allah a havale etmemiz lazım.Azınlığın çoğunluğa tahammülü yok sandıkta kaybeden sonrası için ortalığı karıştırmaya devam ediyorlar.Bu kirli oyunlara karşı AKP nin de Tüm yurtta tüm seçmenleriyle milli idadeye saygı yürüyüşü yapmalı .Millet eğilmez Türkiye yenilmez bayraklarıyla .Bunu resmi seçim sonuçları açıklanınca yapmalı başbakanımız. Bu şer güçlere karşı gezicilere çapulculara karşı bir yürüyüş yapılmalı.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • İRFAN SADIKOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    AYM İÇİN ÇOK ACELEYE GELMİŞ BİR KARAR. ben sade bir vatandaş olarak çok,ta iyi anlamadığım halde AYM alel acele vatan kurtaran asker oynanmıştır. askerde bile önce onbaşı sonra çavuş sonra bölük komutanı diye bir silsile takibi vardır haşim bey çok acele etti
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    KİM ANLAMAMIŞ ACABA?. Sayın Kılıç net konuşmuş siz anlamamışsınız ne demek istediğini.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu meclis ne iş yapar. Adam gibi oturun bu millet size yetki verdi bu eski ve kaçakları çok olan KANUN ları değiştirin, türkiyeye yazık Adalet kiişilerin çıkarına değil,toplumun çıkarına olunca tecellisi tartışılmaz amma bu avrupadan bize çoğu uymayan kanunları değiştirelim,yapamıyorsanız,refaranduma gidelim, ya bu değişik karar veren mahkemelerden bu millet bıktı,bu hakimler aynı dersi görmedilermiki, içtihatlara göre karar veriyorlar.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Mustafa Faikoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir de uygulama süresine baksalarmış. İdare mahkemesi kararı bir hafta uygulanmayınca karar verdik diyor sayın AYM başkanı. Keşki birde İdari Yargılama Usulü Kanununa baksalarmış. Kanunun 28'inci maddesine göre idri yargı mercilerince verilen iptal ve yürütmeyi durduruma kararları tebliğ tarihinden itibaren 30 GÜN içerisinde uygulanır. Dolayısıyla 30 gün geçmeden kararın uygulanmadığından bahsedilmesi mümkün değildir. Kaldı ki yargılama süreci devam etmektedir. Eğer Yürütmeyi durdurma uygulanmamışsa buna karşı da ilgililerin yargıya müracaat hakkı vardır. Yarın yürütmeyi durdurma kararı veren mahkeme fikrini değiştirir de davanın reddine karar verirse ne olacak. AYM kararı mı uygulanacak idare mahkemesi kararı mı. Yani Usul hükümleri aşılmış görünüyor. Yargı süreci tükenmeden AYM olaya dahil olmamalıydı.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Murat BÖÇKÜN 10 yıl önce Şikayet Et
    Paralel AYM ye karşıyız, Başbakanın Yanındayız.. . Gerekirse Referanduma Gider AYM ye 2007 de attığımız Tokadın bir benzerini yine atarız..
    Cevapla Toplam 12 beğeni
  • Murat BÖÇKÜN 10 yıl önce Şikayet Et
    paralel AYM diyorum ben bu mahkemeye. Paralel AYM işbaşında.. Gizliden ve derinden geliyorlar.. Ey AYM sen daha önce milletin tokadını yedin.. Hala akıllanmadınmı? Eğer aymaz aymaz kararlar verip böyle işgüzarlık yaparsan Tokat geliyor haberin olsun..
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat