İzzetin tamamı Allah'ındır (1)
İzzetin tamamı Allah'ındır (1)
Artık eskisi kadar yazı yazmak içimden gelmiyor. Hatta bazen yazı yazmayı -kitap dâhil- tamamen terk etmeyi de düşünüyorum.

Yorumlar11

  • Fatma Deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Ali abi,sizi yakın gecmişte bir tv programda izledim sunucu hanıma nasıl hissediyorsanız öyle hitab edebilirsiniz dediniz,bende hislerimle RUHUN DEŞİFRESİ,le başladım.Asla yazmayi bırakmayın dogru bildiğiniz yol benim gibi güclü imanı yakalamak isteyenlerin yolu olur inşallah.
    Cevapla
  • mustafagültekin 9 yıl önce Şikayet Et
    Saygıdeğer hocam,. hayatım boyunca ben de doğru bildiklerimi söylediğim ve yaşadığım için hiçbir zaman önemli mevkilere gelemedim. Hep bunun Rabbimin bir imtihanı olduğunu düşündüm. Elimden gelebildiği kadar kendimi karamsarlıktan uzak tutup şükretmeye ve işimi yapmaya çalıştım. Tabiki yaradılışımız nedeniyle bazı duyguları bastıramıyoruz. Bu duruma isyan ettiğim olmadı mı oldu Ama şimdi siz yazı yazmayı bırakırsanız kanımca yanlış bir karar vermiş olursunuz. Giderek aklıselimin yerini fanatizme bıraktığı Türkiye'mizde sizi sessiz bir şekilde takip edip bilgi ve fikirlerinizden faydalanmaya çalışanlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Selamlarımla.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Aykiri ve Icten 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun.... Adam gibi adamsin. Kizina mutluluklar dilerim. Sen, ben, biz, imalat hatasiyiz, riyakarlik yapamadigimiz icin hicbir koyde yerimiz yok.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mustafa Fidan 9 yıl önce Şikayet Et
    Kızınızın evliliği hayırlı olsun. Hocam kız çocuğunuzu gelin etmenin yoğun duygusallığı yazınıza yansımış. Allah mesut bahtiyar etsin. Nur talebelerine siteminizi duygusallığınıza veriyorum ancak bu duygusal atmosferden çıktığınızda bir nur talebesi olarak kendinize yakıştıramadığınız şiddetli siyasi tarafgirliği diğer nur talebelerine yakıştırmanızın şık olmadığını anlayacaksınızdır inşallah. Nur talebelerinin size olan tepkilerinin nedeni iktidara taraftar olmamak değil ancak son yaşananlar üzerine, nur talebelerinin medyadaki önemli mümessilerinden biri olmanız hasebiyle ciddi bir analiz ve hak ve batılı İslam ve Nur talebeliği çizgisinde değerlendirmemeniz olabilir. Yazılarınızın devamı bekliyoruz. İleriki yazılarınızda gülen gurubundaki savrulmanın Üstadın hangi prensiplerini terketmelerinden kaynaklandığını analiz edeceğinizi umuyorum. Selametle kalın.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • hakan ünlü 9 yıl önce Şikayet Et
    Mübarek Hocam. Eğer ki yazılarınıza ara verir veya yazmayı bırakırsanız Hakkım olan ilminizden istifade edemiyeceğim için hakkımı helal etmem bunu bilesiniz. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki internette olsun tv kanallarında olsun sizi nefes almadan dinlemekteyim ve her gün haber7 ye bakarım ki yazınız çıkmış mı? Cenabı Rabbül Alemin ilminizi genişletsin şeytanın ve nefsin tüm şerlerinden korusun,sizi takib eden kullarını sizden mahrum eylemesin.amin. Selam ve dua ile
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    yazilarinizin cogu okuyuculara ASIRI gelebilir. cünkü cok samimi, cünkü cok karisik, cünkü cok uzun, cünkü cok background bilgisi isteyen konulara giriyor. yazilarinizi birazcik daha aciklayici, kisa ve net yazmanizi rica ediyorum. ben sahsen o talut calut meselesinde cok zorlandim anlamaya. itiraf edeyim halen anlamadim ama sonradan bazi baska yazilardan biraz anlamis gibi oldum. hatta hüsnü zan etmek icin zorlandim. bu yüzden elestirilerimi kabul edin. acizane elestirilerim bunlar. ha birde su var. sizin sayenizde rüyalarimi daha iyi anlamaya basladim. bir yazinizdan ötürü. bir insan rüyalarda gördügü seylerin illaki kendisine ait gördügü seyler olmadigini ögrendim en azindan. bir misal, rüyamda birisine su veriyorum. ama o suyu kendim vermiyormusum megersem. sadece o suyu veren kisinin gözünden gördügümü anladim nihayetinde. mesele o suyu kim verdi. iste bunu anlamak. simdi banada manyak demeyin ;-)
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ömer Tatlısöz 9 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir yazınızı kaçırmadım. Üstad Bediüzzamı köşenize taşımasınız bir Nur talebesi olmasanız vallahi ben sizi okumazdım Muhterem Hocam, sizin farkınız orda, şu ana kadar hiç bir yazınızı kaçırmadım...Sizden çok şey öğrtendim, ufak tefek aykırı teferruatlar beşerde olağandır...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    Herksesin bir vazifesi var, sizinki de y.a.z.m.a.k. Ne yani yazmayıp da canlı cenaze mi olacaksınız. Tabi ki yazacaksınız. Borcunuz bu. Kur’an’ın ilk suresinin başında Cenab-ı Allah mü’minleri tarif ederken “Onlar görmedikleri Rablerine ve bildirdiklerine inanırlar, namazlarını dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık verilenden infak ederler” buyurur. Bediüzzaman sadece mal ve paranın değil ilmin de infakı olduğunu söyler. Yani ilim sahipleri de infakla yükümlü. Binaenaleyh ilmen kesb ettiğinizin nafakasını isteriz. Yoksa Mahşer’de iki elimiz yakanızda. Göreviniz yazmak, taltifi Allah’tan olsun. Beğenmeyin okumasın. İhmal eder ya da seyrekleştirirseniz, bize de çocukların ünlü tekerlemesini söyleriz:.M.Ali Bey kalemi yarım çık köşene yazışalım. Ona göre. Hakikat bazen taaddüt eder. Müteşabihat nevinden bir çok anlamı olur. Müşkül olayların farklı tefsiri görüş zenginliğidir. Hakikatin farklı ve çok sesle ifadesi iyidir. Batıl olmadıkça.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • kaan can 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın mehmet ali bey. medyada okudugum ve yazılarını merakla bekleidgim insnalrın basında gelen birisiniz...yer yer ayaklarınızın titredigini.. yer yer bakısınızda bulanıkıklar olustugunu gordugum anlar olsada...bi,r sekilde orta karra devam ettiniz.. ve cok oınemli tesbitleirniz bendede makes buldu....davut caluıt talut mevzularınız ozelikle.. cuk diyee donemimize oturuyordu.... ama sonra ne olduysa...orda yanlısın yanlıs oldugunu bile bile talutun safında gorunme ihtiyacı hisetiniz gibi bir algı olustu yazılarınızda bende... buna sebeb neydii dunyevi kaygılarmıydı.. yoksa.. gercekten talutumu sectiniz davuda karsı bilemedim....umarım rabbim ayaklarımızı kaydırmaz..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Yüksel Akın 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz neden böyleyiz?. Mehmet Ali Bey samimiyetiniz şahsımda her zaman makes bulmuştur.Sarayda yezid olmaktansa Rebeze'de Ebu Zerr olmak daha insani,daha vicdani ve daha imanidir.Sizin Ebu Zerr olmayı seçmeniz hak katında itibarınızı artırır halk kimin umurunda?Doğru bildiğiniz yolda yürüyünüz lütfen,duacınız olmaya devam edeceğim.Not:Keşke düğün töreninizden haberdar olabilseydim,iki elim kanda olsa katılırdım Allahın izniyle..
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • manifest 9 yıl önce Şikayet Et
    Siz yazmaya devam edin. Siz bildiklerinizi ve inandiklarinizi anlatmaya devam edin. Bunlari yapmak sizi ahirette sorumluluktan kurtarir. Her gun onlarca kose yazisi okuyorum. Gundem bu kadar yogun olmasa bazilari ne yazacak merak ediyorum. Malesef cogunlugu birbirinin kopyasi. Siz inandiginiz gibi yaziyorsunuz, bize bu lazim. Bediuzzaman ismini zikretmemenizin istenmesi de bana ayrica garip geliyor. Kime yaranmaniz isteniyor acaba ?
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat