Ali Ünal’a göre Gülen hata yapmazmış; çünkü
Ali Ünal’a göre Gülen hata yapmazmış; çünkü
“Cemaat hata yapmaz mı, yapmadı mı?” sorusu üzerinden Kur’an’ı Kerim’i ve büsbütün Ehli Sünnet akaidi’ni kendince yorumlayan bir Ali Ünal gerçekliğiyle karşılaştık.

Yorumlar35

  • admin 9 yıl önce Şikayet Et
    Islam adina ortaya koyduğunuz birsey yok. yapilani bozmaya devam.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • nur 9 yıl önce Şikayet Et
    peygamber varisi hemen hemen her yurt ve okulunda gençler ile çocuklara beddua seansları yaptırıp olmayınca da yok siz hulisi kalple etmediz diye şakirtlerini azarlar mı?
    Cevapla
  • alia 9 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Ali Ünal Gülen cemaatinin psiko-sosyolojik yapısını ele vermiş...Bu yapı böyle kurgulanmış bir yapıdır...Ortaya çıkan bunca kusura ve hoca ağzından çıkan ağıza alınmaz beddualara rağmen hala masuniyetten bahsetmeleri, şakirdanın ne denli bir mankurtlaştırmaya tabi tutulduğunun göstergesidir. Bu cemaat ehli pek çok kişi, kişisel olarak varlık arzedemediği için buradan kopamıyor...Çünkü birey olarak düşünme yetenekleri ellerinden alınmış...
    Cevapla
  • Kritiker 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu günlerde, herkesin 1938yılında Vladimir Bartol tarafından yazılmış ALAMUT adlı romanı okumasını hararetle tavsiye ediyorum.
    Cevapla
  • haki taki 9 yıl önce Şikayet Et
    ağzınıza sağlık güzel yazı olmuş. Ayrıca o masun veli peygamberle canlı görüşüyor.inanmayan şu videoyu izlesin. https://www.youtube.com/watch?v=_k3Zauw3NnI
    Cevapla
  • Salih dağıstanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    İlginç bir yazı..peki geçmiş üzerinden yargılama yapılacaksa N.Kurtulmul'un,Bulut'un Soylu'nun geçmişte dediklerini ne yapacsğıx. Otuz yıl önceki sineği görüp de daha dünkü saksağanı görmezezsen olmaz. Bunun hsber değeri ondan çok değilse de az değildir haber(yedi).com
    Cevapla
  • Cafer 9 yıl önce Şikayet Et
    Sia ile Cemaat farki: Cemaat kendi kendine bir sey uydurmuslar. Allahtan ve peygemberden hic yetkileri yoktur. Varsa ispatlamalari lazim. Sia din Adamlari bu hakikkatlari kuran'a ve hadislere dayanarak ispatliyorlar. onlara göre peygemberimiz Hz. Ali'yi onun varisi olarak tayin etmistir. Oda Allahin emirlerine uyarak bir dahaki Imami tayin etmistir. Buna göre Ehlibeyt Imamlari masumdur ve peygemberimizin varisleridir.
    Cevapla
  • nooo 9 yıl önce Şikayet Et
    fazla haşhaşlı maklube yememek lazım.
    Cevapla
  • yes it is 9 yıl önce Şikayet Et
    bu cemaat eğer gerçekten böyle inanıyorsa dinden çıkmıştır.
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Cemaat ve manevi rehberi arasindaki iliski cemaati baglar. Hic bir cemaatte rehber uluorta tenkit edilmez, tavsiyeleri her zaman ustun tutulur. Ama milletin oyuyla devlet idaresinin basina gelmis milletin vergisiyle is yapan idarenin basindaki insanlarin yaptiklarindan hesap vermesi sorumlulugun geregidir. Bugune kadar biz (cemaat konusunda safmisiz, 12 sene bizi uyutmuslar sacmaligi disinda) Erdogan'dan veya baskalarindan bir itiraf gorduk mu? Birakin AKP'yi Hasan Beyin yazdigi gazetenin hukumetin herhangi bir icraatini elestirdigini gordunuz mu? O zaman Ali Unal'in yazisi suc bastirma olmuyor mu?
    Cevapla
  • mustafa koca 9 yıl önce Şikayet Et
    bir noktayi atlamissiniz.(hasa) cemaati onu hz. isa olarak kabul ediyor. yazdigi kitabinda serdettigi ayette gecen isa aleyhisselamin babasiz dunyaya gelmesini hz peygamber ile iliskilendirdigi icin. onlara gore hem hz. isa oldugunu hemde hz. peygamberin oglu oldugunu iddia ediyorlar. bu sebeple bu fanatik yazar onun hatadan munezzeh oldugunu yazmis.
    Cevapla
  • ali oğuz 9 yıl önce Şikayet Et
    rasululahun mirascısı kim miş? her mü'mim mi yoksa mü'min olmayanlarmı, ayrıcalıklı bir sımıf mı? bu ifade ancak maskaralık olur. rasulullahın varisi bütün mü'minlerdir.
    Cevapla
  • Fethiyeli 9 yıl önce Şikayet Et
    Kuran'da hata yapan peygamberlerden bahsediyor. O zaman biz kimiz ki hata yapmamış olalım. Haşa bu kişi peygamberlerdende mi üstün.
    Cevapla
  • said said 9 yıl önce Şikayet Et
    Hasan öztürk bey, Ali ünalın o facia yazılarından birine cevap verdiğiniz için teşekkürler. ancak ufak bir düzeltme yapmamız lazım... şianın 12 imam mezhebi ehli sünnete en yakın mezhebi değildir. en yakın mezhep zeydiliktir onlarda 2 kısma ayrılırlıyorlar bir kısmı 12 imam mezhebine kaymış ve ehli sünnetten uzaklaşmış bir diğeri ise ehli sünnete baya yakın durduğu pek çok konuda benzeştiğini alimlerimiz söylüyor...
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    bir kula hata yapmaz demek ŞİRKTİR küfürdür günahtır, hatta dinden çıkma sebebidir...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat