Muhalafet kültürü
Muhalafet kültürü
Uzun zamandır yazamadım. Hastaydım ve nekahet dönemim uzun sürdü. Hala da tam atamadım.

Yorumlar12

  • demir 9 yıl önce Şikayet Et
    "Gaybın sayfalarına sayısız yazılar yazdım.Sayısız iç konuşmalar yaptım" sözünüzle anlatmak istediğiniz mesele nedir,biraz açıklar mısınız?
    Cevapla
  • Ali Vefalı 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yazar kardeşim, yaşanan bilinen ama kimsenin telaffuz edemediği, çok önemli tesbitleri gün yüzüne çıkardığınız için tebrik ederim. Ancak Saidi Nursinin Demokratları desteklemesinin ne derece anlamlar içerdiği ve şahıs hürriyetlerine (Ekmeksiz yaşanır ama hürriyetsiz yaşanmaz, Yönetimden hürriyet beklenir gibi) ve kendisinin de cumhuriyetci olduğu eserlerinde açıkca belirtilir. Bu hususlara değinmenize sevindim, fakat Risalelerde çok daha fazla detayı mevcuttur. Açık, net ve de cesur yazılarınızın devamını bekliyoruz. Allah razı olsun. Saygılarımla.
    Cevapla
  • ahmet özkul 9 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba Mehmet Bey. Bir yazınızda naklettiğiniz " siz dosdoğru olsanız o sizi yediklerinizden mesul tutmaz" ayetinin sure ve ayet bilgisini verebilir misiniz.
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bulut haklısınız ama. İki eksiğiniz var. Biri Bediüzzaman’ın kime muhalefete edilip destekleneceğini belirtmiştir. Demokratları ve devamı AP’nin desteklenmesinin ne yanlışı vardı. Bediüzzaman taraftır ve hakkı tutardı. İkincisi piri mugancı için. Bugün Nur talebeleri kadar diğer gruplar da o adamın yerli-yabancı odaklarla ilişkisini biliyor. Nasıl olur da Nur Cemaatine dahil edersiniz? Prof. Hatemi açık açık TV’lerde belirti ki, o sahte Nurculuk icadı için kullanıldı. Güç devşirip darbecileri, Ecevit’i cennetlik, MGK’yı içtihad makamı, başörtüsü nü teferruat, İsrail meşru ve 17-25 Aralık darbeciliği yaptı. Onun Nur cemaati ile ne ilgisi olabilir?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ömer kaya 9 yıl önce Şikayet Et
    dikkati okursanız fetullah çıları nur cemaati ne dahil etmiyor yazar, halk öyle algılıyor diyor
  • Muhammet 9 yıl önce Şikayet Et
    (kismen kendimce hakli olarak) peygamberin (sas) bizzat dersinde olmus kimseler dahi bu noktada onu temsil edememisken benden yahut bir baskasindan "demokrat" bir idare ya da hayat tarzini beklemek cok adil olmasa gerek. Dolayisiyla Islamin benim icin bu noktada pratik bir uygulamasinin olamiyacigini gosterir. Bu kisimla ilgili satirlariniz bana Islamda muhalif esittir dusman anlayisini ifade ediyor. Zira peygamberin saffi evvel sahabeleri boyle ders almislar ve oylede yasamislar anlasiliyor. Son olarak rasid halifelerden aktardiginiz hadiseleri etraflica ele alarak onlarin hakikat anlayis ve yasayisina munasib bir usulle yorumlayacak yazilarinizi okumayi temenni ediyorum.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Muhammet 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazinizda ufkumu acan cumleler okudum. Lakin kafami karistiran kisimlari da paylasayim olur ki cevap bulabilirim. Oncelikle hayatimda Islam dininin pratige yansimasi ve yasanilabilir bir din oldugunun en buyuk misali peygamber (sas) dir. Akabinde ondan bizzat ders almis kimselerdir ki bunlarin basinda rasid halifeler gelir. Yazinizdan anlasildigi kadariyla bu kimseler (r.a) islamin sosyal hayattaki idare dersini tam olarak anlamamis yahut tatbik edememisler. Ama onlarin anlamadigi yahut anlayip ta tatbik edemedigi bu dersi Bediuzzaman anlamis ve hayatinda tatbik etmistir. Buraya kadar yazinizin alakali kismindan anladigim manalar. Burada ciddi bir kafa karisikligi yasadim.
    Cevapla
  • Çöşnüklü Sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bulut, seni trene benzeten bu adamların diyarından sefer vaktidir...
    Cevapla
  • Hakiki 9 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet beyi kitap yazmaya iten nedenler ortadadır. Ama bizlere düşen en zor şartlarda bile ümütsizliğe düşmemek. Ümitvar olunuz Mehmet bey, herşey bir zıt güce muhtaçdır, yakında yuvarlandığı yere varınca görürüz.
    Cevapla
  • KanKa 9 yıl önce Şikayet Et
    Kitaplarindan kazandiklarin sana hayirli ugurlu olsun mehmet bey.
    Cevapla
  • Bilal 9 yıl önce Şikayet Et
    Hocam hastalık sadece bedenizi değil düşüncelerinizi de zayıflatmış. Başta demokrasinin beşiği İngiltere( Krallık ) olmak üzere batıda bir çok toplum krallıkla( İspanya. Belçika, ingiltereye bağlı Kanada vs....,) yönetiliyor. Çoğununda BAŞINDA cumhuriyet var. Diğer kralsız cumhuriyetlerde ise derin devlet denen gizli yapılanmalar, halkın seçtiği kendilerine biat etmezse bir şekilde alaşağı ediliyor. ( Kennedy ) o zaman bu kompleks neden? Ayrıca demokrasi den Batı'nın ne anladığı Irak ve Suriye'de aşikâr artık olmadı mı? İçerdeki demokrat tarifiniz de çok komik, alnı secdeli biri veya birileri siyasi parti kurarsa bu hemen saltanatla mı ilintilenmeli?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Vakkas 9 yıl önce Şikayet Et
    Üç farklı vazife eğer bir birini engelleyici unsurlar içeriyorsa aynı kişiye verilmez. Birinci vazifeyi birine-guruba verirsin ve diğer vazifelere karışmaması için şiddetle uyarırsın. Onlar vazifelerini hakkıyla yapmaya başlarlar. Sonra, ikinci vazifenin ortamı oluşmaya başladıysa ikinci vazifenin ehillerine vazifelerini verirsin ve birinci vazifenin ehilleriyle uyum içinde çalışmaları için şiddetle uyarırsın. Aynı zamanda birinci guruba da uyarılarını tekrarlarsın. Bu iş böylece devam eder. Yazar gibi bazıları ise bu üç vazifeyi birinden-guruptan beklediği için zihninde oluşturduğu silsileye uymayan gelişmeleri aynı başarı iken başarısızlık aynı galibiyet iken mağlubiyet olarak yorumlar.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat