Vergi Affında Ceza Sorumluluğu
Vergi Affında Ceza Sorumluluğu
.

Yorumlar7

  • Tuncay 4 yıl önce Şikayet Et
    Vergi usul kanunu 359 1-b den binlerce insan magdur haksız yere cezaevinde yatıyor buna bir çözüm bulunmalı
    Cevapla
  • cem zebil 5 yıl önce Şikayet Et
    AHİM e göre suç işleniyor herseneye ayrı ceza bunun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor ve buyüzden ömürlük cezalar kesiliyor hem öde hem hapis yat içerdeyken öde nasıl olucak binlerce insan bu yüzden mağdur.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • kahraman eraslan 5 yıl önce Şikayet Et
    ınsan hakları evrensel sözleşmesine bağlı olan ve bu sözleşmeye taraf olan ülkemiz insan haklarını çiğnemekte dir Avrupa bırligi yasalarına aykırı davranmakta dır insanlar bir süç tan dolayı iki defa yargılanmazlar avrupada vergi suçlarına bır ceza üngurülmekte dir turkiyede hem ceza davası hemde vergi cezası uygulanmakta dır bu durum Avrupa ve fılandiya farklı dır bir ceza uygulanır vergi ceza davasını kazansanız da ceza davasında kurtulamıyorsunuz böyle garıp bir adelet anlayişmiz var hukukçülarımız derhal anaysa mahkemesine dava açmaları bu yasanın yanı 359 b vergi usul kanunu derhal deişmesi lazım
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • alicanaye hotmail 6 yıl önce Şikayet Et
    6736 sayılı yasadan yararlanıp matrah artırımında bulunan mükellefler incelenemeyecek ve vergi cezası önerilemeyecektir. öte yandan incelemesi devam eden fakat matrah artırımında bulunmuş bir mükellefin sahte belge kullandığı veya düzenlediği iddiasıyla vergi suçu raporu da düzenlenemeyecektir. ayrıca 6736 sayılı yasanın 6 7 8 . maddelerinden yaralanıp matrah artırmak isteyen mükellefin artırımda bulunduğu yıl 359. b fıkrasındaki hükme göre önceden düzenlenmiş bir rapor bulunmaması gerekir. yani bir dönem rapor varsa diğer dönemlerde matrah artırılabilir. ekleyim istedim.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • ilker 6 yıl önce Şikayet Et
    Hocam şirket ortağı olarak,vergi yapılandırması yaptığımız ve 2. taksidini ödediğimiz cezaya karşılık,asliye mahkemesinde hapis cezası hükmedildi..Hapis yatan kişi nasıl şirketin başında olacak ve cezasını ödeyecek?Bu mümkün değil..Ceza iki defa verilirmi?
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • hürriyet 7 yıl önce Şikayet Et
    Ersan bey bu ülkede araba ,petrol,içki,sigara üzerinden alınan vergiyi düşürsünler memura maaş veremeyecek duruma düşer bu devlet.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • enver şatır 7 yıl önce Şikayet Et
    bilmeyerek kandırılan yada bu safa yatan mükelleflerin sistemden kaynaklanan sıkıntılarının hafifletilmesi, biraz gazının alınması ve vesile ile vergi idaresinin bu sorunların altında kalması ve paspas altına süpürülmesi, hem de şu kadar bu kadar daha vergi topladım politikası yapması. hem ödeyenin ve hem de tahsil edenin mutlu olduğu bir sisteme dönüşmesi. suçluyu, suçun işlenmesi anında (cari -yıllık-aylık- dönemde) tespit edilmesi idarenin hedefleri arasında olmalı. 3-5 yıl sonra tespitler acizliğin bir sonucudur.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat