Edebiyat ve Tarih’te Türk Birliği!
Edebiyat ve Tarih’te Türk Birliği!
MEB müfredatı gözden geçirmek için düğmeye bastı.

Yorumlar8

  • Ömer Kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Meryem Hocam tespitleriniz takdire şayan. Burada sadece kitap ve yazar adı ezberleten değil okutan ve okuduğunu anlatan bir yaklaşıma ihtiyaç var. Bunun için Talim Terbiye Kurulu edebiyat öğretmenlerine her dönem için okutulacak kitaplar belirlemeli ve bu kitaplardan sınav yapılmasını sağlamalıdır. En büyük eksiğimiz okumak aksi halde Pisa testlerinde başarılı olamayız. Devlet her yıl her sınıf seviyesine göre belirlenen ve yenilenen Kitapları okullara göndermelidir. Bunun için haftalık ders saatleri yeniden ayarlanmalıdır
    Cevapla
  • Muaz Tayyip Halis 7 yıl önce Şikayet Et
    Edebiyat müfredatının yanı sıra edebiyat ders kitaplarına mutlaka el atılmalı kitaplar müfredatı öldürüyor
    Cevapla
  • MUSTAFA KADIOĞLU 7 yıl önce Şikayet Et
    şah ismaili Yavuz Sultan Selim Han la denk düşünmek affedilemez. İslam dünyasında bugün şiiler kan döküyorsa sebebi şah ismaildir. iran devletinde cuma hutbelerinde peygamberimizin halife ve sahabelerine küfür ediliyorsa sebebi şah ismaildir. şah ismail türk ırkından doğmuş olabilir, fakat yaptıkları ile Türk milletinin düşmanı olmuştur. bizden değildir. Türk ırkından olabilir, son bir yıllık tarihimize bakın.Türk ırkından olduğu halde bu güzel devleti yıkmak için uğraşan hainleri hatırlayın.
    Cevapla
  • Burak 7 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Bey, yazarın ne söylediğini anlamamışsın galiba. Azeri kardeşlerimiz Şah Ismail'i Yavuz'dan fazla sever ve ataları sayarlar. Biz de kötüleriz. Onlar da Yavuz'u kötüler. Oysa her iki ülkenin tarihçileri bu Türk büyüklerini iyi kötü, doğru ve yanlışlarıyla ortaya koyduktan sonra... Ama her şeye rağmen bunlar bizim atalarımız derse birlik ve beraberliğimiz pekişir ve yakınlaşırız... Bu yazı bunu söylüyor lakin siz meseleye ayrımcı bir düzlemde bakmayınız. Hakkınızı helal ediniz lütfen.
    Toplam 1 beğeni
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler kardeşim.Edebiyat fakülteleri kurulmalı, ortak bir alfabe yapılıp dil birliği sağlanmalı.
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazdıklarınız çok önemli. Ayrıca Sevgili Peygamberimiz (SAV) hayatı saadetleri, güzel ahlakı müfredata ayrı İslam Tarihi ile birlikte geniş bir şekilde dahil edilse ne güzel olur.
    Cevapla
  • huseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen katiliyorum kardesim hatta ayri bir ders niteliginde olmali.
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Güzel ve Ufuk açıcı bir yazı. Tebrikler Aybike hanım. İnşallah Bakanlık bu süreçte sizin gibi değerlerden yararlanır.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat