Mealcilik, “Kur’an İslamı” ve Amerika
Mealcilik, “Kur’an İslamı” ve Amerika
.

Yorumlar16

  • Celal Balcı 7 yıl önce Şikayet Et
    Toplumun % 92"si Kuran'ın manasını hiç okumamış, Allah'ın Kitabını hiç muhatap almamış, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    Ayakları yere basmayan fazlaca yürekli bir yazı...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ertan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah in anlasilarak okunmasi ve hayata aktarilmasi icin Resulunu gorevlendirmesi ne zamandan beri ABD nin 5. kol calismasi olmus? Kendini Kerim Kitaba gore duzeltmek varken yok biz boyle iyiyiz bize Kuran bir sey soylemez demek nasil bir bedbahtliktir. Allah im aklimizi basimizdan alma...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Abdülkadir 7 yıl önce Şikayet Et
    Hiç düşündünüz mü, Amerika neden islam ve kuranla bu kadar ilgileniyor. Kuranın daha iyi anlaşılması için mi? Yoksa satranç oyunlarının bir parçası mı?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Sami 7 yıl önce Şikayet Et
    Hüsn-ü zan ile bakacak olursak; maksadını aşan bir yazı olmuş: 1) Kur'an'ı yaşamında hakem olarak konumlandıran -ki olması gereken budur ve bunun adı Müslümanlıktır- kişileri (Müslüman, Muvahhid) "Özcü / Esansiyel" olarak yaftalamak..., 2) Uzun süreli bir cahiliyyenin meşruluğu... gibi... Usûl, kurnazca ve hadi neyse de esastan yanlış diyor ve bir açıklama bekliyorum...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Mahmut Emin 7 yıl önce Şikayet Et
    Kuran elbette okunmak ,anlaşılmak ve hayatımıza tatbik olunmak için gönderilmiştir.Peygamberimiz Hem tatbik etmiş Hem ettirmiştir.Bazı olaylar sebebiyle hükümler konulmuştur.Sebebi nuzul ve sebebi vurud iyi bilinmelidir İŞTE BUNLARIN TOPLAM ADI MÜSLÜMAN LIKTIR.Onun Bunun Müslümanlığı olmaz.Yok kuran Müslümanlığı yok hadis Müslümanlığı yok bilmem ne.Artık bunları bırakalım.Allahın çalıştır dediği o AKLI SELIM ILE TAMAMINI BIR BUTUN OLARAK ELE ALIP DEGERLENDIRELIM.Benim acizane görüşüm de budur.Tavsiyem de.Saygılar sunarım.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • meraklı 7 yıl önce Şikayet Et
    kuran islamı 5. kol faaliyeti diğer 4 koluda bilseydik 6. yı beklerdik....
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Yürekli, peki insanlar okumaya nereden başlasınlar, onuda söylerseniz daha isabetli olur herhalde.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Mesut 7 yıl önce Şikayet Et
    Din adamlarını ilahlaştıran anlayışa karşı kuran İslamı ifadesi öne çıkmaktadır. Her ne kadar yazarın iddia ettiği gibi batılıların bizimle ilgili yoğun çalışmaları olsa da onların kendi amaçlarına hizmet eden çalışmaları bizim kendi çalışmalarımızı yapmamızı engelleyemez. Onlar bu çalışmalarını kendi amaçlarını gerçekleştirmek için kullanıyorlar diye bu taraftaki kula kulluğu esas almış yapıya itiraz amacıyla öne çıkmış insanları beşinci kol faaliyetinde suçlamak kendi zayıflığını örtme çabasından başka bir şey değildir. Allah, milletimizi akla düşman olanların zayıf düşüncelerinden doğabilecek zararlara karşı feraset sahibi yapmasını umuyorum.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Abdullah birisi'ne 7 yıl önce Şikayet Et
    O insanların vahyi reddetmesi gibi bir durum asla söz konusu değildir, kuranın kendisi bizzat defalarca akletmeyi tavsiye ediyor, buna rağmen bizi bazı şahısların peşine körü körüne takmaya çalışan gruplara da kuranın vahiy eksenli aklın rehberliğini hatırlatıyorlar. Bir Müslümanı meal okumaktan men edenler neden korkuyorlar. Kuran bize diyorki beni anlayarak tane tane okuyun, ben öğüt alıcılara bir rehberim diyor. Yaratan Rabbinin adıyla oku, diyen bir kitabın okunmasından neden korkuyorlar.
    Toplam 3 beğeni
  • abdullah birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah (cc) Sadece aklını esas alıp vahyi ve vahiy yolunda gidenleri red edenlerin zehabına düşürmesin...
    Toplam 3 beğeni
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    sanki bu din (Kuran) anlaşılıp yaşanması için gelmemiş gibi neden Bu milletin Kuran'ı anlamak için attığı ilk adım olan meal okumasına karşı çıkıyorlar Kuran'ın anlamından uzaklaştırıyorlar anlamadım gitti vesselan
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Açık değilmi, tezgahları ortaya çıkacak.
    Toplam 2 beğeni
  • nittedaS 7 yıl önce Şikayet Et
    Ömrünüze Gönlünüze bereket önemli bir konu devamını kapsamlı olarak ele alırsanız faydalı olur kanaatindeyim.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • hazan 7 yıl önce Şikayet Et
    bekliyorum, oryantal esansiyalizm açık ama en gizli sosyokültürel zemin kaymasının başlangiç çizgisi. Karar verme kabiliyeti ve ufku açan yazılar bekliyorum.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat