Öğretmen strateji belgesi 2023
Öğretmen strateji belgesi 2023
.

Yorumlar25

  • Fadime Ekici 6 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür ediyorum. Yazı çok güzel. Ancak alana yansıması önemli. Çocuklarımın öğretmenlerine bakıyorum da aşk, şevk Yok. Gayret Yok. İnşaallah hayırlısı olur.
    Cevapla
  • öz eylem 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz, hükümetimiz eğitim öğretimin yegane bileşeni olan öğretmenlik mesleğinin her yönüyle "tercih edilirliği"ni yükseltsinler her şey kendiliğinden düzelecektir. Öğretmenlik ayrıcalıklı bir meslektir, ayrıcalıklılığı gerektirir.. Bilineni yeniden keşfetmeye çalışmak iş mi, oyalamak mı, oyalanmak mı...Yoksa hariçten gazel okumalar, güzellemeler zaman kaybından, dolayısıyla nesil kaybından başka bir şey değildir.. Bu kadar basit ve yalın bir konu nasıl oluyor da girift hale getiriliyor.. cahillikten mi, hainlikten mi..."Reis"in dediği gibi siz çobanın gönlünü yapın ...o tekeden süt sağar...daha ne desem bilmem ki...
    Cevapla Toplam 63 beğeni
  • Mehmet Doğan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Tamamiyle katılıyorum
    Toplam 18 beğeni
  • Hikmet yaman 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğudaki bir öğretmenin hizmet yılı ortalama 2 yıl İzmir gibi batı illerinde ise 15 yıl oluşunun sebeplerinden biri terör olabilir ancak tek sebep değildir inanın. Altı yıldır mezun olmuş bir öğretmen babası olarak diyorumki doğu ve güney doğu illerinde yıllarca atamayı bekleyen vekil öğretmenler kendi illerinde istihdam edilirlerse eminim bu 2 yıllık hizmet süresi yükselecektir. Yinede hayırlısı olsun.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mehmet Doğan 6 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba Hikmet Bey, Ben de aynı şekilde düşünüyorum, ancak batıdaki Doğu ve Güneydoğu’lu kökenli arkadaşlarımızın Doğu’ya genellikle dönmüyorlar, diye Bilgi sahibiyim.
    Toplam 1 beğeni
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Kağıda bir şeyler yazarak bir ülkeyi değiştirmek mümkün değildir. Bunu anlayın artık. Bi aralarda stratejik planlar vardı. Hepsi kayboldu.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Nezir Demircan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hocam, Güzelim ülkemizde yetmişlerde severek öğretmenlik yaparken,açıkça saldırısına uğradığım anarşistlerin yanında duran ve beni istifaya mecbur bırakan hükümetler gördük. Nereden nereye! Rabbime sonsuz şükürler,vesselam.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Öğretmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Okulumuzda bulunan rehber öğretmeni arkadaşa ne kadar maaş aldığını sordum,2017 sonu itibari ile 2850 maaş 720 lirada ortalama ek ders aldığını söyledi.Toplam 3600 gibi yani. Çok başarılı bulduğum bu arkadaşım 600 TL kira veriyormuş.Geri kalanıylada geçiniyor.Hemde elhamdülillah deyip şükrederek.Ekdersi olmayan öğretmenlerin halini varın siz düşünün...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi öğrenci bizi değerlendirecek de veli neye göre öğretmeni değerlendirecek. Ne zaman ders anlatımımızı izleyip karar verecek. Geriye çocuğuna yüksek not veren öğretmene veli de yüksek performans notu verecek seçeneği kalıyor.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • cemil ISIK 6 yıl önce Şikayet Et
    Iyi bir gelecek için iyi bi eğitim şart
    Cevapla
  • Bayram Gökkaya 6 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenin maaş gibi özlük durumları ise cabası. Neden der iseniz. Şu kapitalist dünyada değer yalnızca bilgi değildir. Ekonomik güçtür. Bu gücü de verir iseniz öğretmenlik mesleği önem kazanır. Eğitim öğretimimiz de bunların ve bunlara benzer çoğu gelişmeler yapıldıkça düzelir.
    Cevapla
  • Bayram Gökkaya 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir diğer konu görev yapan öğretmenlerin çağı yakalayabilmeleri kendilerini yenileyebilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığının sitelerinde kütüphane gibi eğitim öğretim ve öğretmenleri ilgilendiren yayınların bolca olması ve seminer vs. adı altında bunların incelenmesi araştırılması yararlandırılması gerekir. Sorun bakalım milli eğitimin kaç tane e kitapları yada öğretmeni devamlı dinamik kalmasını sağlayan siteleri vs ler var. Çok az ve yetersiz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Bayram Gökkaya 6 yıl önce Şikayet Et
    Üçüncüsü ve en önemlisi ise öğretmen yetersiz yada görevini yapmıyor, yapamıyor ise öğretmenlik görevinden alınabilmeli, öğretmenlik mesleği ekmek kapısı olarak görülmemeli ve geleceği yetiştiren kurumlar olarak görülmeli. Görevden alınan öğretmen mağdur edilmeden memur vs. yapılabilir.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Öğretmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Görevini severek yapan,vatana millete iyi insanlar yetiştirmek için araştıran,kafa patlatan ve en önemlisi haftada 5 saat fazladan girmesine rağmen hiç şikayet etmeden çalışan bir arkadaşımız,Alo 147 denilen ücube hatta şikayet edilmiş.Azmi kırılacak diye nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum.Asıl bu konulara dikkat edilmeli.
    Toplam 1 beğeni
  • Bayram Gökkaya 6 yıl önce Şikayet Et
    İkincisi öğretmen okuldan çıkar çıkmaz öğretmen olmamalı. Deneme yanılma olayını öğrencinin üzerinde deneyerek değil, doğruyu ve iyiyi gözlemleyerek öğrenmeli. Üçüncüsü ve en önemlisi ise öğretmen yetersiz yada görevini yapmıyor, yapamıyor ise öğretmenlik görevinden alınabilmeli, öğretmenlik mesleği ekmek kapısı olarak görülmemeli ve geleceği yetiştiren kurumlar olarak görülmeli. Görevden alınan öğretmen mağdur edilmeden memur vs. yapılabilir.
    Cevapla
  • Bayram Gökkaya 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim ve öğretimimizin çok iyi olması için öncelikle öğretmen adaylarının zeki, çalışkan ve istekli olanları, seçilerek devletimiz tarafından iyi yetiştirilmeleri gelir. Bir sınıf ve sınıfta sıralar zihniyeti olmamalı. Ben ilkokul öğretmeniyim. Önemsenmeyen ve değer verilmeyen okulların başında ilkokullar gelir. Öğretmen alımlarındaki daha önceki tarihlere bakın anlarsınız beni. İkincisi öğretmen okuldan çıkar çıkmaz öğretmen olmamalı. Deneme yanılma olayını öğrencinin üzerinde deneyerek değil, doğruyu ve iyiyi gözlemleyerek öğrenmeli.
    Cevapla
  • Ekrem Ekici 6 yıl önce Şikayet Et
    Epey geriden beri milli eğitim camiasındaki çarpık gidişat,son yıllardaki eğitim dönemlerini sarsmış, neredeyse umutsuzluk içine girilmis bir hal almıştır. Ümit verici bu dönemin yeniden kazandırılacağı gidişatın sinyallerini veren bu güzel yazınız bizleri sevindirmiş ve inandırıcılığını kısa zamanda gormek için sabırsızlanıyoruz. Teşekkür eder bu tip öneri yazılarla dikkat çekmenizin devamı dileği ile selamlar...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Muammer N. 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru tespitler. Hocam.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat