Sevr Şizofrenlerine bir demet Lozan bilgisi
Sevr Şizofrenlerine bir demet Lozan bilgisi
.

Yorumlar10

  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Emeğinize sağlık hocam.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Beyza 5 yıl önce Şikayet Et
    Fanatikçe savunma yaptıkları için her türlü manipülasyona açık olan bu grup tarih boyunca devletine ve manevi değerlerine karşı her daim çok kolay provoke edilebilmişlerdir. Çünkü araştırmak,anlamak ve eleştirmek istemiyorlar. Gerçeklerden hatta geçmişlerinden korkar hale gelen insan topluluğu olduklarından dolayı kendi azınlık faşist çevrelerinde yaşamayı tercih ediyorlar. Bu ülkenin geleceğini geçtim geçmişini daha kabullenemeyenlere Allah akıl fikir versin...Yazınız için de teşekkürler hocam.
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • osmanlıtorunu 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın yorumcu Mehmet kardeş, Payitaht düşerse devlet düşerdi. Bu nedenle devlet Çanakkalede şehitlerinin sayısını saymadı. Yani ölüm kalım savaşıydı. Milli mücadele de bir ölüm kalım savaşıydı ve devlet yine şehit sayısı saymadı. Atanın komutasında bu savaşı kazandık. Bizler ülkemizi savunuyorduk, peki düşmanlar neyi savunuyordu? Savaş kazanan bir ülke böyle bir anlaşma yapacağına, geriye kalan insanımla bana ait olanları savaşarak alırım demeliydi. Böyle demediği için milli mücadele kahramanlıkları hava kaldı. Savaş kazanan bir ülkenin
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Uğur 5 yıl önce Şikayet Et
    Toplumların aydınlanmasında öncü kişilerin faktörü çok büyüktür ,onlar, halkları için kahramanlık yaparken bir yandanda bunu görmeyen kişlerce amnsızca eleştirilirler lakin zamanın gerçekleri ortaya çıkartma gibi bir özelliği var... Yani durmak yok devam Ahmet hocam...
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • osmanlıtorunu 5 yıl önce Şikayet Et
    Lozan dan sonra ATATÜRK'ün ismet inönüyü vuracağı ancak araya girenlerden dolayı vuramadığı doğru mu?
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • osmanlı torun 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güldüm
    Toplam 1 beğeni
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Sn.Anapalı çok güzel yazmışsınız,Allah razı olsun.. Lozan hezimettir,kan ile alınan topraklar masada verilmiştir.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen biraz gerçekçi olun. Türkiye savaşın galibi idi doğru ama elimizde ne kalmıştı? Askeri olarak,ekonomik olarak hangi noktaya gelmiştik? Anlamıyor musunuz koca bir millet son kozunu oynamış ve herşeyini ortaya koymuştu,ama herşeyini. Son kurşunumuzu kullanmış,mücadeleyi zaferle bitirmiş ama biz de bitmiştik. Eğer Lozanda anlaşma olmasaydı İngiltere ile hangi güç ile savaşacak,kazandığımız toprakları nasıl elde tutacaktık? Evet Lozan mükemmel değil ama o günkü şartlar altında yapabileceğimiz tek anlaşma idi. En büyük başarısı ise tüm dünyaya bağımsız Türkiye'yi ilanı ve herkesin bunu kabul etmesi idi. Sadece bu bile yeterli değil mi?
    Cevapla
  • AYAŞ' LI 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünya dediğin kimler acaba ??? Bu ülkelerin içinde ABD' de var mı ?? Lozan anlaşmasının ABD meclisinde hala imzalanmadığını acaba kaçımız biliyor. ? Bu şu demek ; Daha ABD bizi , meclisine göre BAĞIMSIZ BİR ÜLKE OLARAK TANIMIYOR demek.
    Toplam 1 beğeni
  • Mehmet Kardeşime 5 yıl önce Şikayet Et
    Yazının asıl anlatmak istediğini biraz ıskalamışsın gibi kardeşim. Yazar belirttiğin hususla ilgili "Elhamdülillah" diyerek tasdik ettiğini ortaya koymuş zaten. Mesele daha çok o an aslında yapılabilecek şeylerin ya beceriksizlik yüzünden ya da başka saiklerle yapılmaması ile ilgili. Söylediklerini de Amerikalı gazeteci Roger Grew'un şu sözleriyle desteklemeye çalışıyor yazar: Biz Türkiye’yi Savaşın galibi olarak elleri arkada bağlanmış masanın patronu gibi bekliyorduk halbuki Türkiye elleri önünde bağlı boynu bükük Emir bekleyen bir memur gibiydi."
    Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat