Vizyon 2023, Mesleki Eğitim ve İstihdam
Vizyon 2023, Mesleki Eğitim ve İstihdam
.

Yorumlar11

  • Uysal otlu 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsan yetiştiriyoruz evlat yetiştiriyoruz ama nasıl yetiştirdiğimizi bilmiyoruz bize dürüst temiz ahlaklı dini bütün evlatlarımız lazım yoldan çıkmayan çıkmayacak satmayacak evlatlar yetiştirmemiz lazım kalemine yüreğini sağlık Mehmet abim seninle gurur duyuyorum Allah razı olsun
    Cevapla
  • Taner Başkaya 5 yıl önce Şikayet Et
    Ahlak Kur an ahlakı çok önemli iyi insan olmak çok önemli İnsanı yaşat ki devlet yaşasın İlkesi unutulmadan eğitim ve öğretimin bu temellere oturtulması ve çocuklarımızın adaletli bir ortamda yetiştirebilmesinin önünü açmalıyız.Allah yar ve yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Nezir Demircan 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet Hocam,”Ahlaklı,doğru ve dürüst insan yetiştirmeliyiz.” Bütün mesele burda,usul ve metod çok önemlidir.En sağlıklı yol ne ise ona sarılmalıyız.Vesselam.
    Cevapla
  • Nermin 5 yıl önce Şikayet Et
    Değerli Hocam, etkin eğitim sayesinde kabiliyetlerin artırılması, daha kaliteli işler yapılması ve işsizliğin önüne geçilmesi yaklaşımınızın destekçisi olmakla beraber günümüzde ahlaki ve vicdani yönleri zayıflatılmış,idealistlikten uzak genç eğitimci adayların çoğunlukta olduğu bir dönemde yetişecek yeni nesil için endişe duymaktayım. Zararın neresinden dönülürse kardır mantığı ile hareket ederek öncelikle eğitimci adaylarının daha doğru sistemler ile seçilmesi ile işe başlanmalıdır.İyi eğitimciler ile geleceğimizi kazanabileceğiniz kanaatindeyim.
    Cevapla
  • Erol Demir 5 yıl önce Şikayet Et
    Mesleki eğitim ve meslek lisesi sektörün ana meselesi olmalı. Sektör bizzat isin içinde olmazsa olmuyor. MEB lise duzeyinde egitimi diplomayi verir gordvini yapar biter ya sonra. Meslek liselilere yemek, burs, is iliskisi, zevkli bir okul, çalıştıkça para, emeklilik başlangıci saglanmali. Ilköğretimde sekuz yil beceri gelisim e okulda kaydedilip zorunlu yonlendirme olmali
    Cevapla
  • Sebahattin 5 yıl önce Şikayet Et
    Okullarda eğitim yapılmalı ama öğretimi iş yerleriyle ortak yapmalıdır.Mesleki öğretimi okula taşıdığımızda çok hatalı sonuçlara gideriz.20 sene önce Ticaret liseleri çok işe yarıyordu ama şimdi hiç bir anlamı yok.Meslekler değişebiliyor.Onun için meslek değil iyi ve kaliteli insan yetiştirmek lazım.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Servet Doğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bundan yıllar önce iş bulmak için işkur kadıköy ilçe müdürlüğüne başvurdum. Daha sonra bana 2-3 ayda bir iş ilanları cep telefonuma geldi.Ben başka bir vasıtayla başka yerde işe başladım. Ama iş ilanları bana 4 yıl boyunca gelmeye devam etti.En sonunda gidip kaydımı sildirdim. Yani işi olanda iş kurda iş arıyor şeklinde kalabiliyor. Bir kopukluk var sistemde.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Hasan SARIGÜL 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hocam. İnşaallah bu yüzyılı kurtarırız.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ebubekir Memiş 5 yıl önce Şikayet Et
    Aziz Dostum, güzel bir yazı kaleme almışsın, teşekkür ederim. Ancak elma ile armutun toplandığı, kapasitenin, kabiliyetlerin değerlendirilemediği, çalışanla çalışmayanın ayırt edilemediği, kalitenin dibe vurduğu 4+4+4 zorunlu sistemiyle bu nasıl olacak. Merhum Hocamız Salih Zeki Yalçın sağ olsaydı ne derdi? Selamlar, 160.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ekrem Ekici 5 yıl önce Şikayet Et
    Hem eğitimi ve akabinde eğitimin kazancı olan meyvelerini toplama yeri iş alanlarını konu alan bir yazının ancak bu kadar güzel sunumu olabilirdi ! Birbirini ilgilendiren ve ayrılmaz parçası olan bu ikili alan,devletin olmazsa olmazıdır ! Bunun ihyası devletin gücünü,devletin gücü de milletinin refahı demektir ! Hasılı kelam,hem öneri ve hem de önemini içeren harika bir yorum olmuş.kaleminize ve yüreğinize sağlık ! Selam ve dua ile...
    Cevapla
  • Emrah polat 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim ve iş dünyasının iç-içe geçmiş bir modeli... Ayrıca inanç sanat ahlak meslek adab-ı iç-içe geçmiş bir modeline ihtiyacımız var. Güzel bir yazı olmuş hocam elinize sağlık
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat