Başbuğ ve ideolojik muhalefet döneminin sonu
Başbuğ ve ideolojik muhalefet döneminin sonu
Biraz erkence varılmış bir hüküm gibi algılayabilirsiniz bu başlığı. Zararıı yok. Ben söyleyeyim, siz bir yere not edin.

Yorumlar6

  • Salih koç 15 yıl önce Şikayet Et
    En önemli tesbitlerinden biri.... Ne diyor Sn.Başbuğ.."Herkesin insan onuruna yakışır asgari bir hayat seviyesini sağlamak, sosyal devletin bir görevidir. Sosyal devlet niteliğinin zayıflamasının toplumları cemaatleşmeye ittiği de bir gerçektir" İşte 80 yıldır hükümetlerin yapamadıkları ya da bilerek yapmak istemedikleri bu hayatı sağlayamamaktır.Bu yüzden sömürücüler ortalıkta cirit atmakta ve fakir halkı istedikleri gibi kullanmaktadır.Devletimiz de halen ölmeden yaşayabilmesi için 4 kişilik aileye aylık 255 YTL.yeter demeye utanmıyor.
    Cevapla
  • Kadir Bayramoglu 15 yıl önce Şikayet Et
    laikliğin yeniden tanımlanması. Lâik manası, bîtaraf kalmak, yani hürriyet-i vicdan düsturuyla, dinsizlere ve sefahetçilere ilişilmediği gibi dindarlara ve takvacılara da ilişilmez. Hükûmet-i cumhuriye dinsizlik hesabına, imanına ve âhiretine çalışanları mes'ul edecek kanunları yapamaz ve kabul edemez. Sayın M.Ali Bulut nazik bir mesele olan 'tevaif-i mülük'meselesini mükemmel bir tarzda izah etmiş.
    Cevapla
  • padisah askeri 15 yıl önce Şikayet Et
    çok iyimser. bence çok iyimser bir yazı bu. bu konuşmalardan kötümser düşünerek çok daha farklı anlamlar da çıkarabiliyorum ben, medyanın büyük bir kısmının yaptığı gibi. yanılmayı isterim ama bana eski tas eski hamam gibi geldi.
    Cevapla
  • Cengiz DEĞİRMENCİOĞLU 15 yıl önce Şikayet Et
    HERŞEYİN BİR İLKİ VARDIR.. Devletin bireyle eşit seviyeye inme -yeni anlayışı ortaya koyma- adımına bir ilk olarak bakarsak 30 AĞUSTOS resepsiyonuna TSK nın önemli bir parçası olan astsubaylar ilk kez davet edilmiştir. Bunuda bir ilk olarak görüyor ve arzu ediyorum. Ayrıca makalenin sonunda yer alan Sn. BULUT'un temennisine de İNŞALLAH diyorum.
    Cevapla
  • Metin Yazar 15 yıl önce Şikayet Et
    Ordu milletin tamamını kucaklarsa,akreditasyon aramazsa sorun kalmaz.. Sürekli olarak askere güveniyormusunuz sorusuna verilen yüksek orandaki "evet" cevabı hiç bir sorunu halletmedi.Bu cevap doğruydu ama sorular eksikti."Askerin siyasete karışmasını,toplum hayatına müdahalesini onaylıyormusunuz?" diye bir soru sorulsaydı bu oranlar çok düşük çıkardı.Onlarca yıl bir kandırmacayla millet psikolojik baskı altına alınmak istendi.Birileri de kendilerini kandırdılar.Ama deniz bitti.Ordu=CHP izlenimi en büyük zararı ordumuza dolayısıyla da Türk milletine verir.
    Cevapla
  • Metin Yazar 15 yıl önce Şikayet Et
    Mahalle baskısı. Başbuğ çok şeyin farkında ve artık hiç bir şeyin eskisi gibi olamayacağını biliyor.Biliyor ama aldığı eğitim,kurumdaki yerleşik düşünce ve mahalle baskısı yüzünden eşikte duruyor ya da gerçeklerle tam anlamıyla yüzleşmekten çekiniyor.Bu durumu bir geçiş süreci olarak görüp sabırla beklemekten başka çare yok.Zamana ve çağın getirdiklerine direnebileceklerini sanmıyorum.Aklı esas aldıklarını söyleyenlerin 1940'ların skolastik anlayışını geriye getirme gibi bir düşünceleri olamaz.Bu,felsefelerine ihanet olur
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat