İlk Osmanlı Darwinisti hangi ünlüydü
İlk Osmanlı Darwinisti hangi ünlüydü
Ünlü yazar evine kurduğu matbaada çıkarttığı dergide Darwin teorisine inandığını ima eden bir makale kaleme almıştı. Zaten Namık Kemal'le yakınlığına bir de bu eklenince sürüldü...

Yorumlar14

  • danyal aslan 15 yıl önce Şikayet Et
    darwinzm=cahalet. darwinzmin ve evrim teorisine karşı sağolsun rabbim çalışmalarını daim kılsın sn harun yahya ciddi bir şekilde mücadele etmektedir..eskisi gibi ateistler saçmalayarak konuşamamaktadırlar.hükümetin aslında okullarda tertemiz beyinlere sahip gençler için müfredatı değiştirmeleri daha ehven olurdu.inş bu derslerede ateist öğretmenleri getirmemelerini milli eğitim bakanlığından rica etsek hani::)hayır gençler inanmıyor lakin "allah taşıyamayacağı taşı yaratırmı?"gibi sorularla akılları bulandırıyor.
    Cevapla
  • Coşkun Türkeli 15 yıl önce Şikayet Et
    evrim teorisini savunmak!?.. Düşünün bir kere Ucsuz bucaksız bir kainat ve bir toz parçası bile olmayan Dünya ve burada İnsan olmanın nimetlerinden bi haber, karacahil bir yaratık olma halini kabul ediyor.ve Evrim teorisini üretiyor!,Ne kadar bir bağnaz düşünce,etrafında sadece maymun neslini gören bir zihniyet.Evet bunlar 21.nci yüzyılda o eşsiz Yaratıcının gizemini yaşıyan,cehaletin en üst seviyesinde tesadüflere dayandırılan Kainata rağmen taş devri mantığını yaşıyorlar.
    Cevapla
  • Berk Ataman 15 yıl önce Şikayet Et
    Esas sansür Darwnistlerden. Vatikanda düzenlenmiş olan evrim konferansında en tanınmış 2 tane Darwinist olan Francisco Ayala ve Douglas Futuyma hem bir türk doktorun bana bir tane ara geçiş formu fosil gösterin diyen sorusunu engellediler ve mikrofonu aldılar, hem de Futuyma alenen körüsüden kaçtı. İnternette var filmi bakın isterseniz. Yani bu şu demek: Darwinizm bir pagan dini ve bilimle ilgisi yok. Zorbalıkla ayakta tutuluyor. Ama artık bütün dünyada tepetaklak gidiyor. 3-5 seneye esamesi kalmaz.
    Cevapla
  • Ebru Candan 15 yıl önce Şikayet Et
    evrimci basın,sansürcü basın. Muhterem adlı yorumcuya katılıyorum.Hürriyet başta olmak üzere,vatan, milliyet, radikal hepsi sanki İslam'a, müslümanlara cephe almışlar.Bunlar Türk değil mi bu ne rezalet!Esas sansürcü bunlar.
    Cevapla
  • Muhterem Arslanlı 15 yıl önce Şikayet Et
    Haber7 okuyucuları. VATAN,MİLLİYET,HÜRRİYET,RADİKAL.. Holding kuruluşu olan tüm bu gazeteler sitelerinde sadece ve sadece evrim yanlısı, İslam'ı yeren, Müslümanlara hakaretler içeren yorumları alıyorlar. İsteyen deneyip görebilir.Ben bu yorumu Haber7'nin samimiyetine güvendiğim için bir saygıdeğer okurlarına uyarı olarak gönderiyorum.Bu Holding medyaları yaratılışcılara karsı cephe almış durumdalar.Tarafsız davranmıyor sonrada kendi işlerine gelince özgür düşünce diyorlar.
    Cevapla
  • Emel Aydın 15 yıl önce Şikayet Et
    Evrimcilerdeki bu çığlıklar neden?. İnananlar tek ilah Allah'tır diyor. Evrimciler tek ilah tesadüflerdir diyor. Akademik unvana sahip insanların yaratılmış bu kadar mucizeye inanmaları mucizedir. Şeytan Allah inancını inkar için bir yol bulmuştur,bu Darwinizmdir.Ve savunulma nedeni bilim değil sadece ideolojik kaygılardır.
    Cevapla
  • Yüsel Güçlü 15 yıl önce Şikayet Et
    Yok artık!. Bu konuyu da Osmanlının çöküşüne bağladık ya daha ne diyeyim. Osmanlının neden çöktüğü belli. Ben büyüğüm, bana birşey olmaz edasıyla, dünyanın gidişatını algıyamadı, merak etmedi. Zannet ki onun büyüklüğü karşısında dünya onu bekleyecek. Kural bellidir; merak etmeyi bırakırsan sen de durursun. Darwin'e gelince. Hiç olmazsa merak etmiş, düşünmüş, araştırmış. Doğru veya yanlış bir teori ortaya atmış. Belki de maymun insandan gelmiştir. Kim bilir? Bilim meraktır gerisi teferruattır.
    Cevapla
  • sancopanza 15 yıl önce Şikayet Et
    Babamız Adem A.S.. Allah bizleri mahşer gününde babası H.z Adem diye çağırılanlardan etsin.Diğerlerinede hidayet nasib etsin.Amin.
    Cevapla
  • MEHMET YÜKSEL 15 yıl önce Şikayet Et
    Darwinizm. Düşünüyorumda, insanoğlu yeryüzünde var oldukça ateizm ve dinler arası çatışma olacağı kesindir. önemli olan bu çatışmadan kendimizi soyutlayamayacağımız gerçeğidir. Darwinzm taraftarlarının en önemli özelliği yeryüzündeki tüm savaşların kaynağı olarak dini göstermeleridir. ama bilinmesi gereken tek şey yolunuz ister camiye ister kiliseye isterse ateizme çıksın insanın bir değerler bütünü olduğunu kavramak ve yaratılanı sevebilmektir, yaratandan ötürü.
    Cevapla
  • edatuzun 15 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlının çöküşü için darwinizm kullanımıştı. Osmanlı'nın ne büyük ve önemli güç olduğunu farkeden ülkeler Darwin'in evrim teorisi ve Türkler'in aşağı ırk olduğu iddialarını temel alarak Osmanlı'yı gerek içten gerek dıştan çökertmeye çalışmışlardır.Osmanlı içine sızan masonlar sinsi planlar ile Osmanlı'nın çöküşünü hazırlamıştır.İngilizlerin Osmanlıyı bölme,parçalama ve sömürgeleştirme isteği ve bunun için Osmanlı aleyhinde yürüttükleri dünya çapındaki darwinist telkinler Osmanlının çöküşünü sağlamıştır.
    Cevapla
  • aslan osman turk 15 yıl önce Şikayet Et
    Hak yerini bulmuş.. Osmanlının çökmesine sebepte Darwinist,materyalist düşünce değilmiydi. Bugün de yapılmak istenen bu değil mi? Din ve bilimi karşı karşıya getirip kaos ortamı yaratmak değil mi?
    Cevapla
  • Ali Gürçay 15 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Mithat ve ekibi MASON muydu?!". Araştırsak bu adamların Mason oldukları ortaya çıkar. Bakın belki açıkça Darwinismi yaymadılar, ama propagandaya farklı yöntemlerle devam edip daha etkin oldular. Milliyetçiliği, kafatasçılık nifakını imparatorluğa sokup çok kısa sürede emellerine ulaştılar.
    Cevapla
  • ibrahim sözüpak 15 yıl önce Şikayet Et
    BİZİM ATAMIZ ADEM. İsteyen istedği atasını atar beyler.bence bunların atası hiç bu mantık adamı hiçe götürmüyor mu ? maymundan öncesi yokmu.onun öncesi yokmu eee hiç olan la konuşmanın anlamı nedir.konuşmaya değermi yaa.ister maymun ister eşek bana ne nerden gelirseniz gelin dikkat edin de katıra bulaşmayın nesli yok hahahah.vesselam
    Cevapla
  • danyal yıldız 15 yıl önce Şikayet Et
    sonrası önemli.... abdullah cevdetler çığırından çıkardı halkı...hatta üstün ırk kafatasçılığı ile,darwinizmi birleştirerek...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat