Mehmet Akif İnan’ı rahmetle anıyoruz…
Mehmet Akif İnan’ı rahmetle anıyoruz…
O gerçek bir dava adamıydı. Anadolu’nun bağrında kopup gelen, doğru bildiklerinden asla taviz vermeyen bir Anadolu ereniydi. Saf, katıksız, yürekli bir aydındı Akif İnan.

Yorumlar6

  • fikret subaşı 13 yıl önce Şikayet Et
    dava adamı. Rahmetli Akif İNAN hocam gerçek bir dava adamı idi. Kendisi aynı zamanda çok değerli bir yazar ve fikir adamı olarak sadece yamakla kalmaz, yazdıklarını da hayata geçirmeye çalışan bir aksiyon adamı idi. Memeursen ve eğitim bir seni kurarak bunun en güzel misalini gösterdi ve geride güzel eserler bırakarak ebedi aleme göçtü. Kendisini rahmetle anıyoruz.
    Cevapla
  • Bab-ı esrar 14 yıl önce Şikayet Et
    Ziyaretçi efendi Mehmet Akif İnan aksine muhafazar memuru ayıklamıştır inanmamış adamların içinden. Bugün sorarsanız ülkücü de, dpli de hepsi sağcıyım der ama bana göre bu böyle değil. sağ muhafazakarlık demektir. bugünün ülkücülerinin neresi muhafazakar Allah aşkına. sonra yazar gerçekten realist sadece doğruları söylüyor. Bravo sayın yazar.
    Cevapla
  • ömer faruk çelebi 14 yıl önce Şikayet Et
    dava ve mehmet akif inan.... meryem hanım teşekkür ediyorum. mehmet akif inanı haturlatmanız güzel. eğitim-bir-seni ve memur-seni o zor şartlar altında kurarken ne fedakarlıklarda bulunduğunu söylemeye bile gerek yok. allah rahmet eylesin ey güzel insan, mekanın cennet, yoldaşın peygamber olsun. "sanmayın her şeyin bitişi ölüm, destanlar yayılır mezarımızdan."
    Cevapla
  • Yakup Sabrı 14 yıl önce Şikayet Et
    Tasavvufu en ince, en zarif bir ipek ferace gibi şiirlerine örter.. yukarıdaki ifade Meryem Aybike hanımın ifadeleri. İşte bendeniz bu yüzden bu yazarı çok seviyorum. Kelimeleri yıldızlaştıran yazar olarak algıma yerleştiniz. Güzel söz, güzel ifade dendi mi artık siz aklıma geliyorsunuz. çünkü artık köşe yazarları o kadar sıradan yazıyorlar ki... böyle şiirsel makale yazan sizin gibi bir kaç yazar ancak kaldı. İşte Zamandan Ali çolak,Y Şafaktan Harun TOKAK, bu siteden Yaşar İliksiz vs. Kısacası yazının içerğinden çok ben kelimelerinizi hissetmek için okuyorum.
    Cevapla
  • Ahmet Ar 14 yıl önce Şikayet Et
    TEŞEKKÜRLER MERYEM HANIM. Daha önce de N. Fazıl için bir anma yazısı yazmıştınız. Enfesti. Ben sizin "biz" olduğunuzu ilk o yazıdan anlamıştım. Şimdi bu yazı da güzel oldu. Arada bir böyle yazılar yazıp değerlerimizi hatırlatmak çok mühim. Mesela A. Nihat Asya hakkında da bir yazı bekleriz. 5 Ocak vefat yıldönümüydü. Akif İnan hakkında bir yazı okumuştum. Yüzüne dikkat çekiyordu yazar. "İslam âleminin bütün dertleri, sıkıntıları toplanıp gelmiş ve ona yüz olmuştur." Aşağı yukarı böyleydi. Bir katkı.. Selamlar.
    Cevapla
  • demokrat 14 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Meryem Kardeş. Yazılarını kaçırmamaya çalışan ve her yazınızda ayrı bir tad ve güzellik bulduğumu belirtmeliyim. Geniş yelpazeli yazılarınız ahangini kaybetmesin inşallah. Çünkü maalesef sizin gibi gerçek anlamda yazar sıfatına sahip insanların yazılarında tad alıyorum ben. Akif İnan mensip olduğum memur-senin kurucusudur. bu anlamlı yazı için Memur Sen Konfederasyonu adına teşekkürler efendim.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat