Doğum borçlanması emeklilik yaşını da düşürecek
Doğum borçlanması emeklilik yaşını da düşürecek
Gazetelerde, televizyonlarda kadınlara 4 yıl erken emeklilik haberleri yeniden yayınlanmaya başladı. Anneleri de bir emeklilik telaşı sardı.

Yorumlar6

  • Sevilay 3 yıl önce Şikayet Et
    1 12 1994 skg girişim var 2 çocuk 3280 gün var kaç gün gerekiyor kaç yaşında emekli olurum
    Cevapla
  • Mahmut GÜRKAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Eşim 1994 tarihinde sigortalı olarak çalıştı. 1997 doğum yaptı. şuanda 680 gün pirimi var tekrar ssk lı olarak çalışıyor. Doğum borçlanması yapabilirmiyiz. Eşim 1976 doğumlu emeklilik yaşı erken olurmu.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • noter tasdikli yorumcu 13 yıl önce Şikayet Et
    500bin memur emeklisini ilgilendiren. yeni bir durum söz konusu. istifa edip ikramiye almayanlara geriye dönük ödeme yapılacakmış. çalışılan her yıla bir maaş tutarında ödeme yapılacakmış. bu haberle ilgili bir yazı yazar mısınız.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ali keskin 13 yıl önce Şikayet Et
    1990 dan sonraki dogum. Benim esim 1990 dan sonra ise basladi. iki cocuk dogurdu.1991 ve 1993 yilinda.Ssk dan normal olarak 47 yasinda emekli olacak.Bu yasaya gore 43 yasinda mi emekli olacak.Bilgi verirseniz tesekkur ederim.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • abdullah adam 13 yıl önce Şikayet Et
    stajyer öğrenci olarak çalıştık sömürüldük. stajyer öğrenci olarak çalıştık sömürüldük fakat aldığımız sigorta kartının yıllar sonra emeklilikte işimize yaramadığını öğrendik. Şu an tam 4 yıl bu nedenle emekli olabiliyorum. SSK yazdım sağlık primi ödenmiş emeklilik primi ödenmemişmiş.Bizim suçumuz mu.Bizi askeri ücretin 1/3 üne eze eze çalıştırdılar.Rahmetli babam yaşımı yaklaşık 2 yıl geç yazdırmış 2 yıl da buradan ettimi 6 yıl.Mağduriyet üstüne mağduriyet.Bizi de staj süresi için borçlandırsınlar kayıbımızı azaltalım.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Emin Işık 13 yıl önce Şikayet Et
    Memurlar için de geçerli mi?. Eşim 22.09.1990 yılında memur olarak işe başladı. 2001 ve 2003 yıllarında birer yıl olmak üzere toplam 2 yıl ücretsiz izin kullandı. Şu anda 48 yaşında emekli olacak gözüküyor. Verdiğiniz örnekler sadece SSK lılar la ilgili. SGK nin uygulamaları memurlar içinde geçerli mi? Konu ile ilgili yardım ve destekleyici bilgilerinizi bekliyorum.... SAYGILARIMLA
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat