Referandumdan sonra - (Bir kıssanın analizi)
Referandumdan sonra - (Bir kıssanın analizi)
Tevrat, ‘Calut’un başı demirdendi’ diyor ki bu, bütün zulüm devletlerinin silah gücü ile ayakta kaldıklarına açık bir işarettir.

Yorumlar38

  • maho 8 yıl önce Şikayet Et
    süper bir yorum vallahi
    Cevapla
  • bakış 9 yıl önce Şikayet Et
    hocam, Talut bırakın askerlerini sudan geçirmeyi, kendisi büyük bir imtihana düçar oldu. Bu kadro ile kurtuluş olur mu dersiniz?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mehmet Bodur 13 yıl önce Şikayet Et
    1 KİŞİ DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR Mİ?. Evet değiştirebilir. Tarihte bunun çok örnekleri vardır. (özellikle de peygamberler..) Yeniden niye olmasın? Ama bu bizi sorumluluktan kurtarmaz. Birey olmak lazım. Birey olmanın hakkını vermek lazım.
    Cevapla
  • hanif koray 13 yıl önce Şikayet Et
    hiç umut yok denebilir mi?. başit, ararat, sübhan... dağlarının aşiretleri, dağlı halklar, kürtlerde umut görmeyen arkadaş. islam kürtlükten ibaret değildir ve kürtler müslüman olmakla etnik, dil, kültür her türlü zenginliği ve medeniyeti inkişaf ettirme kabiliyetlerini, tıpkı diğer islam hakları gibi en yüksek imlanlar seviyesinde kullanmıştır. hıristiyan olmak ille de latin olmayı icbar ederken, islam olmak zenginliğine zenginlik katarak medeniyet inkişafı yapmak demek olmuştur. türkler, iran halkları, hint, rum hepsi inkişaf etti.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • zerre 13 yıl önce Şikayet Et
    Cok harika bir analiz olmus...Tebrikler.... Olaylar, kelimeler ve kisiler ancak bu kadar güzel aciklanabilir ve yorumlanabilirdi...Bu yazar agabeye hayranim...
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    İslamın demir kanatlı askerleri...???. kim olacak.?.Aşairin başitin yaz kış kar yağan tepelerinde sordukları sualde şöyle diyordu..DELİLİN NE..bu büyük hakikate bir delil lazım..Ey M.Ali Bulut sende Üstadın gibi..bize hayali hakikat gösterip serapı..coşan bir pınar gibi bize anlatıyorsun..İslamın hangi felsefesi, hangi öğretisi, hangi teşviki..1000 yıldır zulum gören bu DAĞLI HALKI nasıl AYDINLATACAKDA..İSTİKBALİN DAĞLARINA, UÇURACAK..Pınarlarından HAK VE HAKİKAT balı akıtacak..Bu soruma cevap isterim..?
    Cevapla
  • KADİRUZUNKÖK 13 yıl önce Şikayet Et
    analiz, mükemmel,feraset müthiş. evet,FESTAKİM KEMA ÜMİRTE. ayet .EVET EMR OLUNDUĞUMUZ GİBİ DOSDOĞRU OLMAK.Eğer başıyla ayağıyla düzgün olursak. ZAFER yakın. İNŞALLAH rehavet olmaz. içimiz de NEHİRDEN doya doya SU İÇECEKLER VARSA şimdiden ayrılsın.ÇÜNKİ YOLDA kamyonda hale DOMATES GETİRİLİRKEN yol boyunca çürüyenler kamyondan ATILIR.-ATILMASA ne olur hocam-TÜM KAMYONDAKİ SEBZELER VE MEYVELER ÇÜRÜR . Hezimet olur.TÜM YOLCULUK BOŞA GİDER.YOLA DEVAM, ÇÜRÜYENLERİ ATARAK,AYIKLAYARAK.
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 13 yıl önce Şikayet Et
    HERKES KENDİNİ MEHDİ (KURTARICI) OLARAK GÖRSEYDİ NE OLURDU?. Hep topu başkasına atıyoruz. Şu gelecek bizi kurtaracak, şu kişi bize cennetin yolunu (sanki belli değil o yol) gösterecek, şu kişi bizi şundan kurtaracak...Be adam sen ne işe yararsın. Kurtarılacak nesne misin sen? Yangında ilk kurtarılacaklardan mısın? Seni hep biri mi kurtaracak. İslam insanı birey yapmak, olgunlaştırmak, sorumluluk almak için vardır. İnsan Yeryüzüne dünyayı inşa etsin diye gönderilmiştir. NOT: Ak parti yiyor diyenler samimi olarak soruyorum, somut delilleriniz var mı?
    Cevapla
  • Muhterem Arslanlı 13 yıl önce Şikayet Et
    AMA İSLAM HAKİM OLMASIN Dİ Mİ TEK DERDİNİZ BU!. Mehdi gelmedi, Mehdi geldi gitti, Mehdi şahsı manevidir, Hz İsa şahsı manevidir, haşa ölmüştür gelmeyecektir, hadis yok, daha 500 yıl var, deccal geldi ama mehdi şahıs değildir, Müslümanlar zulüm görüyor ama napalım ya ölünce kurtuluyorlar, İslam nasıl hakim olsun ki? ya da İslam zaten hakim ki o kadar Müslüman var...mantıkları ile tek amacınız Müslümanları pasifize etmek,zayıflatmak,İslamın hakim olmasını kendi küçük aklınızca ertelemek. NEDEN İSLAM HAKİM OLSUN İSTEMİYORSUNUZ?
    Cevapla
  • Muhterem Arslanlı 13 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMANLAR ZULÜM GÖRÜRKEN MALTADA JET SKİ TURLARI YAPAN KİM?. Cihangir kardeşim bırakın bunları. Geçen gün izledim diyor ki, "Müslümanlar zulüm görüyor Afganistanda içler acısı ama ne yapalım onlar nasıl olsa Müslüman ölünce Cennete gidecekler, kafirler de Cehenneme gidecekler. Yapacak bir şey yok" Nasıl yok?!! Sen burda Malta adalarında binbir bahane ile jet ski üzerinde plajda turistlerin arasında fink atıcaksın, o kardeşlerimiz orda korku içinde zulüm görecek. Sonra kalkıp evet kötü ama ne yapalım ölünce kurtuluyorlar diyeceksin!!! Ohh ne ala dünya!
    Cevapla
  • Cihangir 13 yıl önce Şikayet Et
    Ne Mehdisi Bacım. Bu aralar Mehdici bir grup türedi.Tahminim birileri bunları kontrol ediyor yönlendiriyor uzaktan kumanda yani..Abuk sabuk fikirleri savunuyorlar karşı çıkanı ise münafıklıkla suçluyorlar zavallı Cüppeli bunun ayıbını faş edince adam çıldırdı yani tam bir komedi etrafında bulunan kızların başlarını zorla açtırımca pek çok mümin bu sahtekarın etrafından uzaklaşmış Cüppeli bunu söyleyince adam Ergenekoncu ilan edildi daha pek çok ayıp şeyler.
    Cevapla
  • cimsit emmi 13 yıl önce Şikayet Et
    Bir duzeltme.... Sayin yazar, yazinizda 171+3+3= 177 eder. Bu da pi sayısı olan 314&8217ün yarısıdır, demissiniz. Iyide 314 un yarisi 177 degil 157 dir... Bir baska deyisle 177 nin iki kati 354 tur... Bu da bedir savasindanki sahabe sayisina uymuyor. Bu baglamda olayi (314 sayisi ile) yani bedir savasi ile iliskilendirmemek lazim.. Bu durumda bence siz yaziyi bu kisimdan sonra tekrar yazin :)
    Cevapla
  • Necmi 13 yıl önce Şikayet Et
    ama hocam. caluta karsı savasmak için tek yürek olmamız lazım ama siz halkın alim bildiği, calutun bağrında yaşayan ona kul köle olan ve bizede bakmayın böyle yaptığıma onları kandırıyorum diyen, halbuki kendini ve bizi aldatan SÜFYANı övüyorsunuz... olur mu böyle şey??
    Cevapla
  • reyhan ertürk 13 yıl önce Şikayet Et
    DECCALİYET BİR SİSTEMDİR. Peygamber efendimizin bildirdiği tüm alametler gerçekleşti, Bediüzzaman benden bir asır sonra gelecek o zat diye işaret ettiği Mehdinin gelişi çok açık. Irakta tecavüz edilen kadınlar, Burmada katledilen çocuklar, hep deccal sisteminin zulmündeler ve kurtulmayı bekliyorlar, İslamın kışı geçiyor , bahar çok yakın. Mehdinin geliş alametlerini internetten inceleyin, yüzlerce alamet arka arkaya gerçekleşmiş durumda.
    Cevapla
  • hanif koray 13 yıl önce Şikayet Et
    calutla birlite taluta karşı. calutla birlikte savaşta suya bananlar, galu beladaki evet gibi, evetin avukatlığında liberallere taş çıkartan performanslarıyla hayal kırıklığı yaratanlardır. evetin kayısıya bir faydası var mı diyenlerle daha sahih bir tartışma olmalıydı. küresel liberal değerlerin savunuculuğu demek olanbu evette, cennet yapraklı incir var mı? kudus bahçelerinden zeytin ve incir var mı? kudüs mekke hattından hurma ağaçları var mı? öyleyse aşırı evet amigoluğu calutun askerlerinin suya banması gibidir.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat