Bir cihaz aldım, hayatım değişti
Bir cihaz aldım, hayatım değişti
1430’lu yıllarda başladığı yazılı metin baskısından bugüne pek birşey kalmış değil. Fatih’in İstanbul’u fethettiği sene, Gutenberg’in taşınabilir baskı makinesinde ilk ciddi kitap basılıyordu.

Yorumlar8

  • Kerim41 13 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle.... yazara katılmamak mümkün değil. daha düne kadar, elinizde gazete ve kitaplarla dolaşmak zorunda kalıyorken, bugün bu yazıyı dahi bayırda mangalın başında okuyabiliyoruz. hemde küçük bir cihaz vasıtasıyla. bizimkisi şimdilik telefon, ama o bile güzel. Amazon Kindleı hayal bile edemiyorum. güzel yazı, teşekkürler.
    Cevapla
  • yuusuf 13 yıl önce Şikayet Et
    Kitaplar ufalmalı ve ucuzlamalı. Tamam e-kitap okuyucular sundukları özellikleri ve pratiklikleri ile kitabın yerini almaya hazırlanıyor ama teknoloji bu sonuçta her zaman güven olmaz. Kaybettin diyelim kandilini ya da virüs girdi ya da arıza yaptı ya da çalındı ya da ekranı kırıldı o zaman ne olacak? Hafıza kartı ya da flash bellek desteği var mı? Bence teknolojinin en son el atması gereken alan kitaptı. Ama matbacı ve yayımcılar şu işin ucuz yolunu halka sunamadılar. 50sayfalık gazete o kadar yazarı çizeri max 1 lira ama kitabı düşünün?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • yuusuf 13 yıl önce Şikayet Et
    E-kartvizit. Belki vardır ama şöyle kredi kartı boyutlarında pilli ve chipli elektornik kartvizit olsa... İçinde istediğiniz firmanın kişinin bilgilerini ister sade isterse detaylı olarak verebilme yetisi olsa..4 tane tuşu olsun yeter. aşağı yukarı ve ok ve geri tuşları. Ha diyeceksiniz ki cep telefonu var. Tamam o zaman ona bir uygulama yapılsın ama kartvizit görünümünde olsun... İnternetten yükleme imkanı olsun şirket-kişi internet sitelerine de de direkt e-kartvizit üzerinden bağlansın...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    Şahsi yeteneğinizle devleti bile geride bırakın..?. hantalmış, yavaşmış napalım yani..microsft, sun, raytheon devletmi takıyor..millete abi sen büyüksünmü diyor..siz kendinizi isbatlayın..devletlerde, kırallarda o kibirli sultanlarda ayağınıza gelir..hani o çok kıskandığınız hükümdarlar varya..hepsini yarıyolda bırakırsınız..doğayı ele geçirmek ve kilit mekanizmasını çözmek için şimdiden yarışa başlayın..vakit nakittir..iki günü aynı olan zarardadır..Cemal abimiz yolumuzu aydınlatan ışık gibidir..satırlar arasında öyle şeyler ve sırlar seriyorki..
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    e book tan bir ilersi ne olabilir acaba Cemal abi..?. gerçekten tam bir yarış içindeyiz.hemde öyle bir yarışki..kimse kimseye acımıyor.bir saat ilerde olan tüm dünyayı kontrol edebiliyor..artık Türkiye gibi 100 yıl geride olanları saymıyorum bile.bende onların içinden bir fert olarak..etrafıma saran ve beni ileriye götürmeye engel olan tüm kaleleri yıkmaya karar verdim.karınca misali yürüsekde yarıştan çekilmemiz lazım.Çin denilen muazzamanın yarattığı dalganın dalgalarının bize çok faydası olabilir. pozitif katkısı olabilir.yarışa dalmamızı sağlayabilir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • güven kurtul 13 yıl önce Şikayet Et
    Darısı başımıza. Bir e-book okudum hayatım değişti lafını ilk ben kullanayım da, nebileyim ilerde bi nobel falan da bizi bulur belki. Yeni taşınan bir göçmen olarak "Yaşım ilerledikçe bel ağrılarımda ve taşınma zamanlarımda arkadaşlarımın ani işlerinde ciddi artış var." kısmına hem acı acı güldüm hem de nakliyat firmamı bir kez daha hayırla yadettim. Bakalım şu elet bizim hayatımızı ne zaman değiştirecek?
    Cevapla
  • necdet sevincel 13 yıl önce Şikayet Et
    evet kağıt kokusu noolcak?. Yazar zaten endişesini belirtmiş: yeni basılmış kitap kokusu ne olacak? Buna da alışırız artık. Ayrıca birileri şu Amazon ile uğraşmalı.. Amerikalı dünyayı bilmez, ta ki tanıtasınız..
    Cevapla
  • Turhan MARAN 13 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel bir yazı.... Keyifle okudum.. Çok teşekkürler.. Ben de Amazonun Türkiyeye karşı olan tavrının bir gün bitmesi ümidiyle yerel desteği olan Kindleı bekliyorum..
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat