Faruk Nafiz ve Şükufe Nihal'ın yasak aşkı!
Faruk Nafiz ve Şükufe Nihal'ın yasak aşkı!
Şükufe Nihal ikinci evliliğini kızının babası Ahmet Hamdi Başar ile yapacak ancak yine mutlu olamayacaktır. Bu kez karşısına bir başka şair Faruk Nafiz Çamlıbel çıkacaktır.

Yorumlar11

  • Zerrin 4 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir anlatım , bilgilendirme.. teşekkürler
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • aydın aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    Bütün aşklar yasaktır kardeşşş. Aşk,"başka"sı ile ilgili bir kavram...Başka birisi olacak ki,ona "aşık" olasın....Aşık olmak için ondan izin aldın mı?..Kimin bahçesinde geziyorsun kardeş... Bu söylediklerim bir "nükte"..Ama,dersi de içinde saklı...Ders almayan,anlamış da olmaz. "Aşk",belki "Tanrı"dan sonra,insan için en olumlu kelime.Bu kadar olumlu bir kelime,nasıl oluyor da "yasak" diye bir kelimenin tamlama veya tanımlamasına muhtaç oluyor...İçinde aşk olan bir "şey" nasıl olur da "yasak" tanımı içine girebilir?... Demem o ki:..İçinde yasaklık varsa içinde aşk da yoktur...
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • demokrat 13 yıl önce Şikayet Et
    İbrahim Bey bravo sizin gibi düşünmek en güzeli. çok doğru bir insanın iç alemini o insanlar bilir, onlar yaşan acılarını. hiç kimse hiç kimsenin yerine acı duyuyor mu? kimse kimsenin günahını çekiyor mu?başımıza ne geliyorsa Allah'tandır. bu kadar basit vs.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • İbrahim Dursun 13 yıl önce Şikayet Et
    Gönüller ferman dinlemez!Haddi aşmamak önemli!-1DÜZELTMEDİR!. Gönüller ferman dinlemez!Haddi aşmamak önemli!!!Kimsenin, iç alemini kınamaya hakkımız yok sanırım.Birde işin iç yüzü var.Bize karanlık Allah'a(cc) ayan olan...-Bu bakımdan insan bu- deyip geçeriz!VesSELAM
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • İbrahim Dursun 13 yıl önce Şikayet Et
    Gönüller ferman dinlemez!Haddi aşmamak önemli!-1. Gönüller ferman dinlemez!Haddi aşmamak önemli!!!!Kimsenin iç alemini kınamaya hakkımız yok,sanırım.Birde işin iç yüzü var.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • demokrat 13 yıl önce Şikayet Et
    bir de bu yasak aşk niye yasak? sorusu var tabii.... İnsanlar yaşadığı zaman diliminde yüzbinlerce günah ve hata işliyorlar. asılnda baktığımızda en masumu bu "yasak aşk" adınıkoyduğumuz durum olduğunu görüyoruz. Çünkü yahu bir kadının bedeni ve ruhu veya bir erkeğin bedeni ve ruhu sadece onu ilgilendirir. Öyle değilmi? başkasının o insanın bedeni üzerinde tasarruftta bulunması saçma değil mi? bu eş olsun olmasın hiç farketmez. Sadece dini boyutu olan bir durumdan biret olan duygusal bir yakınlık neden yasak arkadaş anlamadım gitti. Görünüşte "yassah" ama bu hususta ceviz kırmayan da yok. Oynamayalım lütfen, dürüst olalım. ya göründüğümüz gibi, ya olduğumuz gibi. Söz konusu her iki edebiyatçımıza da allah'tan rahmet diliyorum. teşekkürler sayın yazar.kaleminiz dert görmesin.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • demokrat 13 yıl önce Şikayet Et
    sayın aydın kardeşim yasak aşk yok mu bu topraklarda. yani hepimiz sütten çıkmış ak kaşık mıyız? bence bu insani duyguyu taşlamak için en günahsız olanımız taş atmalı ki öyle birisinin bu topraklarda kaldığını sanmıyorum. İnsanlar sevsinler, aşık olsunlar, çokça aşık olsunlar ama öldürmesinler, birbirlerini yaralayıp perişan etmesinler. Bence aşık değilsen sen de hemen aşık ol kurtul!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • aydın aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    . İki insanın biribirini istemesi "popüler" olarak "aşk" olarak elbette tanımlanabilir ve anlaşılabilir.Ama,"edebi" olarak,"yasak" ve "aşk" kavramları yan yana gelebilir şeyler midir? Yazar hanım,aynı şeyi kendisi açısından da düşünebilir mi?..Böyle bir "arzulaşma"ya "aşk" demek...Aşk'a tükürmek anlamına gelmez mi?
    Cevapla
  • boş lakırdı 13 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız Şukufe Nihal bir parça çapkın gibi de geldi bana. yanılıyor muyum bilmiyorum ama kadın bir parça çapkın sanki. Resmine baktım öyle çok güzel bir kadın değil ama erkekler hep peşindi imiş baksanıza. kadın erkekleri peşinden sürüklediğine göre fettan olmalı. İki koca ve onca aşık! her kadına nasip olmaz arkadaş.şimdiki zamane mankenler gibi imiş kadın. Ama gerçek aşkı bir tane imiş. Vay be, edebiyatın da magazini oluyormuş! çok şaşırdım desem yalan olmaz.
    Cevapla
  • boş lakırdı 13 yıl önce Şikayet Et
    hüzünlü bir hikaye.... Bu erkekleri anlamak mümkün değil. Böylesine güzel ve başırılı bir kadın neden üzüntüye sokulur,neden hayat kendisine zindan edilir anlamak zor. Şu var ki bu güzel ve duygulu kadın belki kendi özel yaşalmında mutlu olamamış ama "su" gibi güzel şiirlerle edebiyatımızın altın sayfgaları arasına adını yazdırmayı başarmıştır. sayın yazar çok teşekkürler bu güzel ve hisli yazı için. ancak şunu da ifade etmek lazım ki Faruk Nafiz'in şiiri de sabah sabah yaktı içimizi hani. kadınına kavuşamayan veya hasretlik çeken veya ayrı düşmüş ve ayrılmış kim varsa dertleri deşilmiş oldu. Keşke kavuşsalarmış diyorsunuz ama kader ve şartlar insanları başka yerlere sürüklüyor demek ki. teşekkürler sayın yazar.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ses 13 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler. Çok güzel bir yazı. Nedendir bilinmez başarılı kadınlar pek mutlu olamıyor bu hayatta :(
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat