Birileri Aya giderken yaya kalanlar
Birileri Aya giderken yaya kalanlar
Bugün size fakirlik edebiyatı yapacağım. Edebiyat deyip geçmeyin. Hele fakirlik deyip hiç geçmeyin.

Yorumlar6

  • mevhibe inal 13 yıl önce Şikayet Et
    Kıyamet... Kıyamet pasta yerine ekmek yemekten çıkmaz. Önemli olan bağımsız olmak ve seçme şansının olmasıdır. Ekmek yiyerek mutlu olan da olabilir. Pasta yiyenlerin, obez vucutları, evleri, arabaları, banka hesapları ile gözlerinin doymadığı ortada. Taş devri yaşadığı!! söylenen bazı ülkelerin de petrol, elmas, altın, toprak zengini olduğu ortada. Ugandanın yardım diye gönderilen gmolu mısırları istemediği, bazı şirketlerin ucuz aids ilacı aldı diye Afrika ülkelerine baskı yaptığı biliniyor. Kıyamet. Aids-ebola gibi labaratuvar virüsleri, gmo tohum-hayvan gibi laboratuvar gıdalarının nufus planlaması olarak kullanılması..aç gözlü uluslararası sirketlerin hükümetlere baskı yaparak, nufuzluları lobbycilikte kullanarak, zengin ve nufuzluları da ortak ederek ülkelerin doğal kaynaklarına el koyup, şirketlerinin tekelleşmesi ile olur. Süper ligin kuralı, ya bizimlesin, ya karşımızdasındır. Karşı olanların da yaşam hakkı yoktur...
    Cevapla
  • MUSTAFA SUNA 13 yıl önce Şikayet Et
    ZENGİN YAŞAYAN FAKİRLER. Bizim ülkenin fakirleri zengin yaşadığı için fakir; ben fakir yaşadığım için zenginim. Bizim kızın cep telefonu 200 tl.lik; Fakir-fukara fonundan fakirim diye babası düzenli yardım alan arkadaşının cep telefonu 400 tl.lik; anlayın işte; her-şey fakirlik edebiyatında gizli.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mikail 13 yıl önce Şikayet Et
    Zekat. Çaredir.
    Cevapla
  • Yol Ben 13 yıl önce Şikayet Et
    “İçki bütün kötülüklerin anasıdır” aforizmasında. aforizma değilde türkçe karşılığını yazsaydınız, makalenin etkinliği artardı diye düşünüyorum. Yine de "yok"sulun halinden anlamaya çalışmak bile çok güzeldir.
    Cevapla
  • alperen eren 13 yıl önce Şikayet Et
    keşke.... çok güzel tespitler ama keşke ülkelerin "silah harcamalarına" da deyinseydiniz.En büyük harcamalar bu alanda yapılıyor ve bence bu yapılmış ve şuan yapılan savaşların-ayaklanmaların en büyük sebebi.Bu harcama kısılmadıkça, ve buraya harcanan paralar EAGÜ'e yönlendirilmedikçe bu içler acısı durum, kaotik ortam ve açlıktan ölmeler devam eder ve bunu vebalide hepimizedir.
    Cevapla
  • ahmet gençaslan 13 yıl önce Şikayet Et
    ÖNCE İÇİMİZDE DÜZELELİM.. Türkiyedeki gelir dağlımı ile, dünyadaki gelir dağlımı aynı. Çünkü ülkemizde milli gelirin %80'i , halkın %20'si tarafından elde edilmwkte, kalan %20'si ise halkın %80'tarafından paylaşılmaktadır. Öyle koç'un , sabancı'nın parasını bizim gibi garibanlara paylaştırarak kişi başına milli gelir 10,000 dolar demek gafletini artık kimse yemiyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat