Lâ ilâhe illallâh demek cennet için yeterli mi?
Lâ ilâhe illallâh demek cennet için yeterli mi?
“Lâ ilâhe illallâh” demek Müslüman olmak için yeterli mi? Merak ettiğiniz dini konulardaki sorular haber 7'de cevap bulmaya devam ediyor:

Yorumlar31

  • Ömer DEMİRBAĞ 12 yıl önce Şikayet Et
    KİM YUTAR BUNU?!. "Muhammed Resûlullâh"ı terk eden, zaten peşinen "Lâ ilâhe illallâh"ı reddetmiş demektir. Kelime-i Tevhîd'i, yani Allâh'ın bir olduğunu Efendimiz ile öğrenmiş ve kabul etmişiz. O'na karşı nasıl -hâşâ- "olsa da olur, olmasa da" gibi bir tavır içinde olabiliriz? Hz. Peygamber'in mukaddes zâtı bir yana; O'na ait bir hadisi hafife alır gibi olmak bile KÜFÜRDÜR! Allâh'ı kabul edip de, "âlemleri yüzü suyu hürmetine yarattığı Habîbi"ni göz ardı etmek, küfür ve inkârın pazarlık etmeye kalkışan şekli değil de nedir?! Bunu biz kullar bile yutmuyoruz. Allâh kabul eder mi böyle bir imanı(!) hiç?!
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • adem abbasoğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    DİNLER ARASI DİYALOK. arkadaşlar bu mesele dinler arası diyalok çalışmalarıyla ilgili fethullah gülenin kişi muhammed rasullah demesede müslüman olur sözünün yansımalarıdır bunlara pirim vermeyin Hiristiyanı yuhudiyi cennete sokan bu adamlara pirim vermeyin...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • tuncay tezel 12 yıl önce Şikayet Et
    ELBETTE YETMEZ. Kuranda Allah bir çok ayetinde birlik olun, ayrılıp dağılmayın diyor mesela. Bu birliği kurmak da farz. Türkiye önderliğinde büyük bir İslam birliği kurulmalıdır. Laik demokratik Türkiye, süper güç olmalıdır. Allah için bunu yapmalı, müslümanları kurtarmalı, Türkleri kurtarmalı, mazlumları kurtarmalıdır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Arşivi 1 ay önce Şikayet Et
    Müslüman laik olamaz saçmalamışsın dinden çıkıyorsun
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    MUHAMMED(AS) I İNKAR EDEN KURAN I DA İNKAR ETMİŞTİR!-3. Sevgili peygamberimiz Muhammed(as)ı inkar eden kuranı da inkar etmiştir.KURAN bu ayrılığa düşebilecekleri şöyle ikaz ediyor:-Ve atıullahe ve rasulehü-//Allah a ve peygamberine itaat edin!(8/46)..Bu durumda peygamberine inanmayanın hali nice olur?!Asr-ı saadette peygambere inanmayanlar müşrikler/inkarcılar ve ehli kitap olan sapkın yehud ve nasara değil miydi!!!İman esasları/şartları;Rasulüllah(as)dan cibril hadis ile -s.müslim-de rivayet edilen ve bizimde amentu nun şartları olarak bildiğimiz hususlarda anlatılmıştır.Bunlardan birisini inkar eden iman etmiş sayılmaz..Muhammed(as)ı ve kuranı inkar eden/İman etmeyen ise nasıl cennete girebilir!!Kaldı ki kuranda -Allah katında din şüphesiz islamdır!(3/19)buyurulur..Son din islamdır.İslam geldikten sonra diğerlerinin hükümleri kaldırılmış ve ALLAH CC KATINDA GEÇERLİ DEĞİLDİR.-Bu durumu okuyucularımla paylaşmak istedim.Cumanız hayırlı olsun!Bütün güzellikler İSLAMDA..VesSELAM
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Muhterem Arslanlı 12 yıl önce Şikayet Et
    PEYGAMBERİMİZ'DE (SAV) ÇOK BÜYÜK BİR ALLAH SEVGİSİ VARDI. Bu Allah sevgisi kadınlarda ve çocuklarda da tecelli ediyordu. Peygamberimizin (sav) eşlerinin hepsi çok güzellerdi, aralarında cok genc olan 16-18-20li yaşlarında olan eşleri ve cariyeleri vardı. hepsi kendini Peygamberimize hibe etmişlerdi Allah rızası için. Ayrıca Peygamberimiz öyle karnına taş baglayıp ac gezmezdi, bunlar hurafe uydurmalar. Allah "seni zengin etmedik mi" diyor bir ayette. Peygamberimize Allah her türlü nimetin en güzelini bahşetmişti Allah'ın izniyle.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Muhterem Arslanlı 12 yıl önce Şikayet Et
    Hz İsa (as) geldiğinde. Hıristiyanlar dan ve Museviler bizi "La ilahe illAllah" kardeşlerimizdir. Hz isa (as) tekrar geldikten sonra, Hıristiyanları Muhammedi olmaya cagıracak ve onlar da bu cagrıya icabet edecekler. Hz Mehdi ve Hz İsa Musevilere Tevratın aslı ve Hıristiyanlara da İncili aslı ile hükmedecek, bu hadislerde olan bir gerçek. Ehli kitaba şefkatle yaklaşmak onlara dinimizi anlatmak su anda yapabileceğimiz en güzel hereket şekli olur.
    Cevapla
  • Enes kara 12 yıl önce Şikayet Et
    LA İLAHE İLLALLAH DEMEK,. Allah ne demişse neye iman edin edişse ben ona iman ediyorum demektir... Peki neye iman etmemiz gerektiğini bize kimden öğreniyoruz? Peygamber efendimizden Yani Muhammedur rasulullah... Peki başka nelere iman etmemiz gerektiği söylüyor... malum... Demek biri birini gerektiriyor.
    Cevapla
  • yalnız kurt 12 yıl önce Şikayet Et
    LÂ İLÂHE İLLALLÂH MUHAMMEDÜN RASÛLULLAH.... “Lâ ilâhe illallâh” (Allah’tan başka ilah yoktur)DEMEK YETERLİ DEĞİLDİR...BAŞÖRTÜSÜNÜ nerede ise dinin 1. kuralı haline getirenler kalkıpta 'Lâ ilâhe illallâh ile birlikte Muhammedün Rasûlullah' denmesini OLSADA OLUR OLMASADA konumuna indirgeyemez.....LÂ İLÂHE İLLALLÂH MUHAMMEDÜN RASÛLULLAH...DİNLER ARASI DİYALOG safsatasından da PEKAKA AÇILIMI safsatasından da VAZGEÇİNİZ....
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • MUSTAFA GÜLLÜ 12 yıl önce Şikayet Et
    BENİM PEYGAMBERİM O KADAR DEĞERSİZ Mİ. yeryüzünün ve insanlığın yaratılış gayesi olan efendimiz (SAV) kabul etmeyeceksin, geçmişi silen islama girmeyeceksin( bir insan kendi dinini ve peygamberini bu kadar değersiz atfedebilirmi)
    Cevapla
  • eren erenler 12 yıl önce Şikayet Et
    hoca bile yuvarlak konuşuyor. bankaya yatırdıgınız paraya yılda şu kadar kar edersiniz denmesinin adı resmen faizdir kalp neden rahatsız oluyor çünkü hocanında son söz olarak söylediği verdiği hadis Biz” diyor Hz. Ömer, “Faiz (veya faiz şüphesi) endişesiyle helalin / mubahın onda dokuzunu terk ederdik.hocam kar payı alınabilir derken son sözüde böyle söylüyor nerede eski hocalar?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    MUHAMMED(AS) I İNKAR EDEN KURAN I DA İNKAR ETMİŞTİR!-2. Sevgili peygamberimiz Muhammed(as)ı inkar eden kuranı da inkar etmiştir.KURAN bu ayrılığa düşebilecekleri şöyle ikaz ediyor:-Ve atıullahe ve rasulehü-//Allah a ve peygamberine itaat edin!(8/46)..Bu durumda peygamberine inanmayanın hali nice olur?!Asr-ı saadette peygambere inanmayanlar müşrikler/inkarcılar ve ehli kitap olan sapkın yehud ve nasara değil miydi!!!İman esasları/şartları;Rasulüllah(as)dan cibril hadis ile -s.müslim-de rivayet edilen ve bizimde amentu nun şartları olarak bildiğimiz hususlarda anlatılmıştır.Bunlardan birisini inkar eden iman etmiş sayılmaz..Muhammed(as)ı ve kuranı inkar eden/İman etmeyen ise nasıl cennete girebilir!!Kaldı ki kuranda -Allah katında din şüphesiz islamdır!(3/19)buyurulur..Son din islamdır.İslam geldikten sonra diğerlerinin hükümleri kaldırılmış ve ALLAH CC KATINDA GEÇERLİ DEĞİLDİR.-Bu durumu okuyucularımla paylaşmak istedim.Cumanız hayırlı olsun!Bütün güzellikler İSLAMDA..VesSELAM
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Serhat Bayrak 12 yıl önce Şikayet Et
    yabancı para kazancına dikkat. Arkadaşlar faiz hususu çok önemli.Verilen fetvalarda nefsin ön plana çıkması ve öncelikli olması,başkalarının nefsine zarar vermektedir.Para denilen illet bir kağıttan ibarettir.Parayı basma hükmüne sahip erk istediği gibi değeri düşürebilir yada çıkarabilir.Kağıt para basmak zor değildir.Bu yüzden bu paraların değerinin yükseltilmesi neticesinde kazanılan paralar spekülatiftir.Kağıdın maliyeti ile alakalı değildir.Dolayısıyla maliyetsiz değerin kazancı da spekülasyon faizidir.Burada altın yada gümüş vb.emtia türü fiziki bir maliyet değerine sahip olduğu için alıp satmanın faize girmeyeceği görüşündeyim.Genede en iyisini Allah bilir.Allahın insana verdiği aklı kendi nefsi arzularına göre kullanmadığı sürece bu şekilde karara varabilir insanoğlu diye düşünüyorum.Herkese hayırlı Cumalar.
    Cevapla
  • umut beydağı 12 yıl önce Şikayet Et
    ayet çok açık. Doğrusu Bana ibadet etmekten büyüklenen (müstekbir)ler; cehenneme boyun bükmüş kimseler olarak gireceklerdir. (Mü'min Suresi, 60)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Tuvad Nıdya 12 yıl önce Şikayet Et
    nihayet. gözlerim yaşardı..nihayet dini konuları çarpıtmadan doğru anlatan bir ilahiyatçı prof ile müşerref olduk..ALLAH razı olsun..Meseleyi oldukça güzel izah etmiş..evet hadisleri ,hadisler tefsir eder...kur'anı,kur'an tefsir eder...yani din bir bütündür..nasihi,mensuhu bilinmeden doğru anlaşılmaz..mesele derindir..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Raci TALAY 12 yıl önce Şikayet Et
    KAR PAYI. Öceliklle yanlış biliyorsam lütfen söyleyin. Finans kurumlarından para alınca veya verince sabit bir ödeme yapılıyor. Peki bu nasıl kar payı oluyor? ben oraya para yatırsam bu muhteremler! parayı çalıştırıp bana ödeme yapıyorlarsa hep standart bir kar mı elde ediyorlar? Hiç zarar etmezlermi? Tersten bakalım ben ordan para alsam benden her ay sabit bir ödeme alıyorlar. Hani kar payı ya ben zarar edersem benden yine aynı parayı malmayacaklarmı? Şimdi biri benim gibi bir cahile bu konuda yardımcı olurmu? Saygılarımla.....
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat