Cuma namazı kılamayan ne yapmalı?
Cuma namazı kılamayan ne yapmalı?
Haksızlığı bile bile savunanlar için İslamiyet ne diyor? Cuma namazı kılamayan ne yapmalı?, Alışveriş merkezlerinin çekilişli hediyeleri alınabilir mi?

Yorumlar7

  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Cuma namazının farz olduğunu bilmekteyim. Ancak cuma namazı saatinde okulda oluyorum ve okuldan veya dersten çıkarak namazı kilma imkanım yok. Ne yapmalıyım?
    Cevapla
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    yurt disinda kaliyorum ve kaldigim yerde cami yok o yuzden cumaya gidemiyorum ne yapmaliyim
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Yukarıda yanitlamis. Okumalisiniz.
  • ahmet ceviz 8 yıl önce Şikayet Et
    Cok iyi tesekkur ederim
    Cevapla
  • teoman oraloglu 12 yıl önce Şikayet Et
    nasihat. her yaptığınıza ve her hareketinize dikkat ediniz. arzu ve isteklerini islama tabi kılmayan tam iman etmiş olmaz. bu bir nasihattır.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • zawa zalal 12 yıl önce Şikayet Et
    mukkalit mi alim mi. isminin önünde akademik ünvan titri olanların çok okumuş ve derin bir biligiye sahip oldukları algılanır.rivayet ve geçmiş insanların bir kısmının yazdıklarını buraya aktarmak derin bir bilgiye sahip olduğunu değilde onu taklit ettiğ anlamına gelir bunada MUKALLİT denir,ne yazıkki bu profesör hocada aynını yaparak isminin önündeki titrin ağırlığını taşıyamayacak halde,cuma namazı konusunda ne kadar az bir bilgiye sahip olduğu aşikardır.yaşadığımız ülkede cuma namazının edasını sıhhat şartları imam ebu hanifeye göre (çoğunluk hanefi mezhebi olduğu için )sıhhat şartları yerindemi öncelikle onu ortaya koymalı değilmiydi cuma namazı ayeti mekki bir ayettir ama ilk olarak musab bin umeyr tarafından medinede kılnmıştır,islami hükümlerin uygulandığı dönemdeki uygulamalar ve fetvalar ile günümüz laik sisteme islami çözümleri getirmenin vebalide ağır olmalı iyi düşünülebilmesi için tüm imamların cuma namazının edası için sıhhat şartlarını neler olduğuna bakmakta yarar vardır ş
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Timur 12 yıl önce Şikayet Et
    ertuğrul günay'ın. çeyrek atın kesesini almak caiz midir hocam.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat