Türkiye Suriye ile savaşır mı?
Türkiye Suriye ile savaşır mı?
Suriye’deki gelişmelerin perde arkasında hangi dinamikler var sorusu Ankara’da akla neler getiriyor ve dış politikaya yön veren kaynaklar nasıl bir tehlikeden söz ediyor?

Yorumlar15

  • samet demir 12 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Amerikayla savaşmasın. Suriye askeri Türkiye topraklarına mı girmiş. Bu başlık tam da Amerika'nın yönlendirmek istediği şeye uygun olarak atılmış. Müslümanı müslümana, kardeşi kardeşe kırdırmak, oh ne ala dünya düzeni. Suriye kendi halkına yapıyor ne yapıyorsa, ve o halk da nasıl bir idareye layıksa onunla idare ediliyor. Evet belki insani olarak daha iyisine layık olduklarını düşünüyoruz; ancak bunu kendileri elde etmeliler. Hem toplum bilinci gelişmeli, hem ekonomik açıdan dışa açılmamılar. Halk kendini geliştirince sosyal hakları da beraberinde gelir. Yoksa dıştan zorlamayla özgürlüğe kavuşturma fikri Irakta geri tepti, daha bir millet olmayı başaramadılar. Afganistanda geri tepti, hangi yönetimg elirse gelsin şeriat idaresi uyguluyor. demekki ey amerika, senin dayattığın sistem değil, o halk hangi sisteme layıksa onunla idare ediliyor. bunu kabul edip artık dayatmalardan vazgeçmek lazım.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • mete han 12 yıl önce Şikayet Et
    Medeniyetler Çatışması isimli kitabı OKUYUN GERÇEKLERİ GÖRÜN.. Adam 90 larda yazmış. Batı düşmansız yaşayamaz İslam düşmanıydı başı da Osmanlıydı dağıldı, SSCB kuruldu o da dağııldı. Batı eski düşmanına geri dönecek ama başı yok. Bunun olabilmesi için geçmişten gelen mirasıyla Türkiye'nin yeniden İslamın başı olması lazım. SSCB'den sonra Rusların Leninizimi reddettiği gibi Türklerinde Kemalizmi reddederek İslama baş olması lazım. Böyle bir durum da hem batının düşmanı olacak hemde geri yandan mezhep çatışmaları bölgeyi saracak.Ortadoğu da ırk dan önce mezhep gelmekte. Bizde bu role gönüllü olarak atladık zaten.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı devrindeki güç ve kudrete sahip değiliz ki. bir yerde olan zulme hoopp dur bakalım orda diye müdahale edebilelim.abd-ab li müttefiklerle yapılacak bir müdahaleyide tasvip etmiyorum.diplomatik,ekonomik ve telkin yöntemlerinin kullanılmasından yanayım.iranın suriye ile olan ittifakını suriyeye sınırsız desteğini gözden geçirmesi kendi lehine olacaktır.suriyede en büyük muhalif güç ihvani müsliminle yakınlaşması kısa vadede kendine kaybettirsede uzun vadede çok şey kazandıracaktır.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Faruk Özer 12 yıl önce Şikayet Et
    Suriye. Türkiyeye güvenmenin faturasını ödemeye başlıyor yakında iranda aynı şekilde türkiyeyele dostluk yaptıklarına bin pişman olacaklardır tıpkı Libya nın pişman olduğu gibi Türkiye Bu coğrafyada müslüman ülkeleri satmaya devam edecektir.ama savaş çıkmaz Türkiyenin en ufak bir savaşa girmesi demek türkiyenin iki parçaya ayrtılması demektir
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Skywolf 12 yıl önce Şikayet Et
    İşin Özü. İran'ın Suriye yönetimine verdiği sınırsız destek Esad rejiminin gözünü kör etmiştir, Türkiye'siz İranla pekala yapabilirler, 80 den 98 e kadar zaten öyle olmadı mı?Bu körlükle Türkiyeyi kaybetmekte pek bir sakınca görmeyeceklerdir. Mevcut yönetimle İlişkilerimizin eski parlak günlerdeki gibi asla olmayacağı düşünülürse, tutumumuzu daha da sertleştirmekte fayda var.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Hakan K 12 yıl önce Şikayet Et
    Esadın derdi. baba yadigarı ordu generalleri. İktidara geldiği senelerde onlara söz geçirememek ilgili baya sıkıntı yaşamıştı. Şu an ya bu sıkıntı devam ediyor, yada onlara benzedi. İranın içten pazarlıklılığı da ayrı bir can sıkıntısı.
    Cevapla
  • hakan haksever 12 yıl önce Şikayet Et
    SURİYE BÜYÜKELÇİSİ GERİ ÇAĞRILSIN. Türkiye Suriye ile tüm ilişkilerini kesmeli, sorun uluslararası güce bırakılmalı.Çünkü Beşar esat asla geri adım atmayacak ,oyalayacak sürekli ve kendi bildiğini okuyacak. zaten iran da sürekli üfürüyor suriyeye. işi yöneten iran .
    Cevapla
  • ahmet okutan 12 yıl önce Şikayet Et
    LİBYA İŞGALİ İÇİN İZMİRİ ÜS YAPANLAR,ABD İSTERSE SURİYEYE DE SALDIRIR. ABD ve İngiltere isterse herşey olabilir
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Hariçten Gazel 12 yıl önce Şikayet Et
    . Sayın Acet, gerek dünya medyasının gerek de bizim saf ve taşeron medyanın komşu ve kardeş ülke olan sureye ile Savaş kelimesini terennüm dahi etmesi büyük ayıptır. Siz de köşenizde böyle bir olasılığa dahi ihtimal veriyor olarak büyük ayıp etmişsiniz. Evet böyle bir saçmalık olabilir mi? Ortadoğudaki bu kargaşa barışla sulhla ancak çözülebilir. Bizim Barış, huzur, kardeşlik üzerinde kafa yormamız gerekirken böyle saçma sapan teorileri ortaya atanlara prim bile vermemeiz gerekir.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • TARAFSIZ SAHA 12 yıl önce Şikayet Et
    EĞER TSK İÇİNDEKİ CUNTACILARI OLMASAYDI....((4). kısaca 3 kıta 7 denizdeydik....gerici deyip asıl gerici zihniyetin kendileri olduğu nasıl ortaya çıkıyor...bunlara biz gerici laikler diyoruz....
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • TARAFSIZ SAHA 12 yıl önce Şikayet Et
    EĞER TSK İÇİNDEKİ CUNTACILARI OLMASAYDI....(3).......... şimdi afganistandaydık.........
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • TARAFSIZ SAHA 12 yıl önce Şikayet Et
    EĞER TSK İÇİNDEKİ CUNTACILARI OLMASAYDI....(2).......... şimdi libyadaydık.......
    Cevapla
  • TARAFSIZ SAHA 12 yıl önce Şikayet Et
    EĞER TSK İÇİNDEKİ CUNTACILARI OLMASAYDI.............. şimdi suriyedeydik.........
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayin yazar bey. Türkiye irak savasinda tarafsizmi kaldi yada sizmi tarafli yaziyorsunuz türkiyenin yapacagi bu biz sizi uyarmistik ve buyurun ac canacarlar ab ve abd istikrar getirsin ardindan hemen hava kada ve denizde tam destek ve iraktaki gibi istikrar gelecek
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Az Konuşurum 12 yıl önce Şikayet Et
    editör kardeşim. Editörün Notu: Uyarınız için teşekkürler...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat