Müslüman Kapitalist mi olur Sosyalist mi?
Müslüman Kapitalist mi olur Sosyalist mi?
Lüks otellerin karşısında mütevazı alternatif iftarlar düzenleyerek pahalı iftarları protesto eden Müslüman yazarları kimileri solcu ya da sosyalist Müslüman olarak niteliyor.

Yorumlar24

  • Hacı Ahmet ALAGÖZ 12 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman müslümandır.. Ne kapitalistiz ne sosyalist. Biz islamı doğru anlamaya çalışalım yeter bize. Asıl sorunumuz bizim değişime gösterdiğimiz direnç. Müslüman mükemmeli aramalı ve aramaya açık olmalı. Biz her zaman var olan düzenleri sorgulayıp bulduğumuz sorunlara Allahın Kelamından çözüm yolu bulmaya çalışmalırsak ne sosyalizm kalır ne kapitalizm.
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    müslüman. ne kapitalist,ne sosyalist ve nede diğer beşeri ideolojilerden olabilir,müslüman sadece müslümandır.helalinden kazandıktan,zekat,öşür,fitre,infak gibi ibadetlerini layıkıyla yerine getirip,israf etmedikçe zenginliklerine kimse bişey diyemez.lakin somali vb yerlerde 6 dakikada 1 çocuk ölürken 5 yıldızlı otellerde bol sıfırlı tl harcamak bana pek müslümanca gelmiyor.müsiad çı eski ''mücahit'' kardeşlerimizi uyarıyorum o malı kazanma safhasında müslümanların birikim ve desteklerini alabilmek için sular seller gibi ezberden okuduğunuz İNFAK ayetlerini tekrardan ezber etmeniz ve yaşamanızı diliyorum.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mermus 12 yıl önce Şikayet Et
    Dine asıl hizmet, işçiye âdil ücret ödeyerek hakkaniyetli muameleyle edilmez mi?. Doğru söylüyorsun da, senin kastettiğin dinin onların kafasında , vicdanında karşılığı var mı acaba?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • realrebel 12 yıl önce Şikayet Et
    Cevap, ikisi de olmaz. müslüman müslümandır, Peygamberimiz nasıl ki radikal müslüman, soft müslüman, light müslüman, muhafazakar müslüman, kapitalist müslüman, solcu müslüman, şu müslüman, bu müslüman değildi ise bizler de onun ümmeti olarak hiçbiri değiliz. Müslümanlara ayrı bir kılıf bulabilirler ancak bunların hepsini reddediyoruz. Hakimiyet kayıtsız şartsız Allah'ındır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • vicdan hasreti 12 yıl önce Şikayet Et
    HERTÜRLÜ FAİZİ KOMPLE KALDIRMALI VE YASAKLAMILIDIR.... müslüman olduğunu söyleyenlere bakara suresi 275 ve 276. ayetleri hatırlatıyorum...
    Cevapla
  • Umit Erdal 12 yıl önce Şikayet Et
    Bitmeyen bir laf cambazlığı. Bundan 20 sene önce Müslümanlar arasında şöyle bir tartışma olurdu: Hakimiyet Allah'ındır; öyleyse demokrasi küfür rejimidir. Bu bir laf cambazlığı. Demokrasi bir siyasi sistemdir. İslam ise bir dindir. İslam belirli bir siyasi veya ekonomik sistemin alternatifi değildir. Sayın Yazar ve pek çok Müslüman hala, din ile ekonomik teoriyi birbirine alternatif olarak değerlendiriyor.
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    İSLAM KAPİTALİZM,SOSYALİZM VE BEŞERİ/TAGUTİ SİSTEMLERLE TAMAMEN ZITTIR-3. Kendine has emir,yasak ve uygulamarıyla islam tamamen ayrı bir sistemdir.Bu bağlamda:Ebu Zer(ra)gibi dağıtıcılığı/paylaşıcılığı zirvede olan mübarek zat,sosyalist olmayıp,ne de tüccarl olan,yine dağıtıcı/paylaşıcılığı zirvede olan diğer bir mübarek zat Abdurrahman Bin Avf(ra)a kapitalist gözüyle hiç bakılmamalıdır.Günümüzün ezici taguti beşeri sistemleri altında inleyen insanoğlu emekleyen çocuklar gibi rastgele bilgisizce kendine uzanan dallara tutunmakta ve tutunduğu dallardan bulduğu az menfaati karşılığında değiştiği insani/islami değerlerini göz ardı ederek adeta serseri mayın gibi bir o yana bir bu yana çarparak kurtuluş beklemektedir..Aslında kendini kurtarmaya gelen maddeci zihniyelet onun felaketine neden olmaktadır..Netice olarak müslüman asla kapitalist ve sosyalist değildir.Müslüman sahip olduğu imanı/inancı ve insani/islami değerleriyle şerefli bir varlıktır.Başka sistemleri ONAYLAYARAK/Kıymetlerini beşeri sistemlere para/ÇIKAR karşılığı satmamalıdır.VesSELAM
    Cevapla
  • mikail 12 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Temizdir. Kapitalizm sıvı lağımdır, sosyalizm (light komünizm) katı lağımdır.
    Cevapla
  • Adıdeğmez 12 yıl önce Şikayet Et
    Ne Saçma Bir Başlık. Ne kapitalist ne de sosyalist müslüman Müslüman gibi olur.Biraz ehl-i sünnet alimlerinin kitaplarını okuyun.Bakın ki asıl sistem ne imiş.
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    İSLAM KAPİTALİZM ,SOSYALİZM VE BEŞERİ/TAGUTİ SİSTEMLERLE TAMAMEN ZITTIR-2. İsalamın esası olan tevhid inancı/kelimeyi tevhidle ile Allah a (cc) kulluğu,zekatı,namazı,haccı ve orucu inkar eden, dahası Kur ana inanmayıp, kendi nefsinin ve şeytanın uydurduğu vehimler/planlar üzerine sistem kuran zaten müslüman değildir...iSLAMIN VE İMANIN esasları ile hareket eden müslümanın sonradan çıkma başka yakıştırmalara/yamamalara ihtiyacı zaten yoktur..Ki,çoğu sonradan çıkma sapkınlığa doğrudur..Bu bakımdan dağıtanların/PAYLAŞANLARIN en güzeli ve iyisi SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ(sav) olması hasebiyle en güzel ÖRNEK İNSAN ODUR!Ebu Zer (ra)SAHABE olup salih bir kuldu.Sosyalist değildi.Onu beğenenler ,hiç beklemeden islamın yolunu tutsunlar..Bugün hangi kapitalist ve sosyalist zekat verip,namaz kılıp,oruç tutuyor!!!İşte, başta inanılması gereken iman esaslarında islamdan ayrılanın müslümanlarla benzerliği olur mu? Haşa...Ramazanı şerifin hayırlara vesile olması dileğiyle..Hoşçakalınız!İyi müslüman olmak bize yeter...Dahası alimler,veli,salih kimseler..VesSELAM
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    İSLAM KAPİTALİZM ,SOSYALİZM VE BEŞERİ/TAGUTİ SİSTEMLERLE TAMAMEN ZITTIR-2. İsalamın esası olan tevhid inancı/kelimeyi tevhidle ile Allah a (cc) kulluğu,zekatı,namazı,haccı ve orucu inkar eden, dahası Kur ana inamayıp, kendi nefsinin ve şeytanın uydurduğu vehimler/planlar üzerine sistem kuran zaten müslüman değildir...iSLAMIN VE İMANIN esasları ile hareket eden müslümanın sonradan çıkma başka yakıştırmalara/yamamalara ihtiyacı zaten yoktur..Ki,çoğu sonradan çıkma sapkınlığa doğrudur..Bu bakımdan dağıtanların/PAYLAŞANLARIN en güzeli ve iyisi SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ(sav) olması hasebiyle en güzel ÖRNEK İNSAN ODUR!..Bugün hangi kapitalist ve sosyalist zekat verip,namaz kılıp,oruç tutuyor!!!İşte, başta inanılması gereken iman esaslarında islamdan ayrılanın müslümanlarla benzerliği olur mu? Haşa...Ramazanı şerifin hayırlara vesile olması dileğiyle..Hoşçakalınız!İyi müslüman olmak bize yeter...Dahası alimler,veli,salih kimseler..VesSELAM
    Cevapla
  • ALİ K.ÖNDER 12 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMAN NE SOSYALİST NE KAPİTALİST. Müslüman hümanist olur yani insancıl olur gerçek müslüman paraya mala tapmayacağı için kapitalist olmaz dini reddeden sosyalistde olamaz ama yaratılanı severim yaratandan ötürü felsefesi ile hümanist olur herşeyin başının insanın mutlu etmek olduğunu vercek sadakan yoksa güleryüz göster diye tavsiye eden bir din olduğunu adaletli olmayı emreden bir islam anlayışından dolayı müslümanlar hümanist olur ASLINDA BÜTÜN SOSYALİSTLERİN MÜSLÜMAN OLMASI GEREKİR ASIL SOSYAL DEVLET GERÇEK İSLAM ŞERİATININ UYGULANDIĞI DEVLETTİR
    Cevapla
  • fatih özdemiroğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman zaten sosyalistdir. Müslüman zaten paylaşmayı biliyorsa dininin gereklerini yerine getiriyorsa zaten sosyalist olmuş demektir. Kapitalizm en başta kul hakkı yeme yalan söyleme kazanmak için her yolun mübah olduğu bir sistemdir malesef ülkemizde kapitalizm son noktası olan yerlerde eğitim almak marifet sayılmaktadır umarım değişir.Herkese hayırlı ramazanlar.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    İSLAM KAPİTALİZM ,SOSYALİZM VE BEŞERİ/TAGUTİ SİSTEMLERLE TAMAMEN ZITTIR-1. İslamın fikir sistemini/akidesini iyi öğrenen görecektir ki;İslam beşeri/taguti sistemlerle taban tabana zıttır.İslamın iman esaslarıyla akidesi/fikir yapısını bilmeyen ve bu yolda çocuklar gibi emekleyenler islamın bazı uygulamalarını diğer beşeri sistemlerle aynı zannederek yanılgıya düşmektedirler ki,bu onların islamdan sapmalarının kapısını açacak kadar tehlikeli bi gidiştir.Bunun için amelden önce iman esasları ve islamın itikadi yapısı iyi bilinmelidir.İslam ALLAH CC TARAFINDAN gönderilen en son ilahi din olması hasebiyle emir ve yasakları; tamamen insanın hem dünyevi hemde uhrevi faydasına olarak Allah cc ve rasulü(sav)tarafından bildirilmiştir/konulmuştur..Bu emir ve yasaklar şeytanın isteklerine ket vurucu ve insanın,insanca yaşamasını teşvik edicidir.Mesela kapitalist ekonomide -insan ihtiyaçları/istekleri sonsuzdur- ve her faaliyet kar amacı taşırken ve bunun için her yol meşru görülürken İslamda tamamen farklıdır.Sosyalist sisteminde islam ile ilgisi yoktur.VesSELAM
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mehmet Yılmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    SOSYALİZM İSLAM DA YOKSA KAPİTALİZM HİÇ YOKTUR. Kapitalizme en büyük sahabiler karşı çıkmıştır. Kapitalizme karşı çıkan sahabenin en büyüklerinden Hz.Alidir. Nedir bu karşı çıkış? İmam Hz. Ali'nin Muaviyenin saray keyfini reddetmesidir. Ebu Zer'in başkaldırışıdır ve sürgüne yollanmasıdır. Ali Şeriati'nin kitaplarını okuyunca anlayabilirsiniz Müslümanın asla kapitalist olamayacağını. Maalesef insanımız ALİ ŞERİATİ leri SEYYİD KUTUPLARI fazla tanımıyor tanısada bazı tarikatçılar ve cemaatçiler yüzünden kötü tanıyor.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat