Siz bu adada olsaydınız ne yapardınız
Siz bu adada olsaydınız ne yapardınız
Bu yazıda parayı ölçü olmaktan çıkaran borca dayalı para sistemi dediğimiz hemen hemen tüm ülkelerde kullanılan uluslararası sistem hikayeleştirilmiştir...

Yorumlar14

  • uğur yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    faiz sistemi. bankada bulunan para sahiplerinin yüsde onundan fazlasının gelmesi durumunda banka batar
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Yasin 12 yıl önce Şikayet Et
    Peki bankalar neden batar??. Bu yazınızdan çok istifade ettim. Diğer yazılarınızıda hemen okudum. Bir sorum olacak. Peki bunca karına rağmen Amerikadaki Lehman Brothers gibi bankalar neden battı? bunun hakkında da bir yazınızı bekliyoruz..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Can Işığı 12 yıl önce Şikayet Et
    Üstadım. bu konuya hiç kafa yorup ilgilenmemiş birisi bile bu makaleyi okusa ne anlatmak istediğinizi gayet rahat anlar Hocam... Yıllar önce bana "oku" diyerek bana vermiş olduğunuz "Uzaktan Eğitim Paradiğması" makalenizide hayret ve gıpta ile okumuştum, o makalenizide bu sayfada görmek isterim, mutlaka okuması gereken vatandaşlar vardır :) .... BAKİ SELAMLAR... Nezaket.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Dr. Çetiner 12 yıl önce Şikayet Et
    Necati bey. Yazıda düzeltme yapmaya ihtiyaç yok. Zira piyasada eksik olan 50 AL'den bahsediliyor. Bunun tek bir aileden veya hepsinden ortak şekilde çıkması farketmiyor. Bunu Mustafa bey de ifade etmiş. Yazıda tek aileden çıkartmamın sebebi zaten uzun olan yazıyı da daha da uzatmamak. Ayrıca Mustafa Yaman beyi örnek için kutluyorum. Durum hakikaten müzikle oynanan sandalye kapmaca oyununa benziyor. Neticede mutlaka birisi veya birileri kaybetmek zorunda. Müzik devam ettiği müddetçe sorun yok gibi gösteriliyor. Oyun sandalye kalmayıncaya kadar devam ediyor. Aradaki duraklamalar da krizlere benziyor. Yalnız gerçek durumun oyundan farkı şu: insanlar müzik çalarken de kaybetmeye devam ediyor.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Necati Bey 12 yıl önce Şikayet Et
    Duzeltme. Yazi icin tesekkurler ama bir duzeltme gerekiyor.Mevzubahis 50 AL 5 ailenin toplam borcu,yani tek ailenin borcu degil.Dolayisiyla tek ailenin denklestiremedigi para 10 AL olur.Bu durumda o aile bankaciya 10 AL'lik bugday verir.Bankacinin da elinde 1010 AL(ada lira)si olur.Lutfen duzeltelim.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Milli Kurtuluş 12 yıl önce Şikayet Et
    bir şey daha var.. FAİZ. bu faizli sistemi kaldırmadan bu sorunu çözemez. AHHH ERBAKAN HOCAM AHH. Seninle makara geçenler senin dediklerine bir bir geliyorlar ya buda sevindirici diyelim.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Milli Kurtuluş 12 yıl önce Şikayet Et
    rahmetli erbakan hocam ve milli görüşcüler. Bu bankacının yaptığına üç kağıt ekonomisi diyorlardı. KARŞILIĞI olmayan para basıyor falan flan. Ne yapılır O ada da ADİL DÜZEN GETİRİLİR BORCA DAYALI DEĞİL ÜRETİME DAYALI PARA BASILIR. PARANIN bir karşılığı olmalıdır karşılıksız para basmak enflasyon yapar zaten enflasyon da bu bankacının işine gelir.
    Cevapla
  • Sultan-ı Yegah 12 yıl önce Şikayet Et
    Kapitalizm. Hocam mükemmel anlatmışsınız.. Bugün dünyada olan hadise budur.. Dünyanın toplam GSMH'si 70 trilyon$ civarında iken, yıllık faiz ödemeleri 15 trilyon$ civarındadır.. Bu para da tamamen bankacılara akmaktadır.. Yani dünyadaki her insan %20 oranında köledir.. Veya diğer oranla dünyada 1 milyar insan bir avuç bankacı sülaleye kölelik yapmaktadır.. Bu sistemin adı da Kapitalizm'dir.. Osmanlı'yı yıkan da bu sistemdir.. 1807 ayaklanmasından 1876 ve 1908 ayaklanmalarına kadar arkasında bu adamlar olduğu gibi, 1847'de kurulan ilk banka ile Osmanlının mali çöküşü hazırlanmıştır.. 1856'da Osmanlı Bankası gibi bir heyula ortaya çıkarılarak devlet 20 sene içerisinde borç faizi ödeyemeyecek hale getirilip iflası istenmiş ve bütçe Duyun-i Umumiyeye devredilmiştir.. Ondan sonra da bize "Padişahların harem sevdası yıktı devleti" diye maval okumuşlar ve kendileri perde altında icraata devam etmişlerdir..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ahmet Yılmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    Vahşi kapitalizmin kolu. Anlaşılan bu vahşi kapitalizmin kolu çok uzun. Sosyalist, islamcı hangi ülke olursa olsun bu sistemi kullandığına göre. Bütün dünyayı köleleştirmişler.
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu ekonomik sistemin adını neden koymadınız?! -VAHŞİ KAPİTALİZM!-3. Güzel yazınız için teşekkürler..Bankaların uyguladıkları sistem de buna yakın değil mi?Güya yardım eli uzatıyormuş gibi yüksek faizle borç verip,borç batağına çektikten sonra ;evine, malına mülküne ipotek koydurup darda kalıncada mühlet verip esas yardım etmesi gerektiği zamanda, haciz koydurup,tabiri uygunsa -soyup,soğana çeviren- bir sistem bu VAHŞİ KAPİTAKİZM!..ELİNDEN HANIMINA VE DİNİNE varıncaya kadar her türlü varlığı/niğmeti gasbedip insanları köleliğe mahkum eden ekonomik sisten bu vahşi kapitalizm!İşte ardında işgal!PARA İÇİN Kan...VesSELAM
    Cevapla
  • Yusuf Osmanoğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Sandıkdaki Altın. Bence sandıkda olduğu söylenen altın sandıkda yoktu. Altın diye kandırdığı ya çakıl taşıydı ya da toprak. Nasıl meseleyi keşfedebilmişmiyim:)
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu ekonomik sistemin adını neden koymadınız?! -VAHŞİ KAPİTALİZM!-2. Bu SOYGUNCU/VURGUNCU ekonomik sisteminin adını neden koymadınız?!-VAHŞİ KAPİTALİZM!.Deseydinizya!..Afrikayı/ ayak bastığı yerleri sömürüp,insanları açlığa mahkum edip,yoksulluktan ölümüne neden olan vahşi kapitalizm!..Dışardan bakınca kravatlı(!)görünen /medeni(!)sanılan ,maskeli yutucular!İşgalciler!Vampir gibi para uğruna kan içiciler! VesSELAM
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu sistemin adını neden koymadınız?! -VAHŞİ KAPİTALİZM!-1. Bu SOYGUN/VURGUN sisteminin adını neden koymadınız?!-VAHŞİ KAPİTALİZM!.Deseydinizya!..Afrikayı/ ayak bastığı yerleri sömürüp,insanları açlığa mahkum edip,yoksulluktan ölümüne neden olan vahşi kapitalizm!..Dışardan bakınca kravatlı(!)görünen /medeni(!)sanılan ,maskeli yutucular! VesSELAM
    Cevapla
  • tolga telli 12 yıl önce Şikayet Et
    ha hay:)). çok güzel bir yazıydı teşekkür ederim,çok keyifliydi...:))
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat