Oruçsuz Fatih Sokaklarında dolaşılır mı?
Oruçsuz Fatih Sokaklarında dolaşılır mı?
Fatih’te, hem de Çarşamba’da oruçsuz bir gün geçiren yazar, şaşkınlıktan küçük dilini yutacak manzaralarla karşılaştı ve ünlü Ramazan geyiğinin iç yüzünü kaleme aldı:

Yorumlar27

  • Başar 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben ailemden hep tepki aldım oruç tutmadığım için,arkadaşlarım ve ailem daima beni günahkar olarak görürlerdi
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    kaldı ki. söz konusu ayetin mekki olduğu geçici bir ayet olduğu medinede durumun ve uygulamanın değiştiği yönünde görüşlerde vardır !
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    vayyy tuhaf,garip tuncay vaay. sözkonusu ayetle ilgili bir tefsir açıpda okuduğunu hiç sanmıyorum.işkembeyi kübradan atmışın,tavsiyem herhangi bir tefsiri aç ayet neyi anlatıyor öğren.gayri müslim ve müşrikleri zorla islama girmeye zorlayamazsın,lakin müslümanım diyenlerin uymak zorunda olduğu kurallar vardır.aç fıkıh oku bak bakalım zekat vermeyen,oruç tutmayan,namazı askıya alan müslümana ne gibi yaptırımlar var !zekeriya beyazdanmı aldın bu ilhamı ??
    Cevapla
  • M. ALİ ok 12 yıl önce Şikayet Et
    Oruçlu ile oruçsuz. ben de kaç gündür Ankra Kızılay'dan oruçlu bir şekilde geçiyorum. hiç yan yan bakan olmadı.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • bahadır 12 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edin. Bilip bilmeden dinde zorlama yoktur gibi laflar edip yarın bir gün altında kalmayın.Bende diyorumki dinde zorlama vardır,gidin hangi şartlar altında vardır biraz araştırın.Ama sakın herkes istediği gibi islamı yaşayabilir dinde zorlama olmaz gibi safsataları burda yazıp vebale girmeyin.Din kimseye kendini beğendirmek zorunda değil.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • MUHAMMET EMİN HINISLIOĞLU 12 yıl önce Şikayet Et
    ben erzurumda erzurumlu olarak şunu belirtmek istiyorum. evet erzurumda bütün lokantalar kapalıdır bunu sebebi tutuculuk değil mesaidir çünkü lokantada öğlen başlar mesai iftara hazırlık derken akşam olur sonrada sahura hazırlık bu süre zarfında çalışanlar çift vardiya gibi çalışır ve sahur bittikten sonra gün ışımaya başladığında evlerine yatmaya giderler şimdi genel olarak ramazan aynda üç beş kişi için açık olmayı bunun için ekstra eleman çalıştırmak vs. gibi masraflar harcı borcu kurtarmadığı için kapalıdır ama millet bunu bilmez tutuculuk falan derler hikaye bkz. alışveriş merkezi saat 10 da açılır akşam 11 de kapanır saat 10 dan itibaren hepsi açık ve işliyor kaldıki ordakilerde o süre zarfını masrafı karşımamaktan şikayetçi bence olaya bu yönden bakın
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • niyazi dogan 12 yıl önce Şikayet Et
    feride hanım okumalı... feride hanımmmmmmmmm iyi oku bak bir gazeteci arkadaşın yazmış. uyduruk duydukların değil,yaşadıklarını yazarsan gazeteci olursun.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • gencemal73 12 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel. Sayın yazar çok güzel bir tespitte bulunmuş evet o tv lerde gördüğümüz yada kulakdan duyduğumuz şekilde tepki gören insanların maksadını görmek bilmek gerek her ne sebeple olursa olsun (hasta-seferi-dini gereği-inancı gereği-)maksadı hakaten oruçsuz olmakmı yoksam bu o yörede provakatörlük yapıp dini karalatmakmı bence o çıkan haberlerin %99 u provake edilmiş şeylerdi saygılar hem eğer ben orucu yiyene saygılı olup tepki vermiyorsam orucu yiyende bana saygılı olsun ve adabınca yesin içisn birde bu var saygılar herkese allah kabul etsin tüm niyetlerimizi
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • tuncay tezel 12 yıl önce Şikayet Et
    DİNDE ZORLAMA YOKTUR CÜMLESİ ALLAHIN İSLAM DİNİ EMRİDİR, BAŞ EMİRDİR. Dinde zorlama varsa münafıklık doğar, yobazlık doğar, hurafeler dine rahatlıkla sokulur. İslam düşmanları kazanır. İslam hakimmiş gibi görünür ama hakim olan din dışı yobazlık olur. DİNDE ZORLAMA YOKTUR. GÜZELLİK, İYİLİK EMROLUNUR İNSANLARA. HERKESİN DİNİ KENDİSİNEDİR. KİMSE BAŞKASININ DİNİNE KARIŞAMAZ. Müdahillik Allaha mahsustur. Herkes dinini dilediği gibi yaşar. Allah böyle emreder. Çarşamba, Perşembe ne diyor, nasıl lanse ediliyor önemli değildir. Doğruluk yanlışlıktan apaçık ayrılmıştır. Din laiktir çünkü dinde özgürlük vardır, zorlama yoktur. GERÇEK LAİKLİK MÜSLÜMANLIKTA YAŞANIR ÇÜNKÜ ZORLAMA OLMAMASI ALLAHIN EMRİDİR.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Özgür Kaya 12 yıl önce Şikayet Et
    Adam resmen kaşınmış.. Hani kamera şakası olurya şakazedeye yaptığını bırakmazsın bir ton da dayak yersin aynı o durum. Adam dayak yemek için insanları tahrik etmek için elinden geleni yaptığını söylüyor. İnsanları tahrik etmek suçtur. Biride bıçağı çıkartıp batırsaydı ne olacaktı. Kim suçlu olacaktı, o zaman bu yazıyıda aynı delikanlılıkta yazabilirmiydiniz, tahrik etme deneyinde bulundum bıçağı batırdılar dermiydiniz beyefendi.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • gulyabani 12 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden Olsa .... Eskiden olsa belki bir iki hadise çıkabilirdide artık çıkmaz. Yanlız eskiden oruç tutana saygı vardı. Ben konyalıyım kimse kimseti dövmezdide oruç tutmayanlar kıyıda köşede yerdi yiyeceğini. lokanta bulamazdınız evet. ama müşteri yokki herkes oruç adam niye açsın lokantayı. oruç tutmayan çoğaldıkça açık lokantalarda çoğaldı. şimdi esnaf lokantaları dışında her yer açık. Eskiden oruç tutmayanlar daha bi saygılıydı. mesela bundan önceki PAPA. Ramazan ayında saygıdan dolayı katoliklerin 1 gün oruç tutmasını istemiştir. bilen bilir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ali ateş 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah buradaki yorumculara şifa versin. yorumlarınızdan öyle anlaşılıyorki Allah için imanla ibadet edeniniz pek az.bu gazeteci efendide onlardan biri.size ne kardeşim oruç tutandan tutmayandan.gerçekten inanıyorsanız ibadetinizi Allah için yapın.elalemi gözetleyerek dedikodu yaparak gıybet ederek ibadetin ne faydası Allah da inananlarda biliyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • murat çakır 12 yıl önce Şikayet Et
    Sadece dondurma olsa. İzmir'de insanlar ,bostanlıda, ramazan ayında meyhanelerin dışarıdaki masalarında rakılarını yudumluyorlar ikindi vakti.Adam elinde bira ve sigara ile parkta alem yapıyor.Hiçbir oruçlu sen napıyorsun burda kardeşim demiyor.Kimse karışmıyor.Bu duruma rağmen hala birileri çıkıp dindar kesime bağnazlık yada yobazlık yakıştırması yapıyorsa,bilsinler ki onlar Münafıkın önde gideni,yobazın ta kendisi,bozguncunun daniskasıdırlar...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Burak YILMAZ 12 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan ayına saygılı olmak gerekir. Oruç tutmayanlar sokakta yemek yiyip, su ve sigara içmeseler ölmezler herhalde. Hiç değilse Ramazan a hürmeten yemeklerini gizli kapaklı yesinler. Hem bu sayede Ramazan a hürmet ettikleri için Rabbim de hidayet verir belki.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ersin 12 yıl önce Şikayet Et
    hayda. beyefendi semti tutturamamış. çarşamba dediğin yerle, gezdiğin yerlerin ne alakası var.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat