Takva yatak odasından başlar!
Takva yatak odasından başlar!
"Yatak odasında takva olmaz" diyenlere karşı "yaz Esracığım" diyorum ama Esra, Feride’ye söyle kadın doğurganlığını “yumurtlamakla” izaha kalkışmasın!

Yorumlar18

  • Salih 2 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah bir yastıkta kocatsın. Büyüklerimizin, yeni evlenenlere duasıydı bu" Allah bir yastıkta kocatsın" birlik ve dirlik duasıydı bu dua. O aileboyu yastıklarda duâlı yastıklardı; Birlik ve dirliğin kopması, yataklardan önce yastıklardan başladı bence.
    Cevapla
  • Muhammet Ali 12 yıl önce Şikayet Et
    AYNEN KATILIYORUM DOSTUM. ciddi bir zihin kayması yaşıyoruz ve hala yaraya hakkıyla müdahalede bulunabilmiş değiliz. fıtratın bir dürtüsü olan cinselliği mahrem kalıplara koyup insanlardaki merak duygusunu uyandırmak bu toplumu dediğiniz gibi öğrenme ihtiyacını farklı alternatiflere yönelmeye sevketti ve gitti bu noktada toplumsal bir yozlaşma yaşıyoruz. bu konuya deyinmenizi bekliyorum yazınız gayet önemli farkındasınızdır....
    Cevapla
  • Aniya Marek 12 yıl önce Şikayet Et
    Hey!. Esra Elonu yu elestirebilecek bilgiye sahip degilsiniz. Kendinize uzerinden un kazanacak baska kisiler bulun. Esra Elonu bizim ornek aldigimiz cok onemli bir yazardir. Onu elestirmeyin!
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • mustafa yavuz 12 yıl önce Şikayet Et
    takva=allahın yasaklarından sakınıp, emirlerine uygun yaşamak olarak alırsa. takvanın yatak odasından başladığını yazabiliriz.bir insan gizlide de alenide de allahın emirlerine uyup yasaklarından kaçınmak zorundadır.insanların yanında takva görünüp gizlide veya yatak odasında allahın haramlarını işlerse buna riyakarlık denir.halbuki insan yaratısına karşı sorumludur.insanların ne cennet var ne de cehennemi.müslüman yatak odasında da haramlardan ve mekruhlardan sakınacak ki,bunlar insanın ruh sağlığını ve cinsel sağlığını da sakatlayan şeylerdir.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • mucahit 12 yıl önce Şikayet Et
    ''Kork ALLAH'tan korkmayandan.. Malesef Hekimoğlu İsmail'in dediği gibi bütün aklımız iç çamaşıra girmiş sadece o pencerden dünyaya bakabiliyoruz. Büyüklerimiz demiş ki: ''Kork ALLAH'tan korkmayandan.'' Takva ise benim bildiğim ALLAH'tan hakkıyla korkmaktır. ALLAH'tan korkmayan O'nun edebiyle edeplenmeyen bir insandan ne halk içinde nede mahreminde edebe ilşkin bir tavır beklenemez. Ben ALLAH'ı hakkıyla bilip tanısam zaten düzgün insan olurum. Elinizden gelen birşey var; onu yapın lütfen. Bize ALLAH' tanıtın.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Selçuk Zibel 12 yıl önce Şikayet Et
    Erkek egemen bir dünya sadece ekran koruyucudur.. Bakmayın herşeyde erkeklerin ortaya çıktığına o kadar çok pozitif ayrımcılık varki. Neyse üstad tamamen haklısınız. Müslümanın cenneti evidir derken boşa söylenmemiş.Ağzınıza sağlık efendim.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ali 12 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizdeki yasalar özellikle boşanma durumunda erkeği alaşağı ediyor... nafakayı neden erkek öder ödeyemezse hapse girer..kadınlar uyanoıktır çalışmıyom der ama gider sigortasız çalışır erkek ise hapislerde nafaka ödeyemediği için yatar..anlamdıramadığım bu nafaka ve çocukların velayeti durumu ...yasalar ne zaman kadına verdiğği ayrıcalığı erkeklere verecek bilmiyorum şimdi kardeşim işsiz ama nafaka borcundan dolayı hapistedir.eski eşi ise kıral gibi yaşıyor ve sigortasız çalışıyor..birde nafaka almaya hak kazanıyor..olacak iş değil.sayın yazarım birde bu konuya eğilin erkekler neden ezilmekte bu yasalar ile
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • emre celenk 12 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun.. Üstad ellerine sağlık.Lafları tam gediğine oturtmuşsun.Umarım sahte islamcı bunlardan anlar
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Sercan 12 yıl önce Şikayet Et
    Banu Avar bizi “cemaat medyası” yapmış!. Geçen 2050 yılı yazınızdaki haritayı görünce Banu Avar'ın verdiği tepkinin bir benzerini ben verecektim ama o gün yazmamıştım. Siz Banu avara kızıyorsunuz ama o haklı. Amerikanın hayalini kurduğu bir harita bu evet doğru ama bu haritayı böyle bir sitede göstererek insanların benimsemesini sağlıyorsunuz. Siz biliyormusunuz bu haritanın gerçekte neden böyle çizildiğini. Bence bu yazıyı yazmadan önce bir araştırma yapsaydınız daha hayırlı olurdu. Ortalıkta bir yeni dünya düzeni lafı gezip duruyor. Neden? Hükümet bile bunun propagandasını yapıyor.(Hedef 2023 Yeni dünya düzeni) Neden? rothschild ve rockfeller aileleri kendilerini şimdi iyice afişe ediyorlar Neden? Bence bu haritayla alakalı yazı yazmaktansa bu konulara değinseniz daha iyi olurdu. Tabiki Türkiye'de bu konulara değinen gazeteci sayısı parmakla sayacak kadar az olduğu için siz de haklısınız. Kendinizi ateşe atmayın. Yoksa belli olmaz bir trafik kazası ondan sonra kendinizi hürriyet'te buluverirsiniz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ahmet Salih 12 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Çok güzel bir cevap.. anlayana..
    Cevapla
  • zül Üzüneyn 12 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu esrayı niye kale alıyorsunuzki. İnsanı yaratmadan önce yaratan insanın cinselliğini yaratmıştır.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • tankoy oytun 12 yıl önce Şikayet Et
    sahte müslüman gençlik bir kadınımız var.... kocasına bir ruhsatla kredi seçeneklerini bilgi amaçlı bile olsa haram diye bilgilendirme yapmayan. kendi akrabalarına ise kendi adına kredi alırken gözünü kırpmayan, sahte müslüman kadınımız var... o, benim ekonomimi çökertmeye çalışan yahudilerle işbirliği yapmışken ben onu boşamayayım da morgda turşusunu mu kurayım...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • İRFAN SADIKOĞLU 12 yıl önce Şikayet Et
    ianaın bişey anlamadım. yazıyı yazan esra yorumlayan siz okuyan biz ama asıl konuya bir türlü gelinememiş olması bu yazının boşuna olduğunu gösteriyor. tamam konuyu anlatın herkesin okuyarak evet geçmişte yapılan hataların bu günki bir çok evli olanların düştükleri hataların açığa çıkmasını sağlanmış olsun.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • hulusi hul 12 yıl önce Şikayet Et
    zaten komedi. zaten bu esra elönü denen yazar komedi nin ta kendisidir bazen sırf gülmek için okuyorum Allah sizi inandırsın..Alakasız kelimeleri birbirine bağlayarak yazarlık yaptığını sanıyor.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Şeddee 12 yıl önce Şikayet Et
    Feride, bak Fatih abi biraz ileride.... Yerinde tespitler, bilgilendirici bir yazı, teşekkürler. Her ne kadar başka sebepler öne çıkarılsada ayrılıkların büyük bölümünün yatak odasından kaynaklandığı aşikar. Bilgi, hikmet ve öğrenim adına her konuyu konuşmalı müslümanlar. Türk toplumunun, hatta doğu toplumlarının çoğunun anaerkil olduğunu düşünüyorum. Bizde tüm önemli kararları analar, kadınlar verir; erkekler onaylama makamı olarak kullanılır ve sanki onlar karar veriyormuş gibi davranılır o kadar:))
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat