Parçacık Fizikçilerinin sakladığı bilgi
Parçacık Fizikçilerinin sakladığı bilgi
CERN'de “ışık hızından hızlı bilgi hızı ve zamandan bağımsız foton telepatisi” bulundu ancak açıkça söylenemedi. Fiziksel amaç belli iken metafiziksel sonuç ilginç oldu.

Yorumlar26

  • Ozan 7 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca profesör "karanlık enerji" ile "karanlık madde"yi karıştırıyor olamaz değil mi? "Enerji olduğu düşünülmektedir ama görülmediği için karanlık diye tarif edilmektedir. Fotonlar gibi çalışmayan, ışıktan bağımsız bir enerjidir. Bilim adamları o karanlık maddeyi bulmaya çalışıyor. Evrenin % 96’sı şu anda bu karanlık maddeden salınım ve titreşim halindedir."
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Eru 6 yıl önce Şikayet Et
    bu noktada benim de kafam karıştı
  • Burak YILMAZ 12 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığım. Bi halkada ki foton bir yöne çevrilince diğer iki halkadaki de aynı tepkiyi veriyormuş. Bu metotla astronata 1 ışık yolu öteden saniyede bilgi verilebilecekmiş. Pek anlamadım. Buradaki foton ışık yolu ötedeki çembere nasıl yerleştirilebilecek.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • cemalettin albayrak 12 yıl önce Şikayet Et
    SİNYALLER FOTONLAR VE DUA. Sinyaller titreşimler.yansıtıcı aynalar.anotlar katotlar.yansıtıcılar.yarı yansıtıcılar.notronlar .protonlar.maddeler.zerreler.ışık,ses.VE DLSİZLERLE SAĞIRLAR,CAHİLLER,MECZUPLAR,ALEMLER,VE ALLAH,C.C.evet ses ışıktan hızlıdır.çünki yaradılmış ne varsa canlıdır ve tepkılıdır.dunyanın %4 madde ise canlınında %4 madde dir dunyanın %96 sı enerji isen canlının da %96 enerjidir.canlının ana yurdu hamuru toprak olduğuna göre:canlı topraktır,toprakta canlıdır.geriye kalan müemmeliyetten başka hiçbirşey değişdir,SIRRULLAH.C.C.BİR GECE VAKTİ EVİNDE KARANLIK BİR KÖŞEDE ÜSTÜNE BEYAZ BİR ORTÜ AL,gözlerini yumdilini damağına yapıştır.ve ötelerin ötesine yüksel,alemleri seyreyle. O nu düşün,dalga fonksiyonlarından geç,zerrelerinle atom altı parcacıklarından süzül,bilgin ile ışığı yararak o küçücük kalbinle bir CUVAL bilim adamının miyarlarca dolar harcayarak yıllarca uğraştığı TEZLERİNİ elli dakikda çürüt,o enerjinle rabbine ışınlan... HEMDE SESTENDE DÜŞÜNCEDENDE ÇOK HIZLI...RABITA.RABITA. RABITA
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • fethi korkmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    Furkan-77. "De ki: Duanız olmasaydı, Rabbım size değer verir miydi? " Dua;Allah'la,kulunun direk iletişimi.Çok zaman söze hacet kalmadan,duygu,düşünce boyutunda "konuşması".Bilgi,düşünce ışıktan daha hızlı ise o halde Allah'a samimiyetle yönelip,duygularını arz edenin önünde hiçbir engel olabilir mi?
    Cevapla Toplam 12 beğeni
  • fethi korkmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    miraç mucizesi 2. Rabbimiz gayb'ından,dilediği kuluna,dilediği kadarının bilgisini lutfeder.Kadim tefsirlerde hep tartışma konusu olmuş mirac mucizesinin sırrından gayb perdesinin bir ucunu azıcık araladımı dersiniz? Biz inananlar için elbette O'nun (cc)söylemesi inanmamız için yeterli ancak tam isbaplanmasada bu yeni bilgi heyecan verici.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • fethi korkmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    miraç mucizesi1. Nevzat Hoca'nın bu yazısını okuyunca aklıma "Kulunu (Muhammed'i) bir gece Mescidi Haram'dan (Mekke'den), kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için, çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa'ya (Kudüs'e) götüren Allah'ın şanı yücedir. Doğrusu O, işitir ve görür"İsra/1 ayeti kerimesi geldi.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • yavuz kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    sefa canıma önce bir araştır derim. Nevzat Tarhan ilahiyatçı değil. Dindar bir insan alın özgeçmişi Merzifon'da 1952 yılında doğdu. 1969 yılında Kuleli Askeri Lisesini 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. GATA stajı, Kıbrıs ve Bursa kıta hizmetinden sonra 1982 yılında GATA'da Psikiyatri uzmanı oldu. Erzincan ve Çorlu'da hastane hekimliği sonunda GATA Haydarpaşa'da yardımcı Doçent (1988) ve Doçent (1990) oldu. Klinik direktörlüğü yaptı. Albaylığa (1993) ve Profesörlüğe (1996) yükseldi. 1996-1999 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyeliği ve Adli Tıp Kurumunda bilirkişilik yaptı. Kendi isteğiyle emekli oldu.
    Cevapla
  • ahmet çebi 12 yıl önce Şikayet Et
    şüphe. bu bilgi saklıysa nasıl bilebiliyoruz. bilgisayarlarımı hacklendi? nasıl oldu? anlayan beri gelsin.
    Cevapla
  • Hasan Mirza 12 yıl önce Şikayet Et
    Hocamızdan Telegram ricası. Öncelikle, hocamızın "ilk yaratılan ruh" veya "nur" tesbiti doğrudur. Hadis: Cabir b. Abdullah’ın rivayetine göre Hazreti Rasûlüllah'ın (SAV) Allah Teâlâ’nın en önce yarattığı şeyin ne olduğu sorusuna verdiği cevap şudur: “Allah Teâlâ, kendi nurundan önce senin nebinin nurunu yarattı". (Hâkim. Müstedrek. II / 60; Ahmet b. Hanbel. IV / 127; Aclûnî, I / 265. 266) "Nur", kimi kaynaklarda "ruh" diye de geçer. Nevzat hocamızdan ricam, ışık hızından hızlı "bilgi nakli" ile CİHAZ marifetiyle yapılan ve "suni telepati" olarak da isimlendirilen "Telegram (zihin kontrolü)" alakası üzerindeki düşüncelerini mümkünse bizlerle paylaşmasıdır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • hanif koray 12 yıl önce Şikayet Et
    beden mi ruh mu önce?. insanın bedeni anasırı erbaadan, yani dünyanın maddesinden yaratıldı. pişmiş çamur, 4 unsuru içerir. fakat insana üflenen ruh, dünyadan öncedir. ayrıca rahman suresinde insan yaratılmadan gerçekleşen olay daha vazıh anlatılır. er rahman. allemel kuran. halakal insan. allemehül beyan. insanın kuranı öğrenmesi, yani er ruh ile karşılaşması yaratılmasından öncedir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • sefa canım 12 yıl önce Şikayet Et
    melek,şeytan,cin. yazıda ruhsal enerji,melekler ve diğer metafizik varlıkların bir enerji formu olma olasılığından bahsediliyor.biz evreni,ya madde ya da enerji diye çok dar bir şekilde izah edebiliyoruz.yaratılmış olan herşeyin eğer bunu enerji diye tabir edeceksek bu kıt ve dar bir kavram olur.öte yandan yinede madde-enerji dışında bir şekilde şuan ki ispatlanmış bilimsel verilerle bu tanımın dışına çıkmamız şuan için mümkün değil.ama CERN de ve diğer çarpıştırıcılardaki araştırmalar devam edip sorunsuz bir şekilde yapılabilirse kısa zamanda enerji diye genel olarak tabir ettiğimiz şeyi sınıflandırabilme imkanımız olacaktır.akıl için delil gözle görülendir.gönül ise inandımı delil istemez.saygılarımla...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • sefa canım 12 yıl önce Şikayet Et
    ilahiyatçı hocama. yazdığınız konunun muhatabı bensem size psikiyatrik konulardada yazarım.yok eğer nevzat hocam ise size şunu derim.yazdığınız yazı kibir kokuyor.fizik ve metafizik konusunda yazı yazmak için ilahiyatçı,kimyacı,astro fizikçi,fizikçi olmaya gerek yoktur.ayrıca isminin önünde Prof. yazmasıda gerekmez.belki yanlış tespiti vardır.unutmaki insan yanlışlarda doğruyu bulur.bende sizin ilahiyatçı olmanıza rağmen yaptığınız yoruma katılmıyorum. "elest bezminde" yaşananı hangi ayet ve hadise dayanarak ilk önce beden yaratılmıştır demenizi kabul etmiyorum.yazınızın sonundaki ne zaman bilmediğinizi bileceksiniz sorusuna da siz ne zaman bilmediğinizi bilip kibirden kurtulacaksınız diye aynen size iade ediyorum.Herşeyin eniyisini ALLAH c.c bilir vesselam.bende ilahiyatçıyım merak etme.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • sefa canım 12 yıl önce Şikayet Et
    devamını yazacaktım. devamını yazacaktım.ancak bir mani çıktı sanırım yazmamam gerekiyor. ilgili ayeti yazıp yorumu bitireceğim " biz göğü büyük bir kudretle bina ettik,biz onu genişleticiyiz" zariyat suresi 47 ayet.evrenin genişlediğini heralde inkar edebilecek fizikçi yoktur.çünki bu ölçülebilmiş ve deneysel olarak gözlemlenip kabul edilmiştir.evren genişledikçe kütleçekim ve zaman denilen (şimdilik) muamma değişkenlik göstermektedir.evren aklımızın idrak edemiyceği sonsuz büyüklükte ve madde de aklımızın alamıycağı kadar sonsuz küçüklüklerde olması muhtemeldir.daha önce atom fiziği vardı,kuant lar bulundu kuantum fiziğine geçtik belki 10 yıl sonra kuantum fiziğini de geride bırakacağız.hoş maddenin küçüklük sınırı gilbert mekanı denilen standarda indirgenmiş olsada.bunun değişmiyceğine kimsenin garanti vermesi mümkün olmaz.gilbert mekanınından daha küçük madde kütlesinin mekanın sonu olduğu kabul edilmektedir.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • deistik ilahiyatci 12 yıl önce Şikayet Et
    Kurana göre.... bir kere ruh Kurana göre bedenden daha önce yaratılmış değildir. Allah Adem'in önce bedenini yaratmış sonra Ona Nefes'inden Ruh'u üflemiştir. Ayrıca Hocam hakkaten siz neden psikiyatrik konularda yazmıyorsunuz:) Her şeyi bilmediğinizi ne zaman bileceksiniz:)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • sefa canım 12 yıl önce Şikayet Et
    yorumum. nevzat hocam konuyu açarak çok güzel şekilde açıklamaya çalışmış.gelelim zaman konusundaki çelişkiye. evrenin big-bang sonrası oluştuğunu artık kabul etmeyen yok.ve yapılan deneysel araştırmalarda elde edilen kesin verilere göre evren dediğimiz temaşa sürekli genişliyor.güneş sistemleri süpernova lar,pulsarlar ve hatta galaksiler. gelelim Kur'an ın mesajına "
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat