Kadınlara ne oldu da böyle oldular?
Kadınlara ne oldu da böyle oldular?
Zuhruf sûresi 18. âyet-i kerîmede kadınların yaratılışları ile ilgili çok önemli ipuçları var. Rabbimizin kadın tarifi var. Ancak günümüz kadınları bu tarife pek uymuyor...

Yorumlar51

  • Selcan 5 yıl önce Şikayet Et
    Arap kadinları fazlaca süse önem veriyor. Guzelliginden baska bir seye güvenmiyor. Turk kadıni asildir
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Esra 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne asili Allah aşkına? Bırakın şu nutuklardan öğrendiğiniz süslü cümleleri.. Dışarda yürürken yanlışlıkla koluna çarpsan, saç başa kavga edecek "sözümona asil(!)" kadınlarla dolu ortalık. İşyerinde entrika, arkadan iş çevirmenin bini bir para. Evdekini sorsan dedikodudan, gündüz kuşağı programından, instagramdan kendini alamaz. Hani nerde o asil kadınlar, ben mi göremiyorum?
  • ali veli 12 yıl önce Şikayet Et
    --. (Mirac gecesi Cehennemi gösterdiler, çoğunun kadın olduğunu gördüm.) [Tirmizi]
    Cevapla
  • fethi korkmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    Ahmedi'ye Hm'a:). Hemen BAYAN mürşid'inin,tasnifinde ki emri benimseyip, erkek-adam çerçevesinde yorumlarında evrilme yaşanmış:) İçinize giren "BAYAN MÜRİD"inizin ruhunu kovun,titreyip kendinize gelin AZİZİM:) Yancısı olmadığınız cümlelerle,sesleneyim ki,belki etkisi olur:)Selam aydınlı bin yaşayın emi:)
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • müge yapıcı 12 yıl önce Şikayet Et
    Süslenmenin Sınırı Nedir?. Kadınlar tabi ki süslenmeli. Ama her şeyde olduğu gibi makul ölçülerde. Orta yolu tutturmak lazım. Süslenirken harcanan zaman kişinin kulluk için harcadığı zamandan daha fazla, süslenmek için harcanan para hayır için harcanandan daha fazla olursa dengeler bozulur diye düşünüyorum. Bir de kadınlar olarak süsü sadece kendi evimize has kılmak, sokaktaki kıyafet, hal ve hareketlere dikkat etmek lazım. Ayrıca süsü birbirimizi değerlendirme ölçütü yapmayalım. Güzel ve bakımlı olanların daha önemli olduğu gibi bir yanlışdan korunmak lazım. Çünkü Rabbimiz bizim dış güzelliğimize değil kalplerimize bakar.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • ARMADA2008 12 yıl önce Şikayet Et
    Kavgacı-Bakımsız. Merhaba Gerçekten çok önemli konuları sorguluyorsunuz,ben evinden bahsedeyim, Eşim çarşaf giyiyor,yani kendince çok mümine birisi. Ama evde rakibiz,kavgamız eksik olmaz,hatta öyleki hac da bile kavga ettik, Birde kabe ye bakarak beni umreyede getireceksin değilmi,diye soruyor. Gündüz işte dışarda bir süre şeyle mücadele ediyorsun evde 2.raun başlıyor, Çocuklar olmasa kesinlikle sonlandırırım, İkici bölüm bakım,çok önemli,erkeklerin gözü dışarda diyorlar,bembeyaz bakımsız saçlar, Evde bir güzellik görmüyorki ne yapasınlar. Hangi erkek evden çıkarken kapıda güzelyüzle uğurlayan,akşam güzellikler içinde kapıda karşılayan kadından kim memnn olmaz,kim özlemezki. Saçları bembeyaz,kuaföre git derim,seninkide beyaz beni seveceksen böyle sev,vsvs. Adına ne dersiniz bilmem ama karı koca ilişkileri sorunlu,pazarlıklı,inanın az bile yazdm. Müslüman erkekler böyle güzellikleri hak etmiyorlarmı.
    Cevapla Toplam 18 beğeni
  • ahmet çebi 12 yıl önce Şikayet Et
    nefse hoş gelen yazılar. sıradan bir erkeğin Maraşlı'nın yazıları gururunu okşadığı, kendisini kral gibi gösterdiği, karşı cinsi olan kadınları kendisine köle olarak gösterdiği için Maraşlı'yı tebrik etmesi normaldir. Ama adamlar gerçekleri daha çok severler. nefisleri kabartılacak diye de toplumun en önemli temeli olanı kadının yerden yere vurulmasını hoş karşılamazlar. toplum sağlam kadınlar üzerinde yükselir, ezilen kadınlar üzerinde değil.
    Cevapla Toplam 12 beğeni
  • meltem akın 12 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle katılıyorum... bu yazının kadınlara haddini bildirmekle ne alakası olduğunu anlayamadım.kadının bakımlı olması gerektiğini söylüyor bir bayan olarakta katılıyorum.kadınlar süslenmeli ancak süsünü helal kişilere karşı.bir bayan güzel elbiseler takılar kokular içinde güçünün yettiği kadar özellikle eşine karşı olmalı calışanı ev hanımı farketmez.kadın doğası cok farklıdır erkekler kendi gibi düşünmesin Allah ince bir ruh haliyle yaratmış kadını ancak ince ruha aykırı yaşam kadını cirkinleştirir kötüleştirir
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • emiirrhan 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın: Ahmet Çebi...!!!. Bu yazıyı yazanın kim olduğundan ziyade neler yazdığı önemli. Bizim gibi gönlü derin gaflet uykusunda olan beşerler belki bir nebze olsun uyanır diye yazılan yazılar bunlar. Kadınların toplumda nasıl ve neyle veya nereleriyle söz sahibi olduğunu televizyonlardan, dergilerden, internetten ..vs.lerden görüyoruz. Taksim meydanında herşey aşikar ve alenen yapılıyor artık. Senin kadının toplumda söz sahibi olmasından kastın bu herhalde. Eğer kadınlar toplumda böyle söz sahibi olacaksa MARAŞLI dan daha çok onlara ve senin gibi düşünenlere haddini bildiren yazılar okuruz. Unutma ki sana da farz. EMRİBİLMA'RUF NEHYİ ANİLMÜNKER(iyiliği emret-kötülükten sakındır.))))))
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • ahmet çebi 12 yıl önce Şikayet Et
    sanki bir erkek yazmışcasına. kadınlar toplumda söz sahibi olmaya, ayakta durmaya başladıkça onlara haddini bildirmeye çalışan bir Maraşlı yazısı hep oluyor. çok zorlama, ispatları mesnetsiz yazılar.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mikail 12 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef yine kadınlara yaranamıyorsunuz?. güzel sözler ile kadınları yazmışsınız oysa,hatta ince ince erkekleri odunsu hanımları cici göstermişsiniz, nedense erkek egemen toplum klişesi ile yorumunuzu derhal ipe götürmüş hanımlar, beyler ise tebrik etmiş. Ve ben de tebrik ediyorum yine. Acaba erkek egemen toplum gerçeğinde hanımlar nerede? Başrolde mi figüran mı? Elbette başrolde, kim ne derse desin benim inancım şudur: Fatihi hocaları değil, istanbulu fethedeceksin diye ninnilerle büyüten, istanbul bekliyor sen uyuyormusun diye sabahın 5'inde kaldıran ANNESİ yetiştirmiştir. Stalini, saddamı, ömer şerifi, Said nursiyide annesi yetiştirmiştir. Özet: Dünyayı yöneten eller, beşik sallayan ellerdir. Hanımlar hiç şikayet edip mızmızlanmasın, dünyanın iyi halide kötü halide onların eseridir.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • hanif koray 12 yıl önce Şikayet Et
    kadınları ve erkekleri bu hale humanizm getirdi. laiklik-demokrasi-liberalizm. teslisinin hümanizm tanrısını önce erkekler icat etti. şeytan insanların mallarına ve evlatlarına ortak olmak üzere boş vaatlerde bulundu. harut ve marut seneviyye tanrısı da, teslisin tanrısı da insanlara düşmandır. erkeği kadına, kadını erkeğe karşı kışkırtır. hayatın özünün, şeytani kibir ve kıskançlıkta saklı olduğuna herkesi inandırır. hal böyle olunca, insan insanın kurdu olunca, sen ne duruyorsun, sen de kurt ol, hayat bu der.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mehmet Yeşilyurt 12 yıl önce Şikayet Et
    Hanımlar merak etmeyin. Feride bir karşılık yazısı yazar siz de rahatlarsınız, denge sağlanmış olur :) Hem burada bence haklı-haksız gibi bir durum yok. Erkekleri savunanların da doğruluk payı var kadınları savunanın da. aramızda anlaşırız bi şekilde :)
    Cevapla
  • Ahmet Ahmetoğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    güzel cevap:). Anlayana güzel cevap olmuş:)
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • fethi korkmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    Bab-ı esrar Hm'a. Evet haklısınız,Sayın Maraşlı,tesbit ettiğiniz gibi birisine,Allah'a yaranmak için gayret sarfediyor,öğüt veriyor. kaliteli yorumculardan "aydinli"nin yerinde tabiriyle xxx muhibleri cemiyetinin müridi de sizin gibi "Azizim" en çok kullandığı sözcüklerden biri.Yoksa aynı kişimisiniz?:)Uslubunuz da birebir örtüşüyor da:)Selam. Sayın Maraşlı yüreğinize sağlık,yazılarınızın etkili olduğu,yapılan yorumlardan aşıkar.Saygılarımla.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Ayse Demir 12 yıl önce Şikayet Et
    Degerli Sema Hanim, -2-. Listeyi uzatmak tabi ki mümkün. Yazilarinizi yazarken erkek egemen bir toplumun ve erkek egemen hale getirilmis bir dinin-bunun daha hz. Ömer döneminde basladigini söyleyebiliriz(mehir hadisesi)- bir de bazi ailelerde üstüne gecim yükü yüklenmis mazlum kadinlari oldugumuzu aklinizdan cikarmamanizi tavsiye ediyorum. Ayrica ayetleri ucundan tutup yorumlamak yerine tefsirlerden, hadislerden ve islam alimlerinden kaynak göstererek yazarsaniz daha uygun olacagi kanaatindeyim. Bu tarz yaklasimlar genelde kafa karistirmaktan öteye gitmiyor cünki. Yapamiyorsaniz ayetlerden hic alinti yapmayin daha iyi. Hadisler de cok zengin bir kaynak niteliginde ve yorumlamasi cok daha kolay ve sorunsuz.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat