Yasaklanmadan kadına şiddet bitmez!
Yasaklanmadan kadına şiddet bitmez!
Kadına şiddeti önlemek için tedbirler konuşuluyor. Hapis cezası, kola bileklik, psikolojik yardım gibi. Haber 7 yazarı Maraşlı'ya göre ise o yasaklanmadan şiddet bitmez!

Yorumlar47

  • zehra yavuz 12 yıl önce Şikayet Et
    Bilge Han, yüreginize saglik.... Kacirdigim yorumlarinizi sonradan okudum. ASIL siz burada yazarlik yapmalisiniz...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • reyyan gül 12 yıl önce Şikayet Et
    bayanlar yine kızmış.... sema maraşlı hanımefendiye kesinlikle katılıyorum.bilakis bir kadının ağzındanda bu sözleri duymak bir kadın olarak beni çok mutlu ediyor. mutlu bir evliliğim var ve bunda da sema hanımın katkısıda coook. bir hatun olarak saygı deger eşime nasıl davranmam gerekiyorsa bana yolunu gösteriyor. ama nedense buna bayanlar cok kızıyor.. anlayamıyorum? bu arada sema hanımın yazılarını kadınların çay saatlerinde. aile toplanatılarında (kadın ve erkeğin olduğu)okuyacagım ki toplumumuza empoze edilen bu çirkin oyunun aydınlatılabilmesine bende bir katkı sağlıyabileyim not: bu bir çağrıdır bana katılan herkes lütfen bunu yapsın
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • Gökhan SERT 12 yıl önce Şikayet Et
    Muhteşem bir yazı. On üzerinden on diyorum. Ağızınıza, gönlünüze, kaleminize sağlık diyorum. Adeta düşüncelerime tercuman olmuşsunuz. Bu yazı üzerine ekleyecek hiçbirşey kalmamış. Teşekkür ederim...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • muslums27 12 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bakış açısı ile yazılmış doğru bir yazı. Sabah akşam TV'lerde kadına şiddet konuları işleniyor.Halbu ki herkesin atladığı bir nokta var.Türkiyede sadece kadına değil,İNSANA şiddet var.Her gün insanlar kendilerini ve birbirlerini öldürüyor.Resmin tamamına bakmaktan aciz insanlar,(bekara karı boşamak kolay) atasözündeki bekar'ı oynuyor.Adam karısını,çocuklarını ve kendini öldürürken,bunu sadece kadına şiddet olarak algılarsak,hiç bir çözüm bulamayız.Fuhuş,zina zirveye ulaşmışken.Çocuklar kaçırılıp tecavüze uğruyor iken,Ahlak sadece kavram olarak kalmış iken,soruna sadece Kadına şiddet olarak bakmak,görmezden gelmektir.Görmek istediği gibi görmektir.
    Cevapla
  • Bilge Han 12 yıl önce Şikayet Et
    Hayretler içindeyim.... Yazınızı hayretle okudum Sema Hanım. Demek kadınlar dayak yemek istemiyorsa sussun, demek kadın dayak yerse de bu haber yapılmasın, demek kan kusup kızılcık şerbeti içtik diyelim. Kadın şiddet gördüğünde, öldürüldüğünde, bıçaklandığında; bunlara çözüm olarak bu tür olayların haber yapılmamasını nasıl önerirsiniz. Uyguladığı şiddetin hiçbir sonucuna katlanmayan erkek buna devam etmez mi? Hak etmiştir mantığını kullanırsak; erkek hakettiğinde kim şiddet uygulayacak ? Ensest ya da tecavüz haberleri yapılmıyorken de, diziler de konu edilmiyorken de; bu olaylar Türkiye gerçeğidir ve bunları görmezden gelmek üstünü örtmek sorunu çözmez. Demek erkeklere dizilerde hakaret ediliyor. Ama kadının yaşadığı şiddet hayatın gerçeği. Yazık ki böylesi bir yazıyı bir kadının kaleminden okuduk . Ve bu yazıya itiraz eden bir Allahın kulu erkek çıkmadı. Biraz empati lütfen. Siz erkekler; 3 adım arkanızdan yürüyen değil; hayat mücadelesinde sizinle yanyana el ele yürümek isteyen kadınları kabullenin artık.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • hanif koray 12 yıl önce Şikayet Et
    kadın diye soyut bir varlık yok. kadın ya annedir, ya ninedir, ya evlattır, ya teyzedir, ya haladır, ya komşudur... yani akraba içinde somut bir kişi olarak ancak vardır. akraba içinde eğer valiseyn iseler, onlara öf bile denemez. üzerlerine rahmet kanatları gerilir, onlar bana çocukluğumda merhamet gösterdikleri gibi, sen de onlara rahmetini ver diye allaha dua edilir. yok eğer akraba, komşu vb. yakınlar ise, üzerimizdeki hakları pek çoktur. kadın veya erkek, aileyi-akrabayı, aileyi, sılayı terkederek özgürleşemez. bu ancak humanın özgürleşmesi olur. kadın soyut bir varlık olarak kurgulanır, sonra da bir tanrı gibi, o baştan yaratılmak fikri ile, güya özgürlük tanrıçasının bir numunei timsali olarak takdim edilirse, bunun sonuçlarına herkes katlanmak zorunda. sonuç vahşetten başka bir şey olamaz.
    Cevapla
  • vehbisercan 12 yıl önce Şikayet Et
    Planlar işledi, medya çalıştı!. Medya ile ahlaksızlaştırma ve içten çökertme planları işledi, diziler oynadı... Sema Hanım tespitleriniz ve yazınız için teşekkür ederiz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ayşe Kuruçay 12 yıl önce Şikayet Et
    Pes!!!. Bu son artık sizi kesinlikle okumayacağım.Otobüs duraklarında kadınların sırtından bıçaklandığı, çocuklarının gözünün önünde annelerin defalarca bıçaklandığı, boşandığı karısı üzerinde hiç bir maddi manevi hakkı olmayan erkek müsfettelerinin karılarını kestiği bu ülkede siz hala kocanıza itaat etseydiniz bunlar başınıza gelmezdi, erkek düşmanlığını bırakın da başınıza bunlar gelmesin anlamında şeyler yazıyorsunuz.Pes!!!Ben de Başbakınımız gibi size gidiniz işinize diyorum...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • efe 12 yıl önce Şikayet Et
    serra türk,siz bir kaç meseleye bir pencereden bakıyorsunuz. baktığım yer 30 senelik geçmişteki bütün çevremin,ahalinin ,meselelerin, özü,ve bugün.dikkat edilmesi gereken ise önümüzdeki 20 senelik genel gelecek...toplumsal olayları bütün değerlendirildiğinde şimdi ekilene çok dikkat edilmesi gerekiyor.20 sene sonra başka başka korkunç şeyleri duymak zorunda kalırız.şu anda hayattan canlı bağlantı istersen,kendi bulunduğum noktadan,umutlu olmak lazım derim ama gerçekler olgular çok başka.
    Cevapla
  • hanif koray 12 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi, laiklik ve human haklarını da yasaklamak lazım. demokrasi zaten içi boş, gene ekonomik ve siyasi gücü olanın düdüğü çalıyor. laiklik, dine savaşın batıdaki tarihidir. her türlü hayvanlaşmanın serbest olması için, laiklik ihdas edildi. çünkü insan insanın kurdu idi. tanrı, din, aile hayvanlaşmanın önünde engel idi. roussenun dediği gibi civilizasyon insanı hayvanlaştırdı, daha insanileştirmedi. human hakları da, demokrasi ve laikliğin temelinde vardı. tanrıya karşı, şeytan promete olmak gerekiyordu. tanrı değil, şeytan insanın dostu denmişti. hatta hikayeyi tevrat böyle anlatmıyor muydu? o halde şeytan ve human el ele vermeliydi...
    Cevapla
  • Uğur KÖSEOĞLU 12 yıl önce Şikayet Et
    Yavuzhan arkadaşa-2-. Yavuzhan yazıyı dikkatlice okusaydın öncelikle son dinin Peygamberine -peygamber efendi- sözünün ne kadar saygısızca ve adeta küçümser gibi konusmana takıldığımı anlardın kadına şiddet meselesi ise sence yada bencedir orası tartışılır ama tartışılmayacak bir şey varsa oda saygıdır hele bu saygı konusu Peygamber efendimiz (SAV)ise.
    Cevapla
  • Şemseddin Ay 12 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler. Hürmetlerimizi arz ediyoruz size efendim.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • efe 12 yıl önce Şikayet Et
    eskiden annesinin kışkırmasıyla, başlayan ifadenizin belirttiği. 10 15 sene evvelki tarihlerinde geçen, kazanılmış bir özgürlük,bağımsızlık zaferi...
    Cevapla
  • veysel 12 yıl önce Şikayet Et
    Alkol Yasaklanmalı. İşin özü bir toplum İSLAM'dan ne kadar Uzaksa o kadar zulum olur.Sema Hanımın tesbitleri doğru Alkol'ü yasaklayacaksın Eğitim Müfradatında İslam İlimleri okutulmalı Kur'an,Hadis,Siyer,İlmihal.Kadın ve Erkek birbirleri üzerindeki sorumluluklarını bilecek bilmez ise Herşey olur.
    Cevapla
  • efe 12 yıl önce Şikayet Et
    serra türk. ortada bir tane akrabalık bağı bıraktınızmı merak ediyorum.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat