Öğrenci parayı seviyor! Suçlu kim?
Öğrenci parayı seviyor! Suçlu kim?
“Oku adam ol” yerine “oku çok para kazan” anlaşının sonucu: başarı paradan sonra geliyor. Huzur öğrencide yüzde 29,4, öğretmende yüzde 5,6 civarında...

Yorumlar13

  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Ya sabır. İlim,irfan,terbiye ocaklarından çıkan öğrencilere öğrenci demek için bin şahit lazım. Bunlar acaba kabalaşmak,hayvanlaşmak,azgınlaşmak için mi okula gidiyorlar? Ne konuşmaları konuşma, ne yürümeleri yürüme,ne oturmaları oturma,ne kalkmaları kalkma.Son derece kabalar.Yürürken insan gibi değil öküz gibi yürüyorlar.Yol ve yer verme diye bir şeyden haberleri bile yok.Medeni ve insani davranışların okuldan önce evde verilmesi gerekiyor.Demek ki bunların anne ve babaları da öküz.Geçen gün otobüste ondört yaşlarındaki sırtı çantalı çocuk azmanına rastladım.Hayvan gibi cüssesi ve sırtındaki semeriyle arkaya tarafa doğru yara yara ilerledi ve boşalmakta olan hızla yere önündeki kadını yana iterek lap diye kendini bıraktı.Halbuki oraya o kadın oturmaya çalışıyordu.Dayamadım,gözüm döndü kalk ulan it dedim,yine ben kötü oldum,bir gence nasıl hakaret edermişim. İnsan silahı çekip bir kişiyi vurduğunda artık ikinci üçüncü dördüncü fazla farketmezmiş.Benimki de öyle oldu.Allah sabır versin herkese
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Pisliklerle uğraşılmaz.. Azmış kudurmuş öğrenci müsvettelerini okullarda tutmak için ısrar etmenin yararı değil zararı var.Bunlar zaman içinde düzeleceklerine,okuyup adam olacaklarına,okuldaki diğer çocukları da bozuyorlar.Bu sözde öğrencilerin yerleri okullar değil pskiyatri klinikleridir.Bu azgınları okullarda tutmaz,kapının önüne koyarsak,bunlar daha kötü olur,milletin başına bela kesilirler diye düşünenler diğer öğrencileri neden düşünmüyorlar.Bu azgınlar için azgınlıklarını deşarj edecekleri başka mekanlar,başka yöntemler bulmak gerekiyor.Eğitimciler biraz da bunu kafa yorsunlar.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Eşeklik baki kalıyor.. Herşeyi eğitim sistemine yüklemek doğru değil.Bu mantıkla sanki bu çocuklar evlerinde çok iyi aile terbiyesi alıyorlarmış da okulda aldıkları eğitim onları bozuyormuş gibi bir anlam çıkıyor. Çok insan tanıdım bunlar dışarıda neyse evde de aynılar.Çocuklar evin çocuğu değil adeta kralı,ana ve babaları da onlara palyoçoluk yapan insanlar. Bazı evlerde küfür kıyamet gırla gidiyor.Hiç kimsenin kimseden utanması sıkılması yok. Çocuklar,gençler sokakta,köprü altında,kahve köşelerinde arkadaşlarıyla nasıl konuşuyorlarsa evde de öyle konuşuyor ve haraket ediyorlar.Bu çocukları şımartan,tepelerine çıkartan,yüzsüz ve yılışık yapanlar anne ve babalarıdır.Öğretmenler ne yapsın bu azgınlara? O anne ve babalar eğitimli,tahsilli olsalardı bu çocuklar da azgın olmazlardı diyecek olanlar hiç ağızlarını açmasınlar. Doğru dürüst okul yüzü görmemiş bir boyacının,bir çobanın evladı insan insan evladıyken,bir mühendisin çocuğu azgın olabiliyor.İnsanlık,adamlık okulla,diplomayla ilgili bir şey değil.
    Cevapla
  • fatih karaca 12 yıl önce Şikayet Et
    ön yargı!. sayın editör acaba gerçekleri yazdığım için mi yayınlamıyorsunuz?sayın yazarsınıf ortamında fermuarını açan öğrenci hiç mi görmediniz?sayın yazar sınıf ortamında hemcinslerini ve karşı cinsi taciz eden hiç mi görmediniz?vs. vs.
    Cevapla
  • Ahmet Ar 12 yıl önce Şikayet Et
    AH!. Ben de öğretmenim. Bazen ümitlerimi kaybediyorum. Hislerim başlıkta. Teşekkür ederiz Meryem Hanım.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Bab-ı esrar 12 yıl önce Şikayet Et
    bence bu iyi hali anketin. Aslında durumun daha da kötü olduğunu duyuyorum. Öğretmeninin karşısında sigara içen, tehdit eden öğrenciden, kürtaj yaptırana neler neler... Kısacası öğrenci eski öğrenci değil, herkes bunu iyi öğrensin.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • kadir aslan 12 yıl önce Şikayet Et
    Durum sanıldığından daha kötü. Öğrencilerin önemli olduğunu düşündüğü şeyle önem verdiği şeyde çelişki var sadece. Düşünmekle olsaydı hindi alemin kralı olurdu. Eyleme bakmak lazım. Ama şu da gerçek. Eğitim sistemimiz çocuklarımızı aptala çevirdi. tamamen zombilerin yetiştirdiği neozombilerin devrini yaşıyoruz.ideal yok tarih bilinci yok, hayat görüşü yok. kapitalizmin sarhoş ettiği, sorgulamadan tüketen, sınav hendeklerinden atlata atlata ruhen sakat edilen bir gençlik var. Yeni nesil bağımlıdır. tedaviye muhtaçtır.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • yunus sirin 12 yıl önce Şikayet Et
    Anketörler yoluyla hazırlanmayan anketlerin. ne geçerliliği olabilir ki?
    Cevapla
  • Bab-ı esrar 12 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenci tabii ki parayı sever. Neden sevmesin ki? Artık ülkede her şey parayla dönmüyor mu? kimse parası olmayana bakıyor mu? kadınlar bile artık yaşlı çirkin demeden paralı erkek buldular mı sarılmıyorlar mı dedeleri yaşındaki adamlara. Çağın gerekleri bunlar kardeşim. hepimiz ama hepimiz parayı seviyoruz. eğiri oturup doğru konuşalım. Saygılarımla.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Mehmet Yenici 12 yıl önce Şikayet Et
    Çağdaş Öğretmen!. Sözüm ona çağdaş olan öğretmenlerin verdiği cevaplar kendi yaşantıları ile orantılı olabilir. Hani "düzeyli birliktelik" diyorlar ya! Zinanın adı bu olmuş. Onca dizi ve filme rağmen gençleri fazla bozamamışlar demekki. Okul ve öğrencileri konu alan dizilerde ders çalışan görmek ne mümkün! Hemen hepsi kim-kiminle ne yapıyor, kim kiminle çıkıyor, hangisi hangisinin BOYFİREND'i formatında. Bu sonuçlar yine iyi çıkmış. Gençlerimizi yoldan çıkartmak için her yolu deniyorlar. İnşaallah başarılı olamayacaklar! Saygılarımla.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ERTAN CURA 12 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl Yani?. Bu ankete bir öğretmen olarak katılmıyorum. 25 ilde yapılan bir anketi tüm ülkeye göre yorumlamak yanlış. Bu bir sosyolojik araştırma. Seçim sonucu değil. "Öğretmen, öğrenciye güvenmiyor, tanımıyor, algısı önyargılı." cümlesi yanlış. Yazar ana fikir olarak haklı. Ama anket yetersiz.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • nakkaş Hacı 12 yıl önce Şikayet Et
    İlginç. Aslında bunun suçu biz velilerde azizim.bir de medyada.Parayı güç olarak gösteren,bilgiyi ve eğitimi hiçe sayan bir zihniyetin ürünü.Dizilerde hep iş adamları,villalar, lüks arabalar ve ciddi bir israf sergileniyor. hangi genç etkilenmez? Güzel tespitler. teşekkürler.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ahmet saygıner 12 yıl önce Şikayet Et
    Eğri oturup doğru konuşalım. Televizyonlara bakın,parayı ve gücü ''her şey'' olarak sunan dizilerle dolu.Gazetelere bakın,magazin sayfaları pırıltılı(!) hayatları gençlere çarşaf çarşaf sunuyor.Manşetten haber veriyor 300 bin satan gazetemiz:Yoğun bakımda tecavüz!Haberin hemen üstünde de başka bir haber(!):Dekolteli manken yatak maceralarını ifşa ediyor.İnterneti saymıyorum bile,arka plandaki asıl tehlike o.Medyanın gençler üzerindeki tesiri malum.Gençleri kim eğitiyor acaba?Öğretmen mi medya mı? Öğretmenini model alan genç mi kaldı Allahaşkına? Aile kavramı da zaten aynı sebeplerden yok olmuyor mu? Boşanmalar,kadına şiddet durup dururken mi arttı sizce? Nesiller mahvoluyor.Ne zaman göreceğiz bu gerçeği?
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat