''İslamcı Burjuva'' nasıl doğdu? - 2
''İslamcı Burjuva'' nasıl doğdu? - 2
Hanımları örtülü, sekreterleri mini etekli. Marka giyiniyor, ‘dikkat köpek var’ yazılı villalarında yemekler, partiler veriyorlar! Dini kimlikleri üzerinde kambur gibi duruyor.

Yorumlar15

  • şakir yüksel 12 yıl önce Şikayet Et
    samimi müslümanlığı kurumsaltırmalı:. eğer samimi müslümanlar kendi geddolarından çıkıp bu işe dur demezse, yazıda anlattığınız hristiyanlık benzeri islam hakim olacak.28 şubat evvelindeki vakıflar, kurumlar, dernekler, sohbet halkaları kayboldu. samimiyetin yerine haramiyet aldı. aslında samimi insanlara bir şey olmadı, ornlar yine samimi. fakat onlar kabuğuna çekildi, bit yavrusu kıvamında olanlar fırsatçılık yaptı.
    Cevapla
  • Aykut Sunguroğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Hayret şimdi mi aklınıza geldi?. 2009 yerel seçimlerinden önce Saadet Partisi yetkilileri bu konuyu gündeme getirdiğinde iktidar düşmanlığı ile suçlanıp adeta söylediğine ve söyleyeceklerine pişman ettirilmeye çalışılmıştı. O zaman ki "cip" muhabbeti adeta cinnet haliyle izah edilmişti.Şimdi ne değişti peki? Ama bir dakika değişen oldu. O dönemde Saadet Genel başkanı ve tayfası şimdi yoklar.Rahat olabilirsiniz dostlar...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mermus 12 yıl önce Şikayet Et
    aynı ebenin doğurttukları. sol kesimde benzer dönüşümü geçirdi.yılmaz güney'in, filmlerinde aşşağılayıp yerin dibine geçirdiği, havuz başında , kumsallarda, diskolarda içki içip tepinen tipleme bu gün sol partilere oy yağdırıyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • cevdet tokat 12 yıl önce Şikayet Et
    Ebu Zer Gıffariler nerede?. Bu gidiş geçmişte de böyle oldu. Hz.Osman döneminden itibaren fetih ve ganimetlerle zenginleşen islam toplumu, Muaviyeyle beraber emevi iktidarının etrafına çöreklenerek Bizans sultanlarını aratmayacak şatafat içinde yaşadılar.Bu duruma karşı çıkan Gıfarlı sahabe Ebu Zer ise saltanat kıskacında çocuklarıyla beraber Rebeze çölünde sürgünde açlıktan can verdi.Gelin Ebu Zer Gıfarinin hayatını bir defacık okuyalım.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Serhat Bayrak 12 yıl önce Şikayet Et
    doğru bir analizde bulunduğunuzu düşünüyorum. Lakin,yanlış limana yelken açılmış olduğu da bir gerçek.İslamın değerlerini kendi içinde özümseyememiş bu tür kişiler,elit tabakanın bir payandası olmak yolunda ilerlemektedirler.Kendi benliklerine islamın insanı onurlu yapan kişiliğini yerleştirmeleri,ahireti daha çok düşünmeleri içerisinde bulundukları sarmaldan kurtaracak bir reçetedir.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • aydın temel 12 yıl önce Şikayet Et
    din ehl-i dünya gibi yaşamaktan alı koymalı. eğer alıkoymuyorsa ve zenginleşen dindarlar ehl-i dünya gibi yaşıyorsa bu onların günahkarlığı ile ilgili bunu islamsı burjuva veya sosyete diye islamla birşekilde ilişkilendirmek.islama zulümdür.o yaşam tarzı isterse türbanlı olsun isterse açık normal insanlardan izoleli bencil bir hayattır ve islamın kesinlikle redettiği bir hayattır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    İSLAMDA BURJUVAZİ VE SINIFI YOKTUR.-4/Düzeltmedir. Bu durumda islamı gereğince anlayıp içselleştirememiş olan çıkar çevrelerinin,cilalayıp boyalayarak sundukları bir özentiden ibarettir burjuvazi.Ki,sonucu ahiret için felakettir.Dahası ahireti bırakıp dünyayı tercihtir.Ki,büyük aldanıştır.Asr-ı saadetten günümüze kadarki İslam dan sapmaların çoğunun kaynağı olsa gerektir diye düşünüyorum.Kimi kendi şahsi çıkarına kimi aşireti ve kabilesi çıkarına kimiside kendi kavmi ve milliyeti çıkarını bahane ederek insanları sömürme ve kendi çıkarına yönlendirmeye yeltenmişler ve devamda etmektedir.Yani kısaca -burjuvazi- İslam da yeri olmamasına rağmen islam toplulukları için büyük tehlikelerin başında gelmektedir.Belkide asrımız için en tehlikeli olanlarındandır.Ki,Allahın(cc)halis kullarının/TAKVA SAHİPLERİNİN İHLASLI ve iyi niyetli olanların nefretle kaçındıkları bir şeydir burjuvazi..VesSELAM
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • umut beydağı 12 yıl önce Şikayet Et
    müslümanların vicdanı köreldiği için bu sınıf doğdu. bütün müslüman alemi kan ağlarken, Allah'ın kendi fazlından vererek denediği zengin müslümanlar, kardeşinin ihtiyacını karşılamak yerine ...ının keyfine baktığı için bu sınıf doğdu. ALLAH BUNUN HESABINI SORAR.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • furkan demir 12 yıl önce Şikayet Et
    Ne hale geldik. Deveye neden boynun eğri demişler, o da; nerem doğru ki demiş... İslamdan İsim, Kurandan resim, Müslümandan cisim kaldı hepimize geçmiş olsun. Gerçek müslümanlığı yaşamak avucunun içinde ateş tutmaya benzer bu devirde! Çalıştığın yerde beş vakit namaz kılmak, bir ortamda hakikatleri söylemek, evlenmek, para kazanmak, çoluğunu çocuğunu karma-eğitimli fuhuş yuvalarına göndermemek, haremlik selamlık olmak... Kurban olayım böyle müslümanca yaşayan müminlere ve müminelere... Bu düzenin neresi doğru ki...
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    İSLAMDA BURJUVAZİ VE SINIFI YOKTUR-4/Düzeltmedir. Bu durumda islamı gereğince anlayıp içselleştirememiş olan çıkar çevrelerinin,cilalayıp boyalayarak sundukları bir özentiden ibarettir burjuvazi.Ki,sonucu ahiret için felakettir.Dahası ahireti bırakıp dünyayı tercihtir.Ki,büyük aldanıştır.Asr-ı saadetten günümüze kadarki islamdan sapmaların çoğunun kaynağı olsa gerektir diye düşünüyorum.Kimi kendi şahsi çıkarına, kimi aşireti ve kabilesi çıkarına, kimisi de kendi kavmi ve milliyeti çıkarını bahane ederek insanları sömürme ve kendi çıkarına yönlendirmeye yeltenmişler ve devamda etmektedir.Yani kısaca -burjuvazi- İslam da yeri olmamasına rağmen islam toplulukları için büyük tehlikelerin başında gelmektedir.Belki de asrımız için en tehlikeli olanlarındandır.Ki,Allahın(cc)halis kullarının/TAKVA SAHİPLERİNİN/İHLASLI ve iyi niyetli olanların nefretle kaçındıkları bir şeydir burjuvazi..VesSELAM
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    İSLAMDA BURJUVAZİ VE SINIFI YOKTUR.-4. Bu durumda islamı gereğince anlayıp içselleştirememiş olan çıkar çevrelerinin,cilalayıp boyalayarak sundukları bir özentiden ibarettir burjuvazi.Ki,sonucu ahiret için felakettir.Dahası ahireti dünya için tercihtir.Ki,büyük aldanıştır.Asr-ı saadetten günümüze kadarki islamdan sapmaların çoğunun kaynağı olsa gerektir diye düşünüyorum.Kimi kendi şahsi çıkarına kimi aşireti ve kabilesi çıkarına kimiside kendi kavmi ve milliyeti çıkarını bahane ederek insanları sömürme ve kendi çıkarına yönlendirmeye yeltenmişler ve devamda etmektedir.Yani kısaca -burjuvazi- islamda yeri olmamasına rağmen islam toplulukları için büyük tehlikelerin başında gelmektedir.Belkide asrımız için en tehlikeli olanlarındandır.Ki,Allahın(cc)halis kullarının/TAKVA SAHİPLERİNİN İHLASLI ve iyi niyetli olanların nefretle kaçındıkları bir şeydir burjuvazi..VesSELAM
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    İSLAMDA BURJUVAZİ VE SINIFI YOKTUR.-3. Batıdan ithal olan,kent soylularına denilen,diğerlerini aşağılayıp kötüleyerek kendi çıkarları doğrultusunda kullanmayı hedefleyen BURJUVAZİNİN islamda yeri yoktur.İslam peygamberi(sav),karşısına gelip korkudan titreyen bir adama mealen şöyle buyurmuş:-Arkadaş,titreme!Ben kral değilim.Kureyş!ten kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum.-(ibni Mace)Anlaşıldığı kadarıyla islamda kibirlenip böbürlenmeye,büyüklük taslayıp karşısındakini aşağılamaya ve küçük görmeye kimsenin hakkı yoktur.Allah katkındaki üstünlük ancak –Allah kokusunda/ Allaha(cc)karşı takva sahibi olmadadır.Aşikare durum böyleyken, batıdan ithal edilen sihirbaz kelimeler sınıfında olan –burjuvaji-İslam yeri i olmayan bir mevhuma sarılıp,insanlara karşı üstünlük taslama ve onları kendi nefsi menfaatleri yönünde kullanmak ancak ve ancak yine batının alışkanlığı olan –sömürü düzenleri-nin bir parçasıdır.Ki tamamen sarılan sınıfın nefsinin/şeytanın saptırmasının son asırdaki yeni bir versiyonudur.VesSelam
    Cevapla
  • ekrem kehribar 12 yıl önce Şikayet Et
    nefis. bizler inandığımız gibi yaşamıyoruz yaşadığımız gibi inanıyoruz buda ılımlı islamı getiriyor hakikatlar rafta kalıyor.kuran rafta kaldığı gibi allah cc islam alemine, islami bir lider göndersin amin.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • and 12 yıl önce Şikayet Et
    kimler bunlar. hesapsız nasıl nereden kazandıkları belli olmayan bu insanlar hangi cemaatten dir bu belli sonradan görmeler.
    Cevapla
  • tankoy oytun 12 yıl önce Şikayet Et
    KAPILARIN NASIL AÇILIP KAPANDIĞINI DA BİLİYORMUSUNUZ.. müslümanım diyenin hepsi müslüman değil. standart harama açık müslüman portresine kapılar açılıyor da. allerjik olan nasıl kapıda kalıyor. muhammed kokusu azıcık varsa nasıl kapılar kapanıyor. gravatınızla onların öreği olmazsanız ekmek de vermezler. bir de sırtınıza çamur da sürerler. nereye gittiğiniz belli olsun.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat