Libya'da Dünya nasıl aldatıldı?
Libya'da Dünya nasıl aldatıldı?
Libya’nın işgal edilmesinin asıl nedeni petrol mü yoksa merkez bankası/bankacılık sistemi midir?

Yorumlar22

  • Sarcan 12 yıl önce Şikayet Et
    Mtin kardeş siz daha yorumun başlığında kaybediyorsunuz.... Söyledikleriniz doğru olabilir. Sizin bir kere üslubunuzda bir hata var. Siz kullandığınız üslubu kendinize yakıştırabiliyor musunuz? Karşınızdaki insanlara kullandığınız üslubun size karşı kullanılmasını ister miydiniz? Kaddafi diktatör olabilir. Yazıda Kaddafi savunması yapılmamış ki. Siz olayı mecrasında çıkartıyorsunuz. Fitne fesad kazanı kaynatıldığı müddetçe bir araya gelemeyen, maddi ve insan kaynaklarının büyük bölümünü 1. cihan harbi ve sonrasındaki kurutuluş mücadelelerinde yitirmiş zayıf ülkelerin idarecileri ne yapabileceklerdi? Kutuplardan birisine yamanacaktı. Libyanın yaptığı da Türkiyenin yaptığı da aynıydı. Şahsen Kaddafinin 74 Kıbrıs harekatı sırasında ülkesinin kaynaklarını Türkiye'nin kullanımına açmış olduğunu unutmayarak en azından ahde vefa göstermek lazım geldiğini düşünüyorum. Keşke Libyalılar birbirlerine düşmeselerdi. Bunlar biryana ben başbakanımızın dediği gibi NATO'nun orada ne işi olduğunu anlayabilmiş değilim. Siz anlayabildiniz mi?
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • metin yaman 12 yıl önce Şikayet Et
    Bilmişlik hastalığı. 12 Eylül 1980 öncesi vatansavar solcular Nato ve Amerikaya ateş püskürüyorlardı, peki çare nedir diye sorulduğunda Rusya ve Varşova Patkına girelim diyorlardı. Beyin hücreleri zedelenmiş bazı yorumcular da Kaddafi diktatörü ve işlediği zulümlere karşı çıktığımızda bizi hemen Amerikan ve Batı uşağı olmakla ittiham ediyorlar. Sizde, bilmeden Kaddafi sevgisi hastalığı olabilir beni fazla ilgilendirmez ama sizde olan hastalığın bende de olacağına hükmederseniz kul hakkını ihlal etmiş olursunuz. Ben ne Batılı ve Amerikalı zalimlere ne de şarktaki despot ve diktatörlere taraftarım Çünkü inandığım dinin kaide ve kuralları belli kime taraftar olacağım da belli...O hatasız ve kusursuz İlahi kaynaktan bir şeyler biliyorsanız eyvallah sizi dinlerim bilmiyorsanız bana felsefe yapıp nasihat vermeye kalkışmayınız çünkü felsefeye ihtiyacım yok.
    Cevapla
  • metin yaman 12 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Yılmaz, Osman Sacci ve saz arkadaşları. Dünyadan habersiz bütün malumatları şişirilmiş köşe yazıları veya Google olanlar bu yorumu okumasın. Kaddafi rejimi diktatör bir rejimdi. Hadiste, küfür devam eder ama zulüm devam etmez, Kaddafiye karşı tüm halk ayaklandı hiç bir batılı ülke onlara ayaklanın demedi kaymağını zaten yiyiyorlardı bir de savaş mı etsinler.Halkın kokusunu bile duymadığı doğal gaz İtalyaya akıyordu, petrol İngiltere Almanya ve Fransaya akıyordu. Libyanın bütün paraları İngiltere Almanya İtalya Fransa Amerika bankalarında idi. Libyadaki her şeyi elinde olan Amerika ve Avrupa neden savaş etsin diye hiç düşündünüz mü, tabi düşünmediniz. Yetmiyormuş gibi bana saldırıyorsunuz. Batı ve Amerikayı ve Libyayı bilen birisi olarak yazıyorum bu yıl yani 2011 yılı İslam Alemindeki tüm diktatörlerin tarihten silineceği tarihtir.İslam Alemindeki bu olaylar tesadüfi değildir. Tüm halk ayaklandı Avrupa ve Amerika da Kaddafinin çöküşünü anladı ve halka taraftar oldu olay bu kadar basit. Ayriyeten senaryo yazmaya gerek yok.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • osman sacci 12 yıl önce Şikayet Et
    olayın özüne baksanıza bence. 4000 km yada metre ne farkeder yazıda anlatılanlar yani libya işgalinin asıl sebebi ve batı dünyasının sırf para için yamyamca insan katletmesi rezilliği önemli olan. bazıları da batı muhipliği yüzünden hemen yazara saçma sapan eleştiriler yapmaya çalışıyor galiba.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Ahmet Yılmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    Metin Yaman konuyu saptırma. abartılı değilmiş demek ayrıca koca yazı içinde bula bula bunu mu buldun? ya okuduğunu anlamıyorsun ya da bile bile konu saptırmaya çalışıyorsun. yok boru 4000 km etmezmiş yok para bu kadar etmezmiş rakamlara ne takıyorsun büyük resme baksana? konunun bütününde ne yazıyor? senin bahsettiğinle konu bütünlüğü arasında ne alaka var?
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Sarcan 12 yıl önce Şikayet Et
    Eleştri yapılırken biraz insaflı olmak lazım.. 20-30 yıldan beri devam eden bir proje. Senede 1-1,5 milyar dolarlık yatırım yapılsa o rakama ulaşılır. Rakam abartılı değil. binden fazla mderin kuyudan çıkartılan binlerce metreküp/saatlik debili suyun 4 mt. beton borulardan oluşan ana hatlar ile Libya şehirlerine dağıtılması için binlerce depo, pompaya ihtiyaç duyulur. Yorumcunun tanıdğı teknik müdür projenin tamamını gezmiş mi? Belki de küçük bir beldeye ait tali borulardan teşkil kısmını gezmiştir. Google niye küçümseniyor ki. Google da konu ile ciddi teknik bilgiler bulmak da mümkün. Bölgeyi gezenlerin anıları da mevcut. Çapraz sorgular ile ayıklama yapılırsa zengin bir veri tabanı. Libyanın güneyindeki çöllerden çıkan suyu Libya şehirlerine ve tarım alanlarına dağıtmak için kurulacak olan şebeke düşünülecek olursa 4000 km.lik mesafe de abartılı değil. Ne demek Türk usulü profesör? Arkadaşın kendisi Fransız galiba!...
    Cevapla
  • Dr. Çetiner 12 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara genel cevap. Yorumda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Öncelikle şunu söyleyelim boru hattıyla ilgili rakamlar projeyle ilgili çeşitli sayfalardan teyid edildi. Siz de bakabilirsiniz. Diğer mesele; listeyi Libya'da TC Büyükelçiliğinde ateşe olarak görev yapmış sevdiğim bir ağabeye danıştım. Kendisinden Kaddafi'nin yönetim anlayışıya ilgili olumsuz tepkiler gelmesine karşın listeyle ilgili bir itiraz gelmedi. Öte yandan Sarcan beyin dediği gibi propaganda olabileceği de yazıldı. Yani yazıdaki tezi sarsacak bir durum değil. İnternette yazılan yazıların kaynak olarak kullanılmasına gelince; Öncelikle yazının isim ve soyisimle kaynağının belli olması önemli. Mesela bu yazının kendisi hakkında kaynak konusunda sıkıntı yok. Ama bu yorumda yazanın gerçekten Gültekin Çetiner olduğunu doğrulayamazsınız. Bunlara dikkat ediyoruz. Ancak tali meselelerde doğru olduğuna inandığım haber kaynaklarına link verdiğim de oluyor. Takdir edilmelidir ki bu bir gazete köşesidir. Bir bilimsel dergi değildir.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • metin yaman 12 yıl önce Şikayet Et
    Siz Googledan bilgi almaya devam edin. Ya 33 milyar doların ne demek olduğunu bilmiyorsunuz veya Dünyada binlerce kmlik karanın veya denizin altında döşenen boru hatlarından haberdar değilsiniz yada laf olsun torba dolsun diye yorum yazıyorsunuz. Projeyi yerinde inceleyen proje müdürlerinden birebir bilgi alan ve boru hattının kaç km olduğunu, ve hatlarda kaç inçlik boru kullanıldığını projenin tamam maliyetinin kaç milyar olduğunu çok iyi bilen birisi olarak yazıyorum. Yazdıklarınızın hiç bir teknik özelliği yoktur. Sizler, yegane bilgi kaynağınız olan Googledan intihal etmeye devam edin.
    Cevapla
  • Sarcan 12 yıl önce Şikayet Et
    Yazarın verdiği bilgilerde bir abartma yok ...... Rus, Ukrayna ve Beyaz Rus heyetinin Libya halkının konforu hususunda anlattıklarının propaganda olabileceği yazıda bildirilmiş zaten. Yazar yazılanların kesin doğru olduğunu söylemiyor ki zaten, muhakkak ki çeşitli kaynaklardan araştırmış olmalı ki propaganda olabileceğini belirtmiş. Yazar belki de Libyalı kimselere de sordu. Yorumcu nereden bilebiliyor ki sormadığını? Sulama kanalları konusunda verilen bilgiler de öyle abartılı değil. Sulama kanalı dedikleri koskaca nehir. 1300 tane derin kuyudan (500 metreden daha derin) pompalar ile basılan su bu. Korkunç büyüklükte debisi var yani. Bu kadar büyük miktarda suyu uzak mesafelere iletmek için çok harcama yapmak gerekir. İsale kanallarının tek hat halinde olduğunu nereden biliyor yorumcu? Geniş bölgelere su ileten ağaç gibi dalları olan bir şebeke olmadığını nereden biliyor?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • metin yaman 12 yıl önce Şikayet Et
    Türk usulü Profesör 2. Geçenlerde Boğazda yemek yerken yan masada yaşlı bir bayan elinde kalem defter sağa sola bakıp bir şeyler yazıp çiziyor merak ettim hanım efendiye İngilazca sordum roman mı yazıyorsunuz gülerek hayır dedi ben x bir ülkenin istihbaratında çalışıyorum buraya gelecek olan insanlarımız için hazırlık yapıyorum hangi restaurant temiz hangisi hesaplı hangisi müşterisine güler yüzlü onun raporunu yazıyorum, ülkemizin insanları buraya geldiğinde anormal durumlarla karşılaşmasınlar diye. Prof bey kızacak ama keşke bu yazıyı goole, gazete ve dergilere bakarak tercüme yapmadan önce bana değil, Libyaya gitseydi veya Libyalı eğitim seviyesi düzgün birisine sorsaydı böyle denizde çift sürmez ve karada balık tutmazdı. Libya ve dünyanın bir çok ülkesini iyi bilen birisi olarak bu yazının gerçekle hiç mi hiç alakası yok. Kaddafi dönemindeki Libya'nın adı Büyük Halk Sosyalist Arap Libya Cemahiriyesi Nüfusu 6 milyon adı bu kadar kadar şişme olan bir ülkenin rakamlarının ne olacağını siz düşünün..
    Cevapla
  • Şeddee 12 yıl önce Şikayet Et
    Sağolasın Haber7, Sağolasın Çetiner Hocam.... Böyle farklı ve yol gösterici tespitler için sayın yazara, başka yerde bulamayacağımız yazıları yayınladığı için Haber7 ye teşekkürler. Herşeye tekdüze bakmamak gerek.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • metin yaman 12 yıl önce Şikayet Et
    Türk usulü Profesör 1. Memleket, başkasının şişirme makalelerini okuyarak milleti aydınlattığını zanneden proflardan geçilmiyor maalesef.Libya hastaneleri dünyanın en iyi tıbbi ekipmanını sağlıyorlar. Geçenlerde Libyada yaralı bir arkadaşı ziyarete gittim hastanede teçhizat meçhizat yok, odadaki yatak en az 40 yıllık İstanbul çöplüklerinde dahi öyle yatak yok.Van depremi için hatırımı sormak maksadıyla Libyalı bir mühendis arkadaş aradı, sordum Kaddafi evleneceklere 60.000 dinar veriyormuş, vallahi billahi kesinlikle yalan dedi. Benzin fiyatları 1 dinar değil 5 dinar. Prof bey Büyük Nehir projesinin maliyetini 33 milyar dolar buyurmuş, zahmet edip yüksek bir mühendise sorsun değil Libya içinde dünyanın bir ucundan öbür ucuna kadar bu tarz boru hattı döşenirse Maliyeti 33 milyar dolar eder mi ? Bu nehrin uzunluğunun da 4000 km olduğu yazmış...Bay prof ve öğrencileri zahmet edip Google Earth'e girsinler Libya-Çad sınırından Tunus sınırına kadar yani en uzun mesafeyi ölçsünler bakalım 4000 km olur mu ?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • halocan 12 yıl önce Şikayet Et
    bravoo. şimdiye kadar okuduğum en güzel tespitlerden biri. Hocama teşekkürler. çok sade ve basit bir şekilde emperyalistlerin nasıl bir ülkeyi ele geçirmenin tekniklerini analiz etmiş.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • bursali16 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hocam. tüm makalelerinizi okudum..bizleri aydınlattığınız için teşekkür ediyorum..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Sarcan 12 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler..... Teşekkür etmekten başka ne yorum yapılabilir ki? Allah yardımcınız olsun hocam......
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat