Evlilik gemisi kaptanları neleri bilmeli?
Evlilik gemisi kaptanları neleri bilmeli?
Kadın ve erkek aynı geminin kaptan ve yolcusudur. Birlikte gitmeleri gereken bir istikamet vardır. Kaptan hem gemiden hem yolcudan sorumludur ve bunları bilmelidir:

Yorumlar14

  • hülya başbuğ 12 yıl önce Şikayet Et
    çok beğendim. ellerinize sağlık çok güzel olmuş. yazılarınızın hepsini çok beğeniyorum.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    EVLİLİK!..EVLİLİK GEMİSİ!..VE KAPTANINA DAİR.-1. Deniz çok dalgalı kardeş!Her gemi bu dalgalara dayanamaz!Önce geminiz sağlam olmalıdır.Bunun içinde yer alacak iman/islam ehli elemanların, yolculukta yetecek kadar paraları olmalıdır.Zira bu zamanda/ahir zamanda insanların dini yaşayabilmesi için kendilerine yetecek kadar dünyalığa gereksinimleri vardır.Evlilikle kurulan aile yuvasının içine yetecek kadar -maişet-girmelidir.Kaptan bunu tedarik etmişse yola çıkmalıdır.Aksi halde azgın/düzenbaz dalgaların(!) içinde boğulması kaçınılmazdır.Şirk düzeninde daha çokkkk bilgiilere ve gereksinimlere ihtiyacı vardır..Bunların buraya sığacağını sanmıyorum..Yani iyi bir donanımın ardından yetecek kadar -dünyalık- olmalıdır.VesSelam
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    EVLİLİK!..EVLİLİK GEMİSİ!..VE KAPTANINA DAİR..-2. Evlilik gemisi kaptanı şöyle şeyleride bilse sanırım iyi olur..//Sevdan ile düştüm yaban ellere Dalıp çıktım ateşlere küllere Giyin demir çarık gel ardımsıra Dağlara yollara çöllere .. Diyardan diyara bir yol Sor beni yarim yarim Bul beni yarim yarim Gör beni yarim yarim Ah beni beni, Sen kalem ol ben de kağıt Yaz beni yarim yarim Çiz beni yarim yarim Çöz beni yarim yarim Ah beni beni Kurban olam kalem tutan ellere Dertli dertli nağme çalan tellere Yanık yanık türkü diyen dillere Dağlara yollara çöllere Diyardan diyara bir yol Sor beni yarim yarim Bul beni yarim yarim Gör beni yarim yarim Ah beni beni, Sen kalem ol ben de kağıt Yaz beni yarim yarim Çiz beni yarim yarim Çöz beni yarim yarim Ah beni beni .. Hanımının böyle şeylerede ihtiyacı olabilir..VesSelam
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Abdullah Ozturk 12 yıl önce Şikayet Et
    Soylemesi kolay, dinlemesi guzel, ama yapmasi oyle degil. Butun evlilikler sevgi ile heyecan ile mutluluk ile basladigi halde, bosanmalarin, aile sorunlarinin, vs vs nin sebebpleri neler? Tespitler dogru guzel, ancak uygulanmaya gelindiginde hepsi unutulmaya mahkum kaliyorlar. Bunun adini zaten 'Canim cicim' aylari diye koymamislar mi? O zaman, bu yazilanlar bosuna mi? Yani merhem/shurup bazi yaralara/hafif hastalikalra iyi gelir, ama ameliyatlik vakalara malesef. Hatta zamaninda ashi olup merheme/shuruba da gerek kalmayabilir. Bu yazilar bence ashi hukmunde. Ashisini zamaninda grektigi gibi olabilen, merhebe/shuruba da ihityac duymaz. Ama, duysa bile, belki ameliyata gerek kalmadan iyilesir.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Ebru Ay 12 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler. Gerçekten güzel bir yazı olmuş teşekkür ederim
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Abdullah Ozturk 12 yıl önce Şikayet Et
    Eger dunyaya bir daha gelirsem. Emin olun bu dediklerinize uyacagim, ama artik cok gec. insan bunlari 20 yil sonra ogreniyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • vehbisercan 12 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler. Yazıyı ben de çok beğendim, benim için faydalı oldu. Saygılarımla.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İhsan Efendioğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Rolleri Karıştırmayan Bir yazı. Günümüzde kadın ve erkeğe farklı roller biçen, kadın ve erkeği fıtratlarına uygun olmayan davranışlara sevk eden insan çok. kendisini dindar diye tarif eden kesimden de var, çağdaş diye tarif edenlerden de. Günümüzde unutulan, unutturulmaya çalışılan değerlerimizi(rollerimizi) bizlere hatırlattığı için Sema Hanıma teşekkürler.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • antibiyotik 12 yıl önce Şikayet Et
    güzel yazı. sema ablamız güzel yazı yazmış doğru tespitlerde bulunmuş ama biraz daha konuları açabilirdi yinede güzel yazı.. ve bir kaptan olarak (gemisinin iskeleti mevcut olan ve bir yolcu adayı bulunan) bu yazı işime yarayacaktır inşaAllah :) devamını merakla bekliyorum..
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    öncelik...!. sorunlu evliliklerde başı açık ara '' çalışan bayanların'' tesis ettiği birliktelikler çekiyor,neden acaba!?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ahmet Ar 12 yıl önce Şikayet Et
    FEMİNİSTLER, ERKEKLERDEN DERS ALIN!. Güzel bir yazı çıkarmışsınız. Bakınız, erkeklerin hatalarını söylediğiniz halde bir erkek olarak hiç alınmıyorum, "Siz kim oluyorsunuz!" diye yeri göğü çınlatmıyorum. İyi niyet, edep ve terbiye ile yapılmış her nasihati dinlemeli, istifade etmeye çalışmalıyız. Dinimiz bize ne yüklemişse razı olmalı, vazifemizi Allah rızası için yapmaya gayret etmeliyiz. Kul olarak görevimiz bundan başka nedir? Feminist İslamcı kadınları bu yüzden anlayamıyor, tavırlarını Allah'a isyan gibi görüyorum. Allah'a din öğretecekler nerdeyse... Feminist değil, kul olun önce... "Kul" olan bir erkekle de hayatınızı birleştirirsiniz... O zaman problem kalmaz. Velhasıl... Yazınız için teşekkür ederiz. Hatalarımızı düzeltmeye çalışacağız, söz...
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • Mehmet AKSOY 12 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler.... Sema Hanım kaleminize sağlık,verdiğimiz örnek konunun evsafına mükemmel uymuş. "Gemiler kaptanın istediği yere gider görünse de, aslında yolcunun gitmek istediği yere giderler."
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Şemseddin Ay 12 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür & Dua. Hocamıza çok teşekkürler ediyoruz, kendilerinden Allah razı olsun, hizmetlerini bereketlendirsin. Amin.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    EVLİLİK!..EVLİLİK GEMİSİ!..VE KAPTANINA DAİR..-1. Deniz çok dalgalı kardeş!Her gemi bu dalgalara dayanamaz!Önce geminiz sağlam olmalıdır.Bunun içinde yer alacak iman/islam ehli elemanların, yolculukta yetecek kadar paraları olmalıdır.Zira bu zamanda/ahir zamanda insanların dini yaşayabilmesi için kendilerine yetecek kadar dünyalığa gereksinimleri vardır.Evlilikle kurulan aile yuvasının içine yetecek kadar -maişet-girmelidir.Kaptan bunu tedarik etmişse yola çıkmalıdır.Aksi halde azgın/düzenbaz dalgaların(!) içinde boğulması kaçınılmazdır.Şirk düzeninde daha çokkkk bilgiilere ve gereksinimlere ihtiyacı vardır..Bunların buraya sığacağını sanmıyorum..Yani iyi bir donanımın ardından yetecek kadar -dünyalık- olmalıdır.VesSelam
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat