Türkler yaratıcı değildir, çünkü...
Türkler yaratıcı değildir, çünkü...
Türkiye'de herkes anı yaşar. Plan yapmaz. Organize olmaz. Zenginse keyfine bakar, yoksulsa hemen zengin olmaya bakar.

Yorumlar14

  • BULENTCAN GONENC 12 yıl önce Şikayet Et
    Yaratıcı Olamamak. Dünya nufusunun sadece %16 sına sahip olan ABD+Avrupa+Japonya Dünya üretiminin %70 ini sağlıyor.Geri kalanlar ,yani %86 sı ise üretilen malların sadece %30 unu üretebiliyor.Onlarda hamallık denilen işler..Neden diye Araştırılmış ve fark yaratan ve lider olan ülkelerde 6 önemli husus öne çıkmış.Nedir bunlar 1-Serbest rekabet ortamının olması 2-Özel mülkiyetin kanunlarla korunması 3-Bilimsel Devrimler 4-Tıp taki gelişmeler 5-Üretim ahlakı 6-Tüketim toplumu oluşları Şimdi bu 6 şarta bakalım.Bu şartları yerine getirmiyen sadece Türkiye değil başka ülkelerde gelişmeye buluşlara imza atamamışlar.Konuya hamasetçi yaklaşmıyalım.hamesetçi yaklaşanlara şunu sormak lazım.Neden ilaçların hepsini ithal ediyoruz.Neden tekstilde kullanılan üretim araçlarını ithal ediyoruz.Neden Tohumları ithal ediyoruz.Nedenleri uzatabiliriz.Yazar önemli bir konuya temas etmiş.İtirazı olanlar alsınlar kalemi eline baksınlar bu şartlardan hangisini Türkiye olarak yerine getirmişiz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    !. İkinci cümleyi çorba yapmışım.Arif olan unterstand.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    ?. Cem Küçük,Türkler derken bir ırkı değil Türkiye'de yaşayan Türk milletini kastediyor. Almanlar şöyledir,Ruslar böyledir,İngilizler öyledir derken nasıl bir ırk değil de o ülkelerin insanları kastedilmiyorsa bu ifadede de bir ırk kastedilmiyor.Ayrıca Türk ırkı kastedilse ne yazar! Eğer eleştirideki genel tespitler doğruysa bu eleştirilere neden itiraz edelim? Türk layüselmidir? Hatadan münezzeh midir? Türk Tanrı mıdır? Bizler böyle yaparsak kendilerine koz kondurtmayan,en ufak bir eleştiriyi Kürtlere saldırı olarak göstermeye çalışan ırkçı Kürtlerden ne farkımız kalır? Ben bir milliyetçi olmama rağmen bal gibi de Türkleri eleştirir,hatta yeri gelende yerin dibine sokarım.İnsanlığa,dine,medeniyete,çağa yakışmayan iğrenç ve ilkel alışkanlıklarımız,törelerimiz,tembelliğimiz,cinliğimiz varsa bunu açıkça söylerim. Türk asla sütten çıkmış akkaşık değildir,ama diğer milletlerle kıyaslarsak (özellikle kalp/gönül yönünden) akkaşıktır.Eksiğimiz eğitimdir(diploma değil)
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Hakikat 12 yıl önce Şikayet Et
    Bir Ulusa Hayvan Muamelesi Yapıyorsun. Cem Küçük eğer bu yazını okunsun diye veya birilerine söz düşsün diye veya kariyer yapmak için Türk karşıtı rol almış biri olarak yazıyorsan yazın eleştri sınırlarının ötesinde hatta hakaretide aşıyor........
    Cevapla
  • Hakikat 12 yıl önce Şikayet Et
    HAYIRLISI OLSUN YA -2. Uluslarası bir organizasyon ile yine yüzlerce ulusun ve pekçok devletin birleşmesi ile oluşan bir devlet ile Türkleri kıyaslama içine sokuyorsun. Büyük ihtimalle Müslüman veya diğer Türklerin içine yerleştirilmiş veya içinde doğmuş cahillerin sözlerini alıp tüm Türklere mal edip, hakaret ediyorsun o sözleri kullanarak kendi istediğin yönde mantık yürütüyorsun.
    Cevapla
  • Hakikat 12 yıl önce Şikayet Et
    HAYIRLISI OLSUN YA -1. Seni doldurmuşlar Türk milletinden soğutmuşlar halbuki Türkler de diğerleri gibi aslında heralanda varlar sen görmüyorsun. İcat etmesede geliştiriyor veya başka şekilde katkı sağlıyor o çalışmalara Alman da aynı İspanyol da Fransız da aynı ve diğerleri.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    BİLGİNİN DİNİ OLSAYDI ' İLİM ÇİNDE OLSA DA ALIN' DENİR MİYDİ?. Bilimin dini yoktur. Bütün bilimsel buluşlar, aslında yeniden keşfediliştir. Evrene zerre zeree yerleştirilmiş, aklını kullana buyur gel al denilmiştir. Bilimde abdest mi aldıracağız? :))
    Cevapla
  • mert 12 yıl önce Şikayet Et
    YAZI cuk oturmus. Eklemek gerekirse, sunada dikkat cekebiliriz. Türkiyedeki üniversitelere bakiyoruz, siyaset- ve kavgadan baska birsey bilmiyor sanki ordaki rektörler ve ögrenciler. Tamam siyaset yaparsin ama baska konulardada bu kadar azimli olsalar daha basarili olabilirler sanki. Bizim millet tartismayi ve dedikoduyu cok sever. Fakat öz elestiri yapmasini hic bilmez.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Hakan Sal 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazi sakat.. Insanlari materyalistlige ozendiriyor. Soylenenlerin bazilari dogru, bazilari sisirilmis, bazilari ise yanlis. Islam' i kapi disari eden hic bir dusunce basariya ulasamaz. Doguda akilli insan Allah'a yaklasmaya calisandir, cunku esas kurtulus ondadir. Batida ise kisi dunyada ne kadar basarili oldugunu ispatlarsa o kadar akillidir. Yabancilar kendilerini daha cok dunyaya adadiklari icin basarili oluyorlar. Islam ulkelerinde basarinin fazla olmamasi hem onlarin ise yaramaz oldugunu, hem de akilsiz oldugunu gostermez. Yazi yazmak akil, feraset ister. Yazar kendi yazdiklari ile kendisi celismis. Turk' ler yaratici degildir ne demek. Yabancilar yaratici, yani bir ilah' dir , bizler koleyiz mi demek isteniyor burada. Yahudi mantigi bu. Sadece Allah yaratabilir. Bizler ise onun izin verdikleri kadari ile bir seyler uretebilir, gelistirebiliriz. Allah sizlere akil fikir versin, basiretinizi ve ferasetinizi arttirsin.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Şiran 12 yıl önce Şikayet Et
    Bir de bizde bir söz vardır.... İcat çıkarma! derler adama :) Statükoculuk en büyük erdemdir bizim toplumda. Mesela cahilsen, en iyisi cahil olarak kalabilmektir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Muharrem Kaşıtoğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir yazı.... içerik açısından acı,ama biz buyuz
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • oğuz tuna 12 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler. Bu yazınızı üniversite sınavına hazırlanan oğluma okutacağım, hem de diyeceğim ki, bu yazıyı sakın üstünkörü okuma, anlaya anlaya sindire sindire oku...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Sarcan 12 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalılar'ın ne kadar çalışkan üretken olduklarını görüyoruz.. Batı medeniyetinin beşiği Yunanistan çalışkanlıkta Türkler'e birkaç kat fark atmışlar. İtalyanlar, İspanyollar da hekaza öyle. Almanlar ise çok çalışkan olduklarından 3-5 milyon Türk'e hayrına bakıyorlar. İngilizler'i söylemeye gerek yok. Onlar da çok çalışkan ve üretken....
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • janissary 12 yıl önce Şikayet Et
    mükemmel bir yazı. anlatılanlar bizi dogu kültürü( türkiyenin dogusu degil) anlatıyor her aile ders cıkarmalı
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat