Bu kadını dünya biliyor, biz tanımıyoruz!
Bu kadını dünya biliyor, biz tanımıyoruz!
O dönemde, kadının sosyal ve kültürel hayatın neredeyse dışında olduğu ortamda bir kadın şairin bu dizeleri ifade etmesi gerçekten takdir edilesi cesarettir.

Yorumlar6

  • M.Nihat MALKOÇ 12 yıl önce Şikayet Et
    Mihri Hatun büyük bir değerdir.... Muhterem Meryem Aybike Hanım; Mihri Hatun'u çok güzel anlatmışsınız. O, divan şiirimizde sayıları çok az olan kadın divan şairlerimizden biri... Geçen yıl Amasya Belediyesi onun adına bir şiir yarışması düzenlemişti. Ben de o yarışmada dereceye girdiğim için Amasya'a gitmiş, o güzel atmosferi teneffüs etmiştim. Bu yazınızı da çok anlamlı ve gerekli buldum. Fakat bu yaz, alelede bir köşe yazısı değil. Bence önemli bir dergide yayınlanıp daha kalıcı hale getirilmelidir. Kaleminize ve yüreğinize sağlık... Esen kalın.... M.Nihat MALKOÇ
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    EEE NİREDEN NİREYE. ya şimdiki kadınlar nasıl. oturdukları yerden dizi izleyip, dizilere dizeler yazıyorlar. Fatmagülün suçunu aramakla meşguller:))haberlerde bri kadın vardı daha 35 yaşında var yok. 10 çocuk doğurmuş. Kadın değil sanki devlet üretme çiftliği. Kadın vaar. kadın var:)))
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Bab-ı esrar 12 yıl önce Şikayet Et
    muhteşem dizeler. Gerçekten de Mihri Hatun hatunmuş! Bunlar ne güzel dizeler böyle. Feminist oluşuna gelince. yazar bence doğru tespitte bulunmuş. Evlenmiyor, erkeklerle o dönemde bile boy ölçüşmeye kalkışıyor ve çağın imkanları ölçüsünde akıllı kadının erkekten üstünlüğüne değiniyor. Mihri hatunu iyi okumak lazım. bu arada sevgili Aybike Hatun'a da bu güzel yazı için tebrikler, teşekkürler. Yine farklı bir şey öğrendik.
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    AMASYALI MİHRİ HATUNUN AŞKINA DAİR..-1. Divan edebiyatının bu güzide insanı olan Amasyalı Mihri Hatunu bizlere tanıttığınız için sizlere müteşekkiriz..Yalnız bir hususa değinmeden geçemeyeceğim...Yazdığı beyite göre -Feministtir-ifadesini kullanmanızı yadırgadım..Bu görüşünüze katılmıyorum.Beyit şuymuş://Bir müennes yeğ ki zihni pâk ola-Bin müzekkerden ki bî –idrâk ola!// (Bir akıllı kadın,bin akılsız erkekten evladır!)..Bu söz gayet güzel ve doğru bir sözdür.Akılsız insan ister kadın olsun,isterse erkek;-bir akıllı,bin akılsızdan gayet tabi iyidir.-Zaten,aklı olmayanın dinide yoktur.-Bu bağlamda bu asil kadını -feministtir-diye damgalamanız hoş değildir.Zira, feministliğin sonu sapkınlıktır.Bunu iyice açıklayıp anlamakta fayda vardır sanırım..Cumanız mübarek olsun!VesSelam
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ezel 12 yıl önce Şikayet Et
    Cesur kadınmış. Ama aynı zamanda fettan. Aşık olmayı bilen korkmyan sıradışı brisi. Kadın işte. Ama güzel bir kadın. Güzel yazıydı tebrikler.
    Cevapla
  • demokrat 12 yıl önce Şikayet Et
    Harika. Çok güzel bir şiir anlayışı varmış. güzel bir yazı. Kutlarım sayın yazar.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat