Erkeğin hayatında üç önemli kadın!
Erkeğin hayatında üç önemli kadın!
Erkeğin hayatında aslında üç önemli kadın vardır ve bu üç kadını idare etmeyi bilmesi gerekir. Sema Maraşlı erkeklerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini kaleme aldı:

Yorumlar30

  • m.a.yami 12 yıl önce Şikayet Et
    NERDE FEMINIST BAYANLAR. FEMINIST (musluman) bayanlar sema hanimin kadinlari elestirdigi yazilarina hemen cevap yetistiriyorlar bazen hakaret derecesine vardiriyorlar meseleyi. simdiki yazi cok adil ve gercekleri yasanmislari yasananlari anlatan bir yazi ama buna yorum yapmazlar dut yemis bulbulemi dondunuz mubarekler
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Talha Türkmen 12 yıl önce Şikayet Et
    teşhisler çoğunlukla güzel, fakat!. Sema Hanım, sevgililer günü gerçeğiyle ilgili güzel tespitlerde bulunmuşsunuz ama bunun sebeplerine ilişkin daha derinlikli tespitler beklerdim sizden. Evlilikle ilgili teşvik etmeyen yasalardan kastınız nedir bilmem ama bugün bütün bu sorunlarla ilgili muhatap olduğumuz temel sorun yönetim sistemimizin bir müslüman gibi olmayıp, gavur oluşu. Böylelikle bizler de artık müslüman gibi değil, gavur gibi düşünüyoruz. Modernizmin getirisiyle artık yalnızca büyükşehirdekiler değil, küçük şehirlerde yaşayan kızlar da yatlar katlar isterken, "paran yoksa ne diye evleniyorsun" derken, evlenmeyi istemeyenler değil de, mazlumlar dememiz gerekmez mi erkekler için? Eğer parayla yapılacak birşeyse bu evlilik, ben onu yatıracak daha kârlı yerler bulurum o halde! Lütfen yazılarınızda modernizmin üzerimize etkisine, kızların akıl almaz taleplerine ve ailelerin de "kızım ucuza gitmesin, biraz para harcasınlar ki değerini bilsinler" mantığının Müslümanca bir bakış olmadığına da bir miktar değinin.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Dumani 12 yıl önce Şikayet Et
    HELE ŞÜKÜR.... bu kacıncı üyeligim bi türlü üyeligim olmadı..neden ŞÜKÜR dedim çünkü "SEMA hanım ABLANIN" yazılarını okuyupta teşekkür etmeden bir yorum yazmadan cıkmak zoruma gidiyordu.Sema abla Allah Kalemine, o Kalemi tutan eline yardımcı olsun doğru yoldan hiç ayırmasın..ve razi olsun selam ve dua ile...
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    aile!. aile etimolojik,semantik köken itibari ile '' biri olmadan diğeri ayakta duramayan şey,birliktelik...'' demektir..miyar bu olunca sonuç içler acısı...!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • SELO UMAR 12 yıl önce Şikayet Et
    TEŞEKKÜR. Sema hanıma çok teşekkür ederim.Yazılarında kim ne derse desin,Allah'ın rızasına uyma düşüncesi var.Egolarımızı tatmin eden ifadeler kullanılabilir.Ama mutlu olamayız.Dünyamızı ve ahiretimizi zindan ederiz.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Ahmet E. 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Mirza Budarnayev. Evlilere karışmama konusunda Avrupai fikirlere sahip olmak gerekir sözü beni fazlasıyla şaşırttı. Batan, yokolan, aile kurumu nediri bilmeyen bir medeniyetten örnek alabileceğimiz ne varki. Biz tek örneğimiz, tek yol göstericimiz Peygamberimiz efendimizdir gerisi boş laftır kanaatimce.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Nasuh BİLEN 12 yıl önce Şikayet Et
    Ana ana ana. Ağlarsa anam ağlar.
    Cevapla
  • Cemil Celepci 12 yıl önce Şikayet Et
    Sağol.. Sağol, Sema Hanım. Bir arkadaşım sizi okumamı tavsiye etmişti. İlk yazınızı da bu vesile ile okumuş oldum. Teşekkür ederim. Sağlıcakla kal. Allah'a emanet ol. Kısacık bir yorum da ben yapayım: "HAYIR" demesini bilmeyen erkekler daha çok bu üç kadının kaprislerine kuran gidiyor.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Gökhan Abbasoğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Ne ağır imtihandır boynundaki Sakarya!. Yani şöyle mi anlamalayız? Kadın, eş olduğunda kocasına, anne olduğunda oğluna, kayınvalide olduğunda damadına hayatı zindan edebilir. Bulunduğu konumu kullanarak başkalarının hayatlarına müdahele hakkını kendinde görebilir. Kadın bu haksız tutumu karşısında hiç bir bedel ödemeyeceği gibi, erkek denilen o kusursuz mahluk da hem bunlara katlanmalı, hem ezilmeden ayakta durmalı hem de her şeyi idare edebilmeli. Bu arada asla duygularına kapılıp haksızlık yapmamalı ve daha da önemlisi bu kadınlara haksız ve hatalı tutumlarını hatırlatıp keyiflerini asla kaçırmamalı.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • YaŞaM_ 12 yıl önce Şikayet Et
    ... insan olabilmenin okulu varsa çözüm olabilir belki.yoksa ewlilik okulu işe yarar gibi görünmüyor bence en iyisi bekarlık :)
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • aytaç purtaş 12 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK GÜZEL AMAAAA. sema hanım yazdığınız konu için öncelikle tşkrler.erkeğin evin reisi olması lazım demişiniz ama,son yıllarda kadına şiddet kadına özgürlük diye diye çıkartılan yasalar,malesef kadını evin reisi görüntüsü verdi.ailelerde bi huzursuzluk aldı başını gidiyor.sonuç olarak hergün bir kadın öldürülüyor.bu konu hakkındada yazarsanız sevinirim.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ömer 12 yıl önce Şikayet Et
    TEŞ.. Sema bende teş.ediyorum ve sizden AİLE ile ilgili yazılar yazmanızı ve devam etmenizi akabinde de bunu kitap haline getirmenizi rica ediyorum saygılar
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Hakan Can 12 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler Sema Hanım.... Çok güzel tespit ve tavsiyelerle dolu bir yazı yazmışsınız.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mahir 12 yıl önce Şikayet Et
    o zaman. o zaman biz erkeklerde evlenmiyoruz demektir. yaşasın bekârlık, teşekkür sema hanım.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • abuzer kadayif 12 yıl önce Şikayet Et
    en iyi kayın valide. en iyi kayın valide olmayan kayın validedir
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat