Yeni Mezopotamya nasıl şekillenecek?
Yeni Mezopotamya nasıl şekillenecek?
Dünyanın tüm güçleri, İsrail’in geleceğini garanti altına almak için dünyanın merkezindeki zembereği aşırı derecede kastılar. Zemberek her an boşalabilir.

Yorumlar39

  • hasanturkuaz 12 yıl önce Şikayet Et
    kıymetli yazar. mehmet hocam sizi uzun zamandır takip etmeye çalışıyorum.kitaplarınızı,köşenizi,tv gibi. Ama size ulaşamıyorum.Sizden bazı tavsiyeler almak istiyorum.bu konuda mailinizi bekliyorum.Allah razı olsun ilginizden ötürü..hayırlı ömürler inşallah.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mehmet Bodur 12 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE SAVAŞA GİRECEKMİŞ (SANKİ BARIŞTAYIZ).. Bu ülkede kültürler birbirlerine gıcık. Elinden gelse herkes birbirini boğazlayacak. Ama Türkiye barışta imiş...Yahu cadde ortasında uzman çavuş ensesinden vuruluyor, birileri oh diyor. Topraktan kafatası çıkıyor birileri oh diyor. Çoluk çocuk uçakla bombalanıyor birileri oh diyor. Türkiye savaşa girecekmiş duyduk duymadık demeyin....Evin içindeki kavgadan daha kötü bir kavga olur mu?
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Mehmet Bodur 12 yıl önce Şikayet Et
    YENİ DOĞUM İÇİN İYİ EBEVEYN'E İHTİYAÇ VAR..... Açık konuşmak gerekirse halimiz nanay. Bin yıl öncesinde yaşıyoruz. O zamanın kavgalarını (şia-sünni) sürdürüyoruz. Herbirimiz bir şanlı tarih uydurmuşuz uyuşturucu gibi onu çekip duruyoruz, onunla kafamızı buluyoruz. Kendi evimizi temizlemeden onun bunun evini temizlemeye çalışıyoruz. Kendimiz dışında kimseye hayat hakkı tanımıyoruz (köle olursa yaşabilir.). Bilgi ve teknoloji üreten değil, tüketeniz. Şimdi bizim yapacağımız, yaptıracağımız doğumdan ne hayır gelir. Bizim minyatürümüz bir velet çıkar ortaya....
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • cicekabbas 12 yıl önce Şikayet Et
    meze. bakıyorumda görüyormuyum.dikkat edilirse kefere zaten işin önemli kısmını kabul ettirmiş.bu coğrafyayı talim alanı ilan etmiş.bu yandakilerde dünden razı.yani ortadoğu usulü kurtuluş savaşı.yersen.tabi ki işi deplasmana taşımak bıraktık gerçeğini yazıda bile mangal gibi yürek ister.yeni şehir daha kurulmadı.melekler şehre inmedi.par isin banliyölerinde hilal parlamadı.berline yangın zafer takından girmedi.londr ada yüzyıllık ateş düşmedi.batıdan batıdan en yakıcı güneş doğmadı.
    Cevapla
  • nazim manav 12 yıl önce Şikayet Et
    hocam isi futbol macina cevirmissiniz ve macta sike var.. bu gun cogunlugu musluman olan bir mezopotamya var,sizde yahudinin intikamindan ballandira ballandira soz etmissiniz,varmi ki bu dunyada yahudinin zulmune ugramamis bir kavim,hiristiyanlar yerin dibine kacmis yahudinin zulmundan ( goreme ).Birde devamli bolunme korkusu yayma cabaniz var yazilarinizda,neyi nasil boluyorlarmis,biz armutmu topluyoruz,ak cigerin,bobregin,kara cigerin yarisinla yasarsiniz ama kalbin yarisinla ysayamazsiniz.Kafalarini kitabin icine sokan deve kuslari birazda etraflarina baksalardi bunlar basimiza gelmezdi ve dunyayi cennetlestirmeye calismayin burasi imtahan alani burda her dert yasanacak,buna ragmen kanunlara uyanlar cennetle odullendirilecekler,biz gidecegiz oyun devam edecek,belkide biz burdayken is bitecek ama sonucta en onemli olan aldigimiz notlar olacak,birakin yahudide notu alacak.bazi yazarlarda kendilerini peygamber ilan edecekler yakinda,hadi yarin meteor dustu butun dunya oldu bir tek iraktakiler kurtuldu o zaman ne olacak HOCAM.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • h KARAKOÇ 12 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Savaşa giriyor. 1-Suriye rejimi yıkılacak 2-Irak üçe bölünüp iç savaş çıkacak 3-Türkiye bölünme tehlikesi yükselecek 4-ABD Kuzey Irak kürtlerini korunması için Türkiye ile bütünleşmesini dayatacak Türkiye kabul etmezse Kuzey ırakta ABD ve İsraile bağımlı bağımsız Kürdistan kurulacak Ve türkiye bölünmenin eşiğne gelecek Orta doğuda birkaç ülke savaşacak.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • metin sezer 12 yıl önce Şikayet Et
    herşey net olarak ortada. herşeyi özetlemişsiniz hocam. 2016 dediğiniz israil ile savaş olasılığıydı sanırım. ozamana kadar bölünmezsek inş. böyle devam eder dahada güçleniriz. zalimin korkusu mazlumun koruyucusu oluruz.yıllarca içimize kapandık dışarda olup bitenlerle ilgilenmedik bize ne dedik geçtik. ama gördükki böyle olmuyor.uyutuluyoruz sürekli birileri tarafından.artık bizimde söz sahibi olmamız gerek.hem imanımızı,hem aklımızla,hem teknolojimizle hem ekonomimizle.bunları dahada geliştirmeliyiz.gelişmiş ülkelerle rekabet edecek seviyeye getirmeliyiz.unutmayalım HAKİKİ İMANI ELDE EDEN KAİNATA MEYDAN OKUR..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mustafa akgül 12 yıl önce Şikayet Et
    sn hocam,bu yazdıklarınızı benim gibi cahillere. anlatmak çokta önemli değil.önemli olan bunları yöneticilerimize anlatmak.ırakta afganistanda libyada şuanda haçlı işgali var.benim anlamadığım, suriye ve iranında işgal edileceğini,bunun israili rahatlatma operasyonu olduğunu benim gibi bir cahil bilirken bizim yöneticilerimiz bu işgalin bayraktarlığını neden yaparlar?acaba diyorum israille kayıkçı dövüşümü yapıyorlar?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • umut bulut 12 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar. uzun yazidan dogacak cocugun adini kürdistan koydunuz ya daha ne diyeyim..yazar cikabilecek yahudi olasiliklari aciklamis, iragin kuzeyinde kabul etsekte etmesekte zaten fiilen yürüyen iraktan tamamen bagimsiz bir kürdistan var..hemde bu kürdistani kürtler ne ironidirki türklere kurdurtuyor..mimarindan mühendisine, bilim adamindan ögretmenlerine, gidadan teknolojik esyaya kadar her türlü destegi türkiye vermektedir.. türkiye hic destekledigi bir isi inkar edebilir mi? baktiki askeri operasyonla yahut diplomasi yollarla ordaki kürt etkenini önleyemeyecegi icin simdiden kendi kürdistanini kurdu ki israile veya abd ye kaptirmasin.cünkü türkiyenin kürdistaniyla israilin kürdistani arasinda fark büyük olacagini iyi hesapladiklari icin simdiki iliskiler cay ve seker gibidir. belkide sonra kim bilir belki federativ bir sistemle ülkeyede baglanir, sonucta basbakanin aklinda baskanlik sistemi var,ee baskanlik sistemi=federativ sistem.beklkide yeni anayasa bu yönde hazirlaniyor..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • dudu durdu 12 yıl önce Şikayet Et
    ilginç bir yazı. mutlaka okunmalı.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    .... Allah’ın nurunun asıl sahibine (Hz. Muhammed (as))ulaşması amacıyla Hz. İbrahim ile beraber aslî vatanına yönelmiştir'' ?? ne yani,nuru muhammedi akımına mı mensupsunuz? şaşırdım doğrusu!
    Cevapla
  • hakanasil 12 yıl önce Şikayet Et
    mimar sinan ermeni değildi.. uydurma bilader. Ermenilerin yalanı dır o. devşirme dir ama ermeni değil. osmanoğlu ailesi sadece Türktür. hatta avrupa basınına deklarasyon yollayıp bizim adımız osmanlıdır Türk diye bahsetmeyin. Türk bizim genel adımız olabilir. Ama hanedan sadece Türkdür demiştir. Yani IRK önemli değil. Dİndar ve TAKVA yönü önemlidir.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • başar uyandıran 12 yıl önce Şikayet Et
    sorunun cevabı.obama nın istediği şekilde.. en büyük yardımcısıda akp hükümeti
    Cevapla
  • Mehmet 12 yıl önce Şikayet Et
    2050. Aklima bu güzel yaziyi okuduktan sonra, Amerikali filozoflarin ve düsünürlerin "Yahudi filozoflarda var" 2050 yilina yönelik tahminleri geldi, ikilem icindeyim, sizinde dediginiz gibi yahudiler biliyorki onlari kudus ten cikaricak tek millet Türk`ler fakat bu yazilar bu zaman icinde neden cikti, bu yazilarin cikmasi bir oyunmu, bizi gaza getirip uyutmakmi, yoksa Kürt ve Arap kardeslerimizin nefis duygularini hareket ettirmek amacimi?Bana "lawrens" i hatirlatti, umarim Arap´lar ve Kürt kardeslerimiz bu oyunlara gelmez, tarih bize sunu ögrettiki, Türkler osmanlida oldugu gibi Islam bayragi altinda yasayan din ve irk farki olmadan yasayan bütün halklari ile dünyaya hükmetti, su unutulmasin Allah Türklere liderlik üzelligi vermis, umarim Kürt ve araplarda bunun farkina varirlarki, bütün islam alemi huzura kavusur degilse vay halimize ozaman Kürtler devlet kursa neolur, araplar baharlar yasasa neolur....Saygilarimla.
    Cevapla
  • Er 12 yıl önce Şikayet Et
    TAKDİR-İ İLAHİ. ***Ebû Hüreyre (ra) bildirmiştir: “Resûl-i Ekrem Efendimiz Aleyhissalâtu Vesselâm şöyle buyurdu: "Müslümanlarla Yahudiler harb etmedikçe kıyâmet kopmayacaktır. O harpte Müslümanlar (gâlip gelerek) Yahudileri öldürecekler. Öyle ki, Yahudi, taşın ve ağacın arkasına saklanacak da, taş veya ağaç; ‘Ey Müslüman, Ey Allah’ın kulu, şu arkamdaki Yahudi’dir, gel de onu öldür!’ diye haber verecektir. Sadece Garkad ağacı müstesna, çünkü o, Yahudilerin ağaçlarındandır.”(Müslim, Fiten, 82) *** “Onlar toplu olarak sizinle savaşmazlar, ancak müstahkem şehirlerde yahut surların ardında sizinle savaşmak isterler. Kendi aralarındaki çekişmeleri oldukça çetindir. Sen onları toplu sanırsın, oysa onların kalpleri dağınıktır. Öyledir, çünkü onlar aklını kullanmayan bir topluluktur.” (Haşr, 59/14)
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat