Necip Fazıl, Menderes'e niye kızdı?
Necip Fazıl, Menderes'e niye kızdı?
Necip Fazıl, niçin "Zırvalama İlhan, Ben onun müjdesine değil, o benim şefkat ve idrakime muhtaç. Hemen söyle!" dedi.

Yorumlar34

  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    sn feyezân. aranızdaki sürtüşme nerde başladı,nasıl başladı bilmiyorum.ben değerlendirme yaparken yorumları,yorumlardaki kaliteyi ve çizgime yakınlığa göre yapıyorum.burda hiç birimiz üstad değil sadece saygıdeğer bulduğumuz arkadaşlara kullandığımız bir hitap.hani 40 yıllık bir hukukumuz olsa ve bir hatasını görsem ''kulağını çekerdim''.yorumlarda sizinle ondan önce paslaşmaya başladık yani her ikinizlede yeni tanışıyorum.sorunun başladığı yorumları sunun hakemliğimi kabul etmeniz halinde kim hatalıysa kalemini kırayım :) son olarak asgari müşterekleri paylaşan arkadaşların böyle bir birini yıpratmasına gönlüm razı değil.
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    önder. açılımın çelişkili ve tevhidden uzak !menderesi mazlum olması nedeniyle sahiplenmemiz onu yanlışlarınıda sahiplendiğimiz anlamına gelmez.
    Cevapla
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    translator sen daha iyisini bul ben de o adam dediğini bırakayım.. Benim siyasi önderim mustafa kemal, manevi önderim Hz. muhammed dir. Mustafa kemal bu ülke için, Muhammed Mustafa dünya için vazgeçilmezdir. Senin o adam dediğin yıllarını cephede geçirdi, içinde zerre iman olmayan bir insan bunu yapamaz. Niceleri var ona laf söyleyen, yada kemalist geçin ona zulmeden . onlar ise onun kılı olamaz. Ayna çatlak, yüzünü kırık gösteriyorsa , senin yüzünün suçu ne, kardeşim translator...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    savaş yöntemleri. kimi yüz yüze mertçe kimi adice insanlığından kaybedercesine sana gül dalı uzatana tükürürcesine... yine de geldik gidiyoruz bırakın savaş isteyenler muhatap bulamasın.
    Cevapla
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    darbelere dur astırana bak asana değil. menderes iktidara geldiğinde kime yanaşmısa,ona bak sen, mnederesi astıran abd dir, abd nin ordu içindeki elleridir. mustafa kemalin askeri değil. ama sen ve senin gibiler tarihi ısrarla çarpıtmaktan yanasınız. mustafa kemaldi, siyaseti,ordudan,kışladan, okuldan uzak tut diyen. ama chp siyaseti orduya soktu, menderesin demokrat partisi camiye soktu . olacağı bu oldu.herhalde anlamışsındır.menderesi ezanı arapça ojinal okunmasına ön ayak oldu diye seviyorsunuz da. aynı menderes hükümeti cezayirde 1.5 milyon cezayirli arabı öldüren fransaya da destek olanlar arasındaydı.
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle o farkın farkındayız. zaten menderes merhumu asan zihniyet tamda söylediğin zihniyet.kafası gidecekleri asmayı meslek edinmiş olanlar bilmeyecekte bizmi bileceğiz ?
    Cevapla
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    BU DA BİZDEN OLSUN. Mustafa Kemal birgün mecliste bir yakının çocuğu olan memur bir bayanla dolaşırken, bir odada harıl harıl çalışan birisini görür. Bu bu genç diye sorar bayan memura. Bayan memur ' efendim onun adı Adnan Menderes' der. Mustafa Kemal bu çalışkan , adı Adnan olan memuru bir süre süzer.Sonra yanıdaki bayan memura döner ve der ki ' Bu adam devletin başına geçer.Lakin başı dagider' demiş.İşte Mustafa Kemal farkı.duyanlar duymayanlara anlatsın.
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    sn feyezân. sanırım uzun zamandır süren tatlı bir atışma formatında gidiyorsunuz ben o kısmı bugün farkettim.konunun kişisel olduğunu ve ard niyet içermediğini düşündüğüm için konuya müdahil olmak istemiyorum.ama translator ve faran üsdatların genel çizgisini beğendiğimi söylemeden geçemiyeceğim.sizinde iyimser bir yapıya sahip olduğunuzu,mümkün mertebe kırıcı tavırlardan uzak olduğunuzu yakinen takip ediyorum.asgari müşterekleri paylaşan insanların empatiyle hareket etmelerinde fayda vardır diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    yakarım bilirsin :). Deliyim gözü kara deliyim yakarım Romayıda yakarım dediler,bence sn feyezânın üzerine fazla gitmesen iyi edersin :)
    Cevapla
  • behlüldane 12 yıl önce Şikayet Et
    NECİP FAZIL,BÜYÜK ÜSTAT,SİZİ RAHMETLE ANIYORUZ... Zamanında büyük doğu,dergisi okumak her baba yiğitin karı değildi,Zihinlere prangalar vurulduğu dönemleri bir daha yad ettik,Fikirlerin derst edildiği dönemleri birdaha yad ediyoruz,BÜYÜK EDİP,ŞİİRLERİN BÜYÜK USTASI,BİR DAHA RAHMETLE ANIYORUZ,RAHMETLİ HİC BİR ZAMAN KİMSEDEN PAYE,MERHAMET DİLENMEDİ,Bildiği doğruları canı bahasında olsa,söylemekten asla cekinmedi,ömrü cile yle bitti,mekanı cennet olsun,Menderes ,necip fazıl,tartışmasına gelince tek bir cümle ile özetlemek istiyorum ,HER KESİN BALTASI KÜTÜKTEN CIKAN KADAR,ARABASI DÜZE CIKANA KADAR,Her kes kendi yoluna...
    Cevapla
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    barışın barışın. sonuçta bardakları dolduracak bir husumet sebebi yok kimse birbirini tanımıyor bile. yarın bir gün bu yorumculardan birinin başına kötü bir şey geldiğini duysanız üzülürsünüz. seneler önce kapatıp giden tanıdık esnafa dükkanda rastladım aralarında sohbet ediyorlar nasıl gelmişse söz siyasete kayınca bak bu laflara tahammülüm yok dedim işim zaten kısaydı çıktım protesto için dışarıda bekledim.hatırlamıyorum ama çok uç bir şey de söylememişti. yalan olmasın ya 1 ya 2gün sonra kalp krizinden kaybetmişiz eski komşumuzu. evimizde çalışmışlığı hal hatır sormalarımız var. hala kendimi o günkü sert tavrım nedeniyle affedemiyorum. adamcağızın son günleriymiş değer miydi olur olmaz bir iki söz yüzünden kırmaya? Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    translator. üsdadım zaruret hasıl olmadıkça bu köşenin saygınlığına,standart üstü yorumlarına halel veririm endişesiyle fazla dalmıyorum.sn m.a.s n.fazıl'ı daha detaylı el alabilirdi lakin benim hareket noktam daha çok sn demokrat arkadaşın yorumuydu.selam..
    Cevapla
  • demokrat 12 yıl önce Şikayet Et
    Traslator neden hep irite konuşun şekilde yorum yaparsın?. Feyezan Hanım gerçekten alkışlanası bir yorumcu. belli bir çıtanın altına asla inmiyor. Ancak sizin yorumlarınızı gerçekten de anlamakta güçlük çekiyorum. Sizi ferasete davet ediyorum. vesselam.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    NECİP FAZIL VE MENDERES!.İKİ MAZLUM HAKKINDA İRDELEME-4. Rahmmetli Menderes, bir gazetecinin aracılığına gerek kalmadan rahmetli Necip Fazılın durumundan haberdar değil miydi?Yoksa mazlumun durumunu önemsemedi mi?Artı olarak birde aracı ile merhamet dilenmeye meydan vermemesi gerekmiyor muydu??Yani bütün bunlardan sonra Necip Fazıl Haklı değil mmi?Tabi ki haklıydı.İkazlara rağmen zulüm devam etmişti.Ve neticede yapılan zulüm Menderesi de kuşatmıştı..Bazan olur ki yapılan zulme Allah cc nün verdiği karşılık,bütün toplumu kuşatabilir.Zira toplum yapılandan sessiz kaldığı içinde mes uldür.İşte neticede öyle oldu.VesSelam
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    üstad. düello çağrın eğlence arayışından mı kaynaklı :) içindeki çocuk yaramazlık mı istiyor !
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat