Helal Endüstrisinin geleceği
Helal Endüstrisinin geleceği
İnancımızda duanın müstecap olmasının önde gelen şartlarının başında helal lokma yemek gelir.

Yorumlar6

  • nazim manav 12 yıl önce Şikayet Et
    Cok onemli bir konuya deginilmis,. Ne demisler``bana ne yedigini soyle,sana kim oldugunu soyleyeyim,simdi baktigimiz zaman ne kadar dogru bir laf oldugunu anliyoruz ve kim oldugumuzuda.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • MURAT UGUŞ 12 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE MALEZYA OLMAYACAK:). yıllarımızı gereksiz ve saçma sapan meselelerle harcadık. şimdi lideri olmamız gereken bir sektörden bahseidyor sayın hocamız. sahi yediklerimiz helal mi?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ahmet enes 12 yıl önce Şikayet Et
    radikal kararlar alınmalı.. Türkiye bu işi sıkı takip etse tüm müslüman ülkelerinin en büyük tedarikçisi olur.Aslında haram konusuna ek olarak tüketiciye zararı bilimsel olarak kanıtlanmış her ürün yasaklanmalı.Cips,Raf ömrünü uzatan katkı maddeleri,sosis,salam vs.Bunların üretimini TV'ler bir kez gösterse bir daha kimse yan bakmaz.Gençlik obeziteye doğru gidiyor.etrafta gördüğümüz 4 çocuktan 1 tanesi aşırı kilolu.
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    helal gıda sektörünün geleceğini. ..yakın zamanda parlak görmüyorum zira eskiden ellerinde liste ile alış veriş yapanları artık göremiyoruz! abdestli kapitalizm moda! şu dünyaya kocaman bir kepçe ile biraz da biz dalalım telaşındayız..geçen zamanlarda dünya helal gıda...(türkiye merkezli olanı) teşkilatının başkanını bir seminer için davet etmiştik, ne yalan söyleyeyim içini dolduramadı! çok amatörce,umarım kervan yolda dizilir! tabi bu 'helal' tanımı da sıkıntılı! mesela müslümanların ile yahudi(dindar olanların) helallleri haramları neredeyse aynı, o halde yahudinin ürünü alınabilir mi diyeceğiz? ben şöyle yapıyorum, tereddütte kalırsam yahudiye ait olanı alıyorum.(eğer bu yahudi; siyonizme,global ergenekon olan israile,faşist kemalizme..vb destek veriyorsa almıyorum,vermiyorsa alıyorum)..yurt dışında eğer helal olduğuna emin olduğunuz bir avm yok ise yahudi/koşer damgalı ürün alınabilir.. farklı düşüncesi olan varsa istifade etmek isterim..muhabbetle
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Uğur 12 yıl önce Şikayet Et
    Çok Ciddi Bir Konu. Bugün kullanılan besin destekleri ve balık yağlarının içinde jelatin var ama ne jelatini olduğu çoğunda yazmıyor. Her konuda duyarsız olan halkımız bu konuda da duyarsız. Tarım ve Sağlık Bakanlıklarının da bu konuda üzerine düşen görevi tam yerine getirdiği şüpheli.
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    HELAL GIDA..TÜRKİYE VE MALEZYA!. Helal Gıda sektöründe tirilyon dolarlık istihdam ve iş imkanı olduğu yıllardır vurgulandığı halde, Türkiye de fazlaca başarılı olmadı.Neden?Çünki,çok saçma olmasına rağmen ,Türkiye de böyle bir sektöre bile-irtica- gözlükleriyle bakılıyor.Yani -yeşil sermaye-damgası saçmalığı vuruluyor.Başta bizim Tarım Bakanımız bu işte yetersiz.Henüz domuz eti ile helal eti ayırma cesareti gösteremedi.Yani milletin yediği et bile şüpheli olabiliyor.Daha geçenlerde Ankkara da 6 aya yakın bir zaman merkezi bir kuruma eşek eti yedirildiği haberi çıktı.Böyle bir ortamda helal gıda sektörüde yeterince başarılı olamadı bizce.Yani bu işte,çok titizlik,çok bilgi, samimiyet ve ihlas şart!..:):)VesSelam
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat