The Secret hasta ediyor
The Secret hasta ediyor
The Secret. insanlara, “iste, inan ve elde et” diyerek kolay ve hazır çözüm sunuyor. Ama bu sunum tıpkı "hayatı kolaylaştıran" Fast Food - Cola pratikliği gibi...

Yorumlar11

  • özgür 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayatda olduğunuz için şükredin.ALLAHa Şükredin Mutlu yaşayın.Hayatda ne kadar önyargılı olursanız size de o kadar karşılığı gelicek.Allaha ve hayatınıza şükredin..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ayse Atas 12 yıl önce Şikayet Et
    insana bu kadar yuk olur mu?. bu dusunceler insanlara baslarina gelen her talihsiz olayda sucluluk duymayi asiliyor..bunlarin takintilisi olan insanlar bir sure sonra yolda muza basip kaysa demek ki pozitif dusunmedim, dusuncemle cagirdim ben bunu deyip sucluluk duyuyor..Sozun ozu ruhu rahatlatmak soyle dursun ruhu baskiliyor bu dusunce akimi.
    Cevapla
  • fatih Tufaner 12 yıl önce Şikayet Et
    Mevlana başlıklı yoruma cevap niteliğinde. Evet siz yanlış şeyler söylemiyorsunuz. Çünkü güzel düşüncelerin dahi amel gibi sevaplı olduğunu duymuşuzdur hepimiz. Ancak bizim her istediğimiz şey güzel olmayabilir ve bazen istemesekte bazı düşünceleri atamayız kafamızdan ve bunlar bizde vehimlere kuruntulara dönüşür. Ve şunuda bilirizki kötü olanı düşünmede günah yoktur taki fiili icra edene kadar. Ancak kötüyü düşünmek kötüye yaklaştıracağı için (bizim isteğimiz bile olsa) dığru değildir. yani orta yol zannerdersem makalede de bu vurgulanmaya çalışılıyor.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • SAMİ KAYA 12 yıl önce Şikayet Et
    . tüm insanları borçlu köleler haline getirebilmek için inançları yok etmek gerekiyor.bu kitap ta insanları sömürmek için tüketici canavarlar yapmak istiyor. "NEFSİNE HAKİM OLURSAN KURULURSUN TAHTINA,ÇALAKAŞIK SALDIRIRSAN NE ÇIKARSA BAHTINA"
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Galip Çelik 12 yıl önce Şikayet Et
    MEVLANA. Mevlana demiş ki; Gül düşün gülistan olursun, diken düşün dikenlik olursun. Bu secret'tır. Bir ayette düşüncelerimizden sorumlu olduğumuz açık açık yazarken, başka bir ayette başımıza ne gelirse ellerimizle yaptıklarımız yüzünden olduğu söylenirken bu bağnazlık niye? Çoğu sufi der ki; Allah insana yine kendisinden tecelli ederek dualara cevap verir, yani "dua=secret"
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • G. Osman Paşaoğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu konu ile ilgili yıllar önce Haşmet Babaoğlu'nun çıkan bir yazısından alıntı... Ama bir sorun var. Derin bir eksiklik... Büyük bir boşluk duygusu... Hayır! Birçok eleştirmenin vurguladığı gibi, kitabın aşırı maddi taleplere, günümüz insanının mutlak zenginlik ihtiraslarına hoş bakmasını kastetmiyorum. O işin “gel gel” tarafı! Ama dikkat ederseniz fark edeceksiniz; yüreği titretmiyor The Secret. Soğuk. Bir prospektüs kadar işlevsel fakat soğuk! Neden peki? Sır da orada zaten. The Secret bir operasyon. İnsanlığın binlerce yıllık hayal-dua-dilek-adak kültürünün içinden Tanrı kavramını çekip çıkartma operasyonu... “İstersen olur” diyor The Secret. Ama kim “ol” duracak? Kimse!.. “Zaten yasa böyle” diyor The Secret. Tanrı’nın adını ağzına almıyor. Onun yerine sürekli “evrene güvenin, inanın, inanç duyun” diyor. Ancak işin bilim tarafından baktığınızda da sorun şu: Bilimde ne böyle bir yasa var ne de böyle bir evren vizyonu!
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Mehmet Duran 7 yıl önce Şikayet Et
    Tam isabet Çok yerinde bir analiz.
  • özgür 9 yıl önce Şikayet Et
    The secret oporesyon olarak tanımlıyorsan mükemmel bir operasyon.Bu kitapda Allah demiyor bizler müslümanız farklı bölgelerde başka dinlerde oldugu da belli.Hayal dua dilek adaklar devam eder eğer sen istiyorsan.Burada iyi niyetli ol huzur dolu ol kendini iyi hisset şükret diyor olumsuz hiçbir şey düşünme diyor. Bu kitabı Allaha inan dua et şükür et isteklerin olsun hayel et mutlu kal huzur dolu ol ama her zaman şükret inan diyor.Olumsuz birgün geçirdiğinde lanet olsun demem gününü yaşa mutlu düşün.Allaha verdikleri için sonsuza kadar şükret.
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    insan.... ...yedikleri ve düşündükleridir.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Hasan 12 yıl önce Şikayet Et
    BILIMADAMLARI DINIMIZI KOPYALIYOR..... Secret'e gecen bazi kurallar zaten dinimizde mevcut olan kurallardir. Birsey istiyorsan onu Allah'tan isteyeceksin, negatif dusunmek islam'da da yok zaten....
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • mesut er 12 yıl önce Şikayet Et
    Quantum Düşünce Tarzı. Maddi imkanı ortalamanın üstünde olup da eğitim öğretim, sosyal hayat ve iş yaşantısında eksikliği olan, kendinde üstün meziyetler (!) bulunduğuna inanan insanlar için bulunmaz bir nimetken, bunun eğitimini verenler için de tartışmasız müşteri kapısıdır.. Alan memnun satan memnundur yani.. Nevzat Tarhan Hoca çok önemli bir noktadan konuyu ele almış, bu akıma kendini kaptıranlar zaman geçtikçe, başka bir deyişle egoyu tatmin edecek koşullar sağlanamadıkça psikolojik yönden bunalıma girmeleri, hayal kırıklıklarına uğramaları kaçınılmazdır.. İman yönünden konuya hiç girmiyorum bile..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat