Banka reklamındaki mesaj
Banka reklamındaki mesaj
“Son beş dakika” yazısında anlatmıştık. İnsanlar bileşik faizin nasıl bir şey olduğunu kavramış değiller. Etkilerini hayal bile edemiyorlar.

Yorumlar12

  • Gültekin Gedikli 12 yıl önce Şikayet Et
    Faiz,Allahà ve Peygamberine savas acmak demek. Gelmis gecmis en modern köle sisteminde yasiyoruz,isin kötüsü kölelige karsiyiz fakat günümüzde bile bile kendimizi köle yapiyoruz.Günümüz insanlari eski zamanlarda ki kölelige hayret ediyorlar fakat simdi köle olduklarinin farkinda bile degiller.Isin kisasi bu faiz, bankacilik sistemi ortadan kaldirilmali.Yoksa Demokrasi ile insanlar sadece kime köle olacaklarini secebiliyorlar,Islamin kurallarini hergün 24 saat anlatmak lazim. Ne yazik ki insanoglu cok aciz,cok unutkan,kendisini yaratani tanimaktan bile aciz
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • tolga ceyhan 12 yıl önce Şikayet Et
    bunun aslında başkada yorumuda yok. elinize sağlık çok güzel olmuş şu türkiyemizin hali bu geçmişte imece usulü işler yapılırdı kooperatifler kuruluyordu ev yapmak için bankalar buraya el atınca devam eden kooperatiflerde ortaklıklar bitmeye başladı ama şunu hiç kimse hesaplayamıyor bankaya 1 ay geciktirmeye başladığında tüm hayallerinin biteceği kapkara bir gelecekle karşı karşıya kalacaklarının hesabını yapmadan karanlık kuyuya atlıyorlar biz müslüman bir millet olarak daha 10-2- yıl öncesine kadar faiz kredi nedir bilmezken şimdi herşeyimiz kredi faiz oldu bunu hatta devlet eliyle maaşlar kayıt altında tutulacağı bahanesi ile herkese birer maaş kartı banka tabi hemen hesaba bir kredi hesabı bağlıyor bizim samimi insanımız bunu 2 maaş hesaba yatmış gibi algılayarak kredi hesabındaki limitide kullanıyor sonrasımı vay haline vatandaşımızın evet aynen bu şekilde maaş kartlarının çıktığı dönemlerde yaşandı sokakta kredi kartı dağıttılar sonra dağılan aileler ve aynen reklam yorumu gerçeğe dönüştü
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • batuhan gokturk 12 yıl önce Şikayet Et
    ekonomik düzen. Emin olunki tevhidi dünya görüşünün çok güzel bir örneğidir. Zira şirk düzenleri kendilerini ekonomi üzerinden inşa ve idame ettirirler.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • batuhan gokturk 12 yıl önce Şikayet Et
    bankalar. bankalar bence içki gibi zararlı olan kurumlardır bu düzen bankalara alkol sigara gibi insanlarına bağımlı yapıyor bağımlılık artıkça kölelik sömürü artmaktadır.Bir yiğit çıkar şu milleti bankalardan kurtarır
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • kamil hisarlı 12 yıl önce Şikayet Et
    yazının sonundaki soruya cevabım: galiba evet. yazı çok güzel. faizciler büyük merkez bankalarına parayı siz basmayın biz basalım diyorlar. onları sıkı para politikasına zorluyorlar. son kriz merkez bankalarını para basmaya sevketti ama bunun geçici bir durum olmasını istiyorlar. bence bu kalıcı bir durum olmalı yani merkez banakaları bara basma yetkisisni mutlak elinde tutmalı burada para basacak biri varsa o da benim demelidir. binaenaleyh zorunlu karşılıkları arttırmalı ve aldığı zorunlu karşılıkları başta devlete faizsiz kredi olarak vermelidir.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • nightfall 12 yıl önce Şikayet Et
    Sadece reklamlarda... Bankalar o kadar şirin ki? Yanlış anlamayın. Sadece reklamlarda.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • doğrusöz 12 yıl önce Şikayet Et
    devlet borçlu halk borçlu. insanlar borç içinde yüzüyor.keşke reklamlara bu gözle bakabilseler.ve ince hesap yapabilseler.ne yazık ki halkımız şuurlu değil.hatta yolunduğunun farkında bile değil.ev almanın yolunun kredi almaktan geçtiği inancındalar.en islamı yaşıyorum diyeni bile.katılım bankaları var deyip lafı tıkıyorlar.onların işleyişinin diğer bankalardan farkı olmadığını anlatmak cemaat liderlerine düşüyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • MESUT SERİN 12 yıl önce Şikayet Et
    faiz=yaglı ilmek. boyun için,size sadece iskemleye tekme atmak kalıyor,sevdiklerinizle vedalaşın. vampir bank,acılı günler diler.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Muhammed Ali 12 yıl önce Şikayet Et
    Konu çok iyi. anlatılmış. Teşekkürler. Bir ev araba alırken indirim ya da birisinden borç isteyince kimse kimseye borç vermiyor. ya da indirim yapmıyor. Direk bankadan kredi çek diyebiliyor. Ne günlere kaldık!
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • badem ismet 12 yıl önce Şikayet Et
    Benzetme harika. Ancak bu kadar güzel bir benzetme olabilirdi, yazı da çok bilgilendirici olmuş hocamızın ellerine sağlık. İnşallah faizsiz bir memleket hatta dünya en kısa zamanda nasip olur.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • ELAZIGLI ELAZIGLI 12 yıl önce Şikayet Et
    gadan alam hocam dogru soylisin. gamanmış kalmısız bankaların elınden
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mevlüt bostancı 12 yıl önce Şikayet Et
    doğru söze ne denir. insanlar düşünmeli biraz...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat