Aliş'in sırt yaraları ve Riera'nın mor gözü
Aliş'in sırt yaraları ve Riera'nın mor gözü
Atalarımız hayvan hakkını bile düşünmüş. Unkapanı’ndan Aksaray’a yük taşıyan eşeklerin dönüşte semerlerinin boş kalmasını kural haline getirmişlerdi.

Yorumlar8

  • melis 12 yıl önce Şikayet Et
    MEDINE DE BIR RAMAZAN GUNU. 2011 yılı Ağustos ayı Ramazan, Medine-i Münevvere Cami avlusunda sünnet namazları kılındı öğlen namazı farzı için bekliyoruz. Sanki ölüm sessizliği içerisinde bir çocuğun ağlayan sesi duyuldu. 3-4 yaşında erkek çocuk, babası elinden tutmuş sürükleyerek erkekler kısmına götürmeye çalışıyor. Ayakkabısı ayağından çıkan çocuk sıcak mermere bastıkça baba baba diye hıçkırarak ağlıyor. Babası eline aldığı terliği çocuğun başına ve ensesine vurmaya başladı, çabuk cemaate yetişeceğim demek istercesine. Peygamber türbesine, Hz. Ömerin mezarına sadece 100 metre ötede, Ramazan günü, Onbinlerce Müslüman SESSİZ. Ne oluyor bizlere.....
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Musa TUNÇ 12 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarımız. Çocuklara zulmeden zalimlerin eğitim yoksunu olduğunu düşünüyorum. Okullarda vicdanı eğitecek çalışmalar yapılmadığı sürece, şimdinin çocukları geleceğin zalimleri olarak yetişecektir.
    Cevapla
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    biri darb edilen diğeri darb eden kardeş. aynı kandan aynı candan,aynı garından olan garındaşları yani kardeşleri bu şekle getiren sebeple/ amiller nedir..bence darb eden çocuğu cezalandıralım atalım içeride görsün gününü gibi söylemlerden ziyade hangi sebepten ötürü? darbettiği (darbcıya)sorusunun cevabı psikiyatri ve psikolog hocalar alınmalı..orda bulunan netice ile genelin durumu kıyas edilmeli..yani topluma bu örnek yeterli kılınmalı gerisi bu örnekten kaynaklı tedbirler olmalı..ilimsel bir veriye mesele oturtulmalı ilimsel sonuç çıkarılmalı..gerisi eğitim mi başka tedbirler mi..oda ilim adamlarının kararı olsun..Rabbim şerru beladan bu ümmeti emin kılsın.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • efe 12 yıl önce Şikayet Et
    halkın içinden emin olan erkeklere sorarsın sorun ne diye. halkın içinde en emin olan kadınlara sorarsın sorun ne diye.ama damdan düşmüşe.fanatik ideoloji derneklerine değil,makam sahibi erkeklere,kadınlara değil.evlerinde olsada olur olmasada olur kişilere değil.sorunlarıda siz bilirsiniz,çözümleride.tarafsız insanlara sor bakalım,ne oluyor diye.
    Cevapla
  • efe 12 yıl önce Şikayet Et
    nevzat tarhan hoca. aslında bir çok çelişkiler barındırıyorsun.atalarımız dediğin kişileri; kurtarıcı olarak gördüğün bakan nasıl gördüğünü açık açık belirtti.sizin kurtarıcılarınız bu ülkede bir çok şeyi normalleştirdi.sizin yazılarınız,bakış açınız,onlarınkindende farklı değil zaten.janjanı kaldır aynı.ev kadınlarına maaş ver.karakollarda birim kur.her mahalleye sivil örgütler kur.zaten benzer uygulamalardan,çözülmeyen evlilik,boşanma,model erkek,kadın sorunlarından dolayı çıkan olayları bastırmak,kontrol altına almaya çalışmak buna benzer uygulamalar zaten yapılıyor.yapılsın bakalım çözülecekmi.ruhsuz akıl bakalım toplumsal olaylara cevap verecekmi.ileride başarı veya başarısızlık kar veya zarar bunun bedelini ödemeye yüreğiniz varmı acaba .şimdiden milyarlarca sorun biliyorum,aile çocuk akraba komşu vesair.milyarlaca olabilece sorunlarıda görebiliyorum,ama hepsine herşeyi nasıl yazacaksın,insana gınada gelir.aslında çözüm halin değişmesi.sonra hiç bir şey konuşmaya gerek yok,herkes kendi yolunu bulur.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • backbone 12 yıl önce Şikayet Et
    yitirilen değerler.... her gün kalkıp hayata başlıyoruz ve bir şeylerin peşinde koşturup duruyoruz...iyi yada kötü birşeyler elde etmenin derdinde yaşayıp gidiyoruz.. hiç durup içe dönüp orda ki durumu yokladığımız oluyor mu? dünyanın hızına, hayatın keşmekeşine duygularımızı harcıyor muyuz? insan dışta görüdüğünden misli içte yaşadıkları, sahip olduğu değerlerden oluşan üstün bir varlık değil midir?.. sevkat,merhamet kotasında bir eksilme bir insanın,bir masumun acziyeti karşısında içimizde bir hareketlenme olmuyorsa, iyi sartlarda yaşarken aksi durumdakilere göz,yürek gitmiyorsa, elimizdekleri hak ettiklerimiz sanıyorsak... daha fazla geç olmadan ciddi bir hal/durum/tutum değerlendirmesi yapmamızın zamanı geldi geçiyor demektir.. uyuyan kalplerimizin uyanması dileğiyle...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Siyasette İnsaf 12 yıl önce Şikayet Et
    GİZLİ KALMIŞ AÇIĞA ÇIKMAMIŞ ÇOCUK İSTİSMARLARI ÇOK FAZLA DİYE DÜŞÜNÜYORUM. Mili eğitim bakanlığı böyle çocukları kolayca belirleyebilir. Okullarda öğretmenlerine sorsa öğretmenlerin şüphelendiği öğrencileri psikologlarla konuştursa bu tür işkence gören ve istismara uğrayan çocuklar ortaya çıkar..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Objektif Bakış 12 yıl önce Şikayet Et
    Çok büyük bir yaraya parmak bastınız Hocam!.... Maalesef toplum bananeci olmuş... Zulmeden herşeyin yanına kar kalacağını zannediyor. O masum çocuğu bırak bir köpek yavrusuna bile yapılmaz bu zulüm! Eskiden Nemrut da Firavun da tek kişiymiş, şimdi her köşede nemrutcuklar, firavuncuklar türemiş... Boynuzsuz koyunun hakkı boynuzlu koyundan alınacak! Ama illa edep, illa zulme karşı çıkma! Yoksa toplumun bu hali bu memleketi mazallah batırır. Bu küçük zalimciklerin zulmettiği masumların inlemesi semayı sardı mı işimiz zor. Lütfen herkes kendi nefsinin ve çevrenin zulmüne dur desin!!!
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat