28 Şubat'ı engellemeye çalışan general
28 Şubat'ı engellemeye çalışan general
28 Şubat mağduru Nevzat Tarhan, soruşturmada savcının belgede '1 numara'lı ismi boş bırakma nedenini yazdı. Tarhan, 28 Şubat'ı engellemeye çalışan bir paşayı da açıkladı.

Yorumlar22

  • mehmet karagöz 12 yıl önce Şikayet Et
    1997-98 de askerdim. Askere giderken rahmetli babam oğlum sizi bu günler için yetiştirdim Peygamber Ocağına gidiyorsun demişti. Ama orada ne peygamberden ne de ocaktan bir eser görmemiştim.Kendi ülkemde yabancı hissettim kendimi. Biz acaba Türk askerimiyiz diye sordum durdum kendi kendime.. cevap bulamadım.Çünkü dünyada nerde Türk varsa Müslümandır Müslümanlıkdan çıkanlar Türklük dende çıkmıştır macarlar gibi ama orda namaz yasaktı benim ülkemin toprağında..Tutuklu 28 şubatçılarda şimdi namaza başlamışlar ulan namaz kılanları başkalarımı attı ordudan..?? takiyyeciler
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • mfatihim 12 yıl önce Şikayet Et
    Evet aynen öyle oldu.. 1994 yılında yedeksubaylığımı yaparken kaldığım orduevinin mescidindeki Allah(c.c.) ve Muhammet (s.a.v.) yazıları bile kaldırıldı.Cuma namazlarına sivil! gitmemiz emredildi(mesai saatinde nasıl olacaktıysa)...Ama Allah (c.c.) kendisinden razı olsun komutanımız şahsa özel emir olamaz deyip,bizim ve askerlerimizin namazına,orucuna ve ibadetine engel olmadı.Bilakis o dönemlerde kendisini tehlikeye atıp bizi korudu...Adnan Paşamızın yazısını okuyunca aklıma bunlar geldi.Kendisinin muhterem ellerinden öperim...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • yunus doğdu 12 yıl önce Şikayet Et
    DEMİREL VE İSMAİL HAKKI KARADAYI. Tek temennim bu süreçte dik duramayıp 3.parti konumundaki mesut yılmaza görevi veren süleymen demirel ile o zamanki genelkurmay başkanı ismail hakkı karadayıya kadar tutuklamaların devam etmesidir.Türkiyenin geriye gitmesinin önündeki tek suçlu unutulmamalıdırki demireldir..
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Abdurrahman Kaba 12 yıl önce Şikayet Et
    İslam Düşmanları.... Bu İslam düşmanlarının Ordumuzun İçine kimlerin soktuğunun tesbit edilmesi ve düzeltilmesi gerekiyor.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • emin ahmet 12 yıl önce Şikayet Et
    askerlik mi , esirlik mi ?. rahmetli babacığım, nur içinde yatsın İstanbul Çatalcada asgerlik görevimi yaptığım dönemde yemin töreni için annemle birlikte gelmeyi istemişti, çok istediğini telefondan anlıyordum, o dönem 11. mühimmat birliğinin Albayı, yemin törenine katılması muhtemel asker annelerinin başörtülü ve çarşaflı olmamaları konusunda askerleri bilgilendirme gereği duymuştu. Bende bir tatsızlık çıkmaması için babamı davet edememiş, havaların çok soğuk olduğunu, aklımın onlarda kalacağını söylerek vazgeçmelerini sağlamıştım. ilk defa o gün yabancı bir ülkenin topraklarında, bir esir kampında benim gibi olmayanlar için zorunlu görev yaptığım hissine kapılmıştım, TSK yı bu hale getirenlere lanet olsun, milletin ordusu milletin olana dek durmak yok, yola devam !
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • aydın dolunay 12 yıl önce Şikayet Et
    İşgal altına hissettim. ben de o yıllarda hep kendimi işgal altına hissettim,bugün bazı şeylerin değiştiğini görmek beni sevindiriyor şu anayasanın değişmesi ve eskileri tarihe te bırakmak gerekiyor
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • aytek yıldızben 12 yıl önce Şikayet Et
    yasalar değişmedikçe olmaz.. sürekli hükmetmek üzerine yetişen bir zihniyetin değişeceğine ihtimal vermiyorum.dünde bugün de aynı. darbeciler bitmez . yasalar değişmedikçe.yasaları değiştirmeye kimse yanaşmıyor. bdp hariç. bir de şamil tayyar.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • metin yaman 12 yıl önce Şikayet Et
    Laik ordu samimi Müslümanların dualarıyla ayakta kaldı.. Arafat gibi mukaddes mekanlarda resmi din görevlileri, Müftüler, vaizler, gayrı resmi Müslümanlar; 'Ya Rabbi kahraman ordumuzu muvaffak eyle' diye dua ettiklerine şahit oldum. Allah da dualarını kabul etti o ordunun içindeki subaylarda Müslümanlara işkenceye, hakarete devam ettiler. Bu onların arzu ettiği bir şeydi niye Müslümanlar ordudan şikayet ediyorlar onu anlamıyorum ?
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • şahan tenekecioğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    O olayların meydana getirdiği psikolojik baskıyı kimse anlayamaz!. Dilerim hepsi bir bir ortaya çıkar.Sakıncalı personel tesbiti kıt'adan karargaha değil, karargahtan kıt'aya doğru yapılıyor; istenen şekilde rapor düzenlemeyen birinci sicil amirleri "sende irticacısın" denecek kaygısıyla yaşıyorlardı.En acısıda nöbetçi amiri iken; kendisinin ordudan atıldığı mesajı birliğine ulaşan askerlerdi. daha neler ama çıkacak hepsi inşallah.
    Cevapla
  • mehmet bulut 12 yıl önce Şikayet Et
    darbelere ve darbecılere hayr. islam ordusu oldu ıslam dusmanı!!!ordu tekrar islamı seda ile birleştirilmeli
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • feyzullah 12 yıl önce Şikayet Et
    peygamber ocağı mı?????!!!!!. ben de büyüklerimin anlattıklarına kanarak;PEYGAMBER OCAĞI diye gittiğim o ecdad yadigârı müessesenin hiç te anlatılanlar gibi olmadığını gördükten sonra, kendi çocuklarımın aynı tezgâhtan kolaylıkla sıyrılmaları için; okumalarını, yurtdışı çalışma imkânlarını kullanarak rahat nefes almalarını telkin ediyorum... benim yaşadıklarımı yaşamasınlar DİYE....!!!
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • kamil hisarlı 12 yıl önce Şikayet Et
    bilgilendirici bir yazı olmuş.. bu tür uygulamalar yapan insanlar kim olursa olsun kumaşına da bakmak lazım. kimdir, meşrebi nedir iyi incelemek gerek. ayrıca yapılan o tahribatları tamir etmeli..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • suleyman d 12 yıl önce Şikayet Et
    TSK VE DİN KONUSU KÖRLERİN FİLİ TARİFİNE DÖNMEMELİ! GENEL UYGULAMALARA BAKILMALI. TSK DA BAŞÖRTÜLÜLERİN ENGELLENMESİ TÜRÜNDEN KEYFİLİKLER ZAMAN ZAMAN YAPILMIŞTIR. Bu keyfilikler dini konularla da sınırlı değildir. Kışlalar:Astlarının izin,istirahat gibi birçok özlük hakkını ihlal eden komutanlarla dolu! YALNIZ:BU HATALARIN ŞAHSİ TERCİHLERDEN KAYNAKLANDIĞINI AYNI KIŞLADA FARKLI ZAMANLARDA YAŞANAN FARKLI UYGULAMALARDAN ÇIKARABİLİRİZ. ÖZKÖK PAŞA ORUÇ TUTAN BİR G.KURMAY BAŞKANI DEĞİL MİYDİ? 96 Ramazanında sahur ve iftar yemekleri çıkan bir y.subay okulununda öğrencilik ve 97 Ramazanında ise subaylar ve erat için sahur ve iftar yemeklerinin çıktığı bir kuvvet komutanlığı karargahında y.subay olarak görev yapan;hatta bayram gününe rastlayan nöbetçi subay görevim dolayısıyla basket salonunda topluca kılınan bayram namazını organize etmiş biri olarak; yaşadıklarımdan hareketle: “dolduruşa gelmeyin!” derim. SON SÖZ: KEYFİLİK HER YERDE VE HER ZAMAN OLABİLİR.ÖNEMLİ OLAN KURAL HALİNE GELMEMESİ VE ÜZERİNE GİDİLDİĞİNDE DÜZELTİLEBİLMESİDİR !
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • bekir cizmeci 12 yıl önce Şikayet Et
    Isabetli ve toplumu bilgilendirici bir yazi.. Yazilanlara ve dikkat cekilen butun hususlara aynen katiliyor, destekliyorum.Toplumu bilgilendiren ve ilgilileri miilet adina uyaran,ikaz eden bir isabetli yazi.Allah razi olsun.Orduda,ikaz mektubunu yazan komutan gibi yigit insanlar olmasi sebebiyle yapilan yanlisliklar mahkemelere tasinabilmektedir.Dinsiz ve profesyonel bir ordu felsefesinin dogurdugu sonuclar maalesef ortadadir.Gazete haberlerinden;en seckin makam ve mevkilere gelmis insanlarin,kendi ucagini dusurmek,kendi halkini birbirine kirdirmak,kendi camisini bombalamk gibi daha nice planlar ile ugrastigini ve bunu memleketi kurtarmak adina yaptiklarini iddia etmek maskesini kullandiklarini ogrenmekteyiz.Tabii bu durum mensup oldugumuz milletimiz ve ordumuz adina icler acisidir.Bu insanlar da bizim insanimizdirlar,bu duruma nasil gelmislerdir,bu yanlisliklara nasil dusmuslerdir,bunun da tahlil edilmesi lazim.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • hakanasil 12 yıl önce Şikayet Et
    AÇ AÇ cı generaller. Allah korusun yazan kamyon bile kışlaya giremez denilen yere Peygamber ocağı demeniz kendinizi kandırmaktır. Bunların Allahı yook. Bunlar en ağır cezaya hemde demokratik ve hukuki yollarlar çarptırılmalıki yarın çıkıp bunlar ŞERİAT a göre karar veriyor demesinler. Hem vurur hem feryat ederler.Çevik BİR denen zavallı incilerini döksün bakalım. Karadayı Denen kendisi KARA ama dayılığı hak getire adam kimki kalkıp toplumu kendince bozulan düzenden çıkartmaya çalışıyor. Bunlar benim vergimle karınları doyan memurlarım değilmi ki bana BABA lık taslıyorlar. Refah PArtisi kim Allah aşkına. RP dediğin demokratik bir parti .Sistem Dindarlar üzerine oynamasa RP ye kim oy verirdi.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat