Hz. Peygamberle evlendiğinde Hz. Aişe'nin yaşı
Hz. Peygamberle evlendiğinde Hz. Aişe'nin yaşı
Müslüman olmayan birisine selam verilir mi? Lens ile gusül abdesti olur mu? Engelli olan kimselerin namaz kılması zorunlu mudur? Evin bereketi için ne yapılması gerekir? Tırnaklarımızı kestikten sonra nereye atmalıyız?

Yorumlar12

  • Cabbar 6 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Aişenin Peygamberimiz ile evlendiğinde yaşı kaçtı peki. Gerçekten 9 muydu, yazmamışsınız.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Ayşegül 3 yıl önce Şikayet Et
    18-19 arasi
  • Güler nazlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hocamızdan
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ayse 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazik ki oyle nasil korkmadan utanmadan efendimize bunlari yakistiriyorlar
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Aişe annemiz evlendiğinde Hz.Fatma nın Hz. Ali ile evlendiği aynı yaşta. Hz. Fatma Hz. Ali ile evlendiğinde 18 li yaşlarda imiş. Hz. Aişe annemiz için de hz. fatma ile aynı yaş olduğu söylendiğine göre demekki o da 18 li yaşlarda imiş. ha bire 9 yaş yalanı iftirası atar durualr, bazı sübyancılar da buna sığınırlar...
    Cevapla Toplam 17 beğeni
  • Davut 3 yıl önce Şikayet Et
    Kızı öle aynı yaşta yani
  • vatandaş 12 yıl önce Şikayet Et
    sorumuzu soracaz da.... "reklam arası dini program" izlerken soruda sorulmuyorki.. onun için "reklam arası dini program" izlemiyoruz... "bu böyle biline.."
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • kenan an 12 yıl önce Şikayet Et
    Yaş 18-19 du..... 2. Hz. Aişe validemiz yıllar sonra Mekke'nin ilk dönemlerinde inen bir sûre olan, Kıyamet Sûresi'nin iniş zamanı sorulduğu zaman: "Ben Mekke'de sokaklarda oynayan bir çocuk iken Kıyamet Sûresi'nden şu ayetler nazil oldu" diye cevap vermesi, onun yaşını tespit etmemiz açısından önemli bir işarettir. Bu sûrenin Nübüvvetin 3. ya da 4. yılında nazil olduğunu hatırlarsak, Aişe validemizin de oyun oynayacak ve dile getirilen sûreyi aklında tutacak bir yaşta olması gerektiğini de dikkate alırsak; o günlerde en az 6-7 yaşlarında olması icap edecektir. Hz, Aişe'nin Efendimiz ile evliliğinin Nübüvvetin 13. yılında gerçekleştiğini hatırlarsak, demek ki; bu evlilik Kıyamet Sûresinin nazil olmasından yaklaşık 10 yıl sonra olduğunu kabul etmek zorunda kalacağız. Böyle olunca da Aişe validemizin evlendiği zaman yaşının en az 17 ya da 18 olduğu anlaşılacaktır.
    Cevapla Toplam 23 beğeni
  • fanofnur 12 yıl önce Şikayet Et
    maşallah. Hocam güzel anlatmış meseleyi. Evet gençliğinin harereti zamanında bir tek kadınla iktifa eden bir zata Hz.Aişe'yle evlendiği için kötü niyetle bakmak süikasttan öte bir şey değildir. Ancak gelin görünki bizim insanlarımızın çoğu bundan bihaberdir. Yani bir münafık su soruyu sorsa, cevap verecek insan az. Bugün Müslümanların en büyük sıkıntılarından biri cahillik, dinini hala kulaktan dolma bilgilerle öğrenmek ve bilmediği için hayatına tatbik etmemek.İşte bunun aşılması lazım. vesselam
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • Muhammed Ali 12 yıl önce Şikayet Et
    Hem kız olmak hem de. sıcak iklim çabuk olgunlaştırır. Yaş üzerinden Peygamber Efendimize (SAV) saldıranları şiddetle kınıyorum!
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • rayiha 12 yıl önce Şikayet Et
    yaş. hz aişe nin yaşı değişik şekillerde hesaplanabilir.mesela ablasının yaşı üzerinden,aralarında 10 yaş fark vardı ve ablasının hangi tarihte kaç yaşında öldüğü belli.mesela bir de örf üzerinden,şöyle ki;arap geleneğinde kızın yaşı ergenliğe girdiğinden itibaren sayılır.şu kız 5 yaşında dendiğinde 5 yıldır adet görüyor demek olur ki herkes böyle anlar.hz aişe de 9 yaşında ise enazından 12 + 9 olur ama güçlü rivayet 7 dir o zaman da 12+ 7 olur..unutmayalım mekke müşrikleri ve medine münafıkları hz peygamberi en olmadık şeylerle suçlamışlardır ve fakat bu konuyu hiç gündeme getirmemişlerdir,niye acaba? sizce abes bir durum olsaydı ortalığı velveleye vermezler mi idiler? ha,20 yaşında bir bakire 50 yaşında biriyle neden evlensin? efenim o da kültür,sosyoloji işi,yürek işi..meşru olan kınanamaz,değil mi?
    Cevapla Toplam 14 beğeni
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    rayiha allah c.c. senden razı olsun en can alıcı yeri yakalamışsın.unutmayalım mekke müşrikleri ve medine münafıkları hz peygamberi en olmadık şeylerle suçlamışlardır ve fakat bu konuyu hiç gündeme getirmemişlerdir,niye acaba? sizce abes bir durum olsaydı ortalığı velveleye vermezler mi idiler? demekle bu konuyu dillendirenler bugün hırıstiyan misyonerler ama onların öncelikli amacı müslümanları hırıstiyanlıştırmak deil bizi müslümanlıktan soğutmak ve ele geçirmek daha sonra ise önce malımız iş gücü olarak gördükleri evlatlarımız işleri bitincede canlarımız
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat