Kadınlar Cuma namazı kılmalı mı?
Kadınlar Cuma namazı kılmalı mı?
Şehit olan askerlerimiz elbiseleri ile mi gömülür? Çocuklarımıza hangi isimleri tavsiye edersiniz? Trafik kazasında vefat eden şehit olut mu? Güneş enerjisi ile ısınan suyla abdest alınır mı? Cuma günü okula mı gitmeliyim yoksa Cuma namazına mı?

Yorumlar9

  • Aaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocan kadınlara Cuma nazazı farz mıdır?
    Cevapla
  • Behiye 8 yıl önce Şikayet Et
    Kuranı Kerimde ey erkekler demiyor ey müslümanlar diyor.Cuma hepimize farzdır.Neye dayanarak bunları söylüyorsunuz hocam.Bana cumanın bize farz olmadığına dair bi ayet gösterin.Peygamberimize bile anlatacağın şey kuranda yoksa anlatma deniliyordu.Siz nasıl yorum getirirsiniz kesim bir hükme.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • deip 8 yıl önce Şikayet Et
    Ayette cuma namazı herkese farz diyor, kadınlar da kılmalı o zaman.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mehmet boyraz 11 yıl önce Şikayet Et
    adak nedir? adak kurbanı nedir?. adak ile adak kurbanı ayrı ayrı ifadelerdir. bir kişi "adak kurbanı" diye nezr ederse kurban olacak hayvanlardan birisini ilk kurbanda kesmelidir. sadece "adak" derse bunun zamanı yoktur. bu işlerde söz önemlidir. mesela adak olarak horoz kesebilir. ancak "adak kurbanı" olarak sadece kurbanlık olacak hayvanlardan birisini adak olarak kesebilir. "kurban" ifadesi nezr için kullanılırsa bu kurban zamanı kesileceği anlamındadır. bu durumda zaman ve hayvan ve sair şartlar açısından kurbana uygun olmalıdır.
    Cevapla
  • HASAN KARABASAN 12 yıl önce Şikayet Et
    sayın hocam aman hocam. size saygım sonsuzdur.ama haddim olmayarak uyarmadanda geçemeyecem.yazı yazdığınız sitenin kadın yazarlarını,özellikle esra elönü denen biri var onun birkaç yazısını okuyunda. kadın cuma namazı kılarmı yazınız nelerde kalıyor bir görün. kadın neden ezan okumuyor diyor neredeyse kadınlardan imam olsun diyecekler siz hala tutmuş kadın cuma kılarmı diyorsunuz. aman hocam birilerinin hıçmına uğrarsınız.
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    cumayı da. gıldık geldikk :)) s.demirel
    Cevapla
  • bgungor 12 yıl önce Şikayet Et
    21. yüzyılda yetermiş.. Sayın hocam milletin kafasını karıştırmayın öncesi özü kadınlar hayırlı bir eş olsunlar hayırlı evlat yetiştirip,namazını kılıp namusuna haram getirmesin,cennette baki kalılarmış,dimi.sanki bunları 4/4 yaptılarda sen işi sulandırıyon.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Sümeyya 12 yıl önce Şikayet Et
    :) Ne kadar kokutmuşlar gözleri(n/m)izi... kadınlara 2. sınıf muamelesi yapılmadığını üzerine basarak ifade ettiğinize göre dindar geçinen feministlerin maksatları hasıl olmuş demektir...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan..... Cevat Akşit e köşe vermemişler:)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat